maandag 24 juli 2017

Plog 780 - Feestweekend galore

Plog 780: wat deed ik allemaal van 17 juli tot en met 23 juli 2017?

Neeeee. Ik. Heb. Geen. Zin. Maar ik ga natuurlijk wel, ook al moet ik mezelf met alles wat ik in mij heb uit de auto takelen. Mijn benen voelen als lood.

Maar verdomd zeg! Hoe lekker je je voelt ná een goede sportsessie. Het lukt me tegenwoordig steeds beter om dit gevoel te onthouden en op te roepen voor de volgende keer, als ik weer eens geen zin heb. En anders denk ik wel aan het blije hoofd van de goeroe, die enthousiast vertelt dat hij weer allemaal leuke, nieuwe schaatsoefeningetjes heeft opgedaan van Echte Schaatsers.

Ik was dinsdagmiddag bij de Action en vond daar behalve chocolaatjes voor in de snoeppot ook zo'n gymbal. Om lekker thuis mee aan de slag te kunnen. Nadat ik de bal redelijk vruchteloos te lijf ben gegaan met het bijbehorend pompje en mezelf een serieuze tenniselleboog heb gepompt, neemt Sjrd het van me over. Met zijn olympische longinhoud is het natuurlijk een fluitje van een cent om die bal tot leven te wekken. We kijken allemaal vol bewondering toe.

Sjrd is vanavond zeilen met de buurman. Dan kan ik mooi beginnen in dit boek. Ik vond het bij de kringloop en heel veel meer dan €1,50 lijkt het me ook niet waard. Maar het gaat over CF en als rechtschapen lijder moet je dat dan toch gelezen hebben hè.

Een goed uur later heb ik mijn boek verruild voor een gekoelde fles wijn. I am on a mission.

Een delegatie van onze wandelclub heeft zich bij mijn buurvrouw verzameld voor sterke wijkverhalen. De meeste wandelingen sla ik tegenwoordig over, maar voor een avondje roddel en achterklap ben ik altijd wel te porren. Mijn CF-boek loopt niet weg.

Sara zoekt altijd de beste ligplekjes uit. Hedenmorgen is ze vlak na het ontwaken alweer neergestort bij de achterdeur. Oké. Lekker bezig meid.

De signalen dat ik bijna jarig ben, beginnen van alle kanten binnen te stromen. Zo herinneren twee verse jeugdpuistjes op mijn kin mij eraan, dat ik op de vooravond van mijn 38ste nog steeds een jeugdige huid heb. En van de Hema kreeg ik een bericht dat ik voor mijn verjaardag een gratis tompouce kon komen halen. Dat heb ik natuurlijk meteen gedaan! Liever puistjes dan rimpels, ja toch niet dan?!

Ik probeer de kapper altijd te plannen rondom een evenement of anderszins vreugdevolle gebeurtenis. Vind ik leuk. Vaak neem ik dan ook wat nagellak mee. Het blijkt dat ik gezeten in de kappersstoel de meeste rust heb om dat fragiele klusje te klaren. En ik kan geen kant op natuurlijk, wat het droogproces bespoedigt. Moeten ze alleen niet het kookwekkertje, dat bijhoudt hoelang de verf nog op mijn hoofd moet zitten, pal naast mijn oor neerzetten! Schoot ik alsnog bijna dramatisch uit met mijn kwastje. Een beautynoob, dat ben ik.

Beautynoob of niet, ik ga je nu even ongelooflijk influenceren. Let op! Bij Kruidvat (in elk geval in Maasbracht) liggen momenteel heel fijne haarborstels voor heel weinig in de schappen. Bij de kapper betaal je een vermogen voor deze Tangle Teezers maar nu kun je ze kopen voor echt bijna geen drol. Ren naar de winkel, snel!

Logistieke perfectie. Ik houd ervan! Op vrijdag ging ik eerst sporten (lekker en hard!) en aansluitend deed ik mijn rondje langs de winkels, ter voorbereiding op het aanstaande feestweekend. Alles is in huis, alles ligt koel. Dan kan ik nu met goed fatsoen even instorten op de bank, voordat ik mezelf verjaardagsfeest klaar ga maken.

Sjrds verjaardag viel dit jaar nogal ongelukkig, in verband met onze reis naar Frankrijk de dag erna. Zodoende vieren we onze verjaardagen dit jaar gecombineerd, de avond voor mijn verjaardag. En in vertrouwd klein gezelschap. Jammer is dat toch. Hoe ouder je wordt, hoe meer de kinderlijke beleving van jarig zijn verdwijnt. Terwijl elk extra levensjaar in feite specialer aanvoelt.

Om twaalf uur ben ik écht jarig en krijg ik van Sjrd mijn cadeau. Spannend... (Echt niet. Ik zocht het zelf uit, zette de site klaar waar hij het kon bestellen en checkte na levering zelfs al even of het in de juiste kleur geleverd was.)

Goedemorgen! Vanaf vandaag ben ik 38. ACHTENDERTIG. Ik kan dat zelf nog maar amper geloven. Hoe is dat ineens gebeurd?! Nou ja, ik zit in elk geval beter in mijn vel dan ooit dus ik vind het allemaal wel prima.

Mijn verjaardagscadeau (de Mega Dot beddensprei van Hay) doet het echt perfect op ons bed. Helemaal in combinatie met het ook al voor mijn verjaardag gekregen vloerkleed. Sfeertje hoor.

De rest van mijn verjaardag speelt zich af op het terras van Tutto Puro. Waar we ons laven aan spijs en drank. Meer moet dat niet zijn.

Ons diner eten we in de kruidentuin, op de patio aan de achterkant van het charmante restaurant. De spaghetti vongole smelt op mijn tong.Vooralsnog bevalt 38 zijn me perfect, ook al moeten we zo meteen in de miezer naar huis fietsen.

Op zondag ging mijn wekker voor dag en dauw. Ik ben inmiddels aardig getraind in vroeg opstaan en ook nog deugdelijk functioneren. Het afgelopen jaar verzamelde ik op zolder tal van vuilniszakken met kleding. In de garage stonden dozen met oude meuk opgetast. Alles voor de verkoop op de jaarlijkse braderie van de Kapel in 't Zand. Vorig jaar stond ik daar met mijn moeder en dit jaar wilde buuv Mrjln wel eens mee. Zij had de halve inboedel van wijlen haar oma mee getorst, inclusief beeldige Hummellamp. We deden beiden goede zaken en met minder dan de helft aan rest materiaal keerden we 's avonds moe maar zeer voldaan huiswaarts. Saillant detail, Sjrds afgetrapte hardloopschoenen oogsten veel belangstelling en waren als eerste weg.

De kazige restanten van ons verjaardagsfeest doen het vanavond prima als diner. Borrelplanken for life.

Sara beeldt even uit hoe ik me de rest van de avond voelde en wat ik deed. Het was me het weekend weer wel.

Hej hej.

5 opmerkingen:

Vnn zei

Je ziet er stralender uit dan ooit! En belangrijker is dat je je beter voelt dan ooit!

Die sprei is mooi...heb meteen even de site van Hay gecheckt. Even praten hier.

schrijfselsvanmij zei

Jonge blom van 38: nog proficiat!

Neeltje zei

Nog van 💖 gefeliciteerd!

Anoniem zei

Gefeliciteerd!��

Margreeth zei

Gefeliciteerd! 🎈🎈