maandag 31 juli 2017

Plog 781 - Wie gooit er nou een vlaai in de kliko?!

Plog 781: wat deed ik allemaal van 24 juli tot en met 30 juli 2017?

Zo maandag, daar was je dan alweer. Een maandag waarop ik best wel moe ben van het feestweekend dat achter me ligt. Fut om te sporten heb ik dan ook niet. Daarbij heeft de goeroe ook nog vakantie de komende twee weken, dus we moeten maar zien hoe dat gaat lopen. Vandaag zet ik in elk geval al een joker in. Wel breng ik alle overgebleven meuk van de rommelmarkt naar de kringloop. Het kan maar weg zijn. Dit handige flessenmandje neem ik mee naar huis. Alleen al vanwege het hoge kneuterigheidsgehalte.

Soms heeft een mens gewoon zin in aardappelen, groenten en vlees. Waar vlees in dit geval een lekkere vegaburger betreft. De ovenaardappeltjes zijn bijzonder goed gelukt. En sperziebonen zijn per definitie de bom.

Volgens Sjrd heeft mijn sportkleding een upgrade nodig. De shirts zijn nog tot daar aan toe, maar mijn korte sportbroekje (een overblijfsel uit mijn inderdaad lang vervlogen volleybalcarrière) straalt ronduit armoe uit. Hij heeft me min of meer naar de sportwinkel gestuurd om er iets aan te doen. Dus dat deed ik op dinsdagmiddag. De sale bij Asics leverde een volle tas sportkleding op. De sale in het algemeen deed de pinpas nogal roken. Maar hé, wie goed verkoopt op de rommelmarkt mag zichzelf best verwennen. Al met al heb ik het enorm naar mijn zijn met mezelf deze dinsdagmiddag.

Nooit je oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt. Mijn blauwe flatjes op links waren inmiddels officieel ondraagbaar verklaard. Als ik ze vijf minuten aan mijn voeten had gehad, vielen de vogels spontaan dood uit de lucht. Gelukkig kunnen ze nu echt met het grofvuil mee. De flatjes op rechts zijn waardige opvolgers.

Dus ik fabriekte een soort van zelfverzonnen salade in elkaar. Met geroosterde kikkererwten en courgette. En om het af te toppen mieterde ik er ook nog een restant quinoa in. Gelukkig is het pak nu leeg en hoeven we die onzin nooit meer te eten. Verder was het in prima salade!

Op woensdag liep ik pardoes tegen de jaarlijkse Sjommelmert aan. Ik raakte nogal in verwarring door de aangeboden waar. Hebben echt vele BN'ers zo'n obsceen borstenkussen? Of is dit soms wat ze bedoelen met de Gooise matras?

Wie jarig was, mag trakteren. Het plan om mijn collega's een smakelijke kersenvlaai voor te schotelen stelde ik abrupt bij toen ik vorige week per toeval in de kliko keek en daar een héle vlaai in zag liggen. Iedereen zal wel weer aan de lijn zijn vermoed ik. Deze feestelijke chocolaatjes bevatten gemiddeld zo'n 50 calorieën per stuk. Dat lijkt me kunnen. En anders buffel ik ze gewoon zelf op.

De staat van deze plant vormt een goede metafoor voor hoe ik me op donderdag voelde. Mijn hoofd deed zeer, ik had maagpijn en ook mijn buik was in opstand. Ik had een actieve dag gepland maar ik eindigde als een voddenbaal in bed. Er kwam zelfs verhoging aan te pas. Dat zijn we niet meer gewend.

In de avond kwam buurtmeisje Mrl me een zelfgebakken cakeje brengen. Geloof het of niet maar het cakeje beschikte over helende krachten.

Want op vrijdag was ik alweer grotendeels de oude. Hoewel mijn hoofd nog wat wattig was. Want ik vergat dit bonnetje bij de kassa af te geven toen ik mijn teruggebrachte ledlampjes had omgeruild voor halogeenspotjes en nog wat spullen. Zodoende kon ik 's avonds nog een keer terug naar de Gamma, om mijn geld te halen. Want het bonnetje is alleen geldig op de dag van retourtransactie. *zucht*

Netflix raakt in de zomerperiode altijd een beetje in de vergetelheid bij ons thuis, maar 's avonds installeerden we ons toch weer eens voor een fijne film voor de buis.

Geen van deze mensen woont in Tilburg of komt er ook maar uit de buurt. Toch besloten we elkaar zaterdag in de kruikenstad te treffen. En ook niet vanwege de kermis maar wel omdat het toevallig zo uitkwam. Samen lunchen we aan de Piushaven. Heel Veel bijkletsen. En als kers op de taart krijg ik ook alvast mijn eerste schaatsaccessoires voor mijn verjaardag. Aan koude handen en te weinig verlichting gaat het in elk geval niet liggen. Hoe tof!

We besluiten om toch maar een klein rondje door het centrum te lopen. Waarbij het doorkruisen van het kermisgeweld een onvermijdelijk iets is. Sara heeft weinig goesting. Chrs probeert haar alsnog over de streep te trekken.

Tilburg blinkt over het algemeen niet uit in mooie stadsbeelden. Je moet het er vooral willen zien.

De inwendige mens komt vandaag bijzonder goed aan zijn trekken. Alles wordt gevuld deze dag; de ziel, het hart en zeker ook de buik.

Onzen Saar wordt steeds beter in gezelschapsdier zijn. We kunnen haar tegenwoordig gezellig meenemen op avontuur. Zonder dat ze de auto onderkotst, de boel bij elkaar piept of anderszins irritante gedragingen vertoont. Lekker bezig meid.

My Cyster from another mister. Die in 2014 al meedeed aan Skate4Air en me vanmiddag al zo veel tips en trucs heeft bijgebracht. Wat zou het mooi en tof zijn om de editie van 2018 samen te kunnen volbrengen... Ieder op ons eigen niveau maar met hetzelfde enthousiasme.

Zondagen zijn voor het in orde maken van de BTW. En voor koken! Ik heb al tijden zin in een echte bolognesesaus, die urenlang op een klein vuurtje heeft staan pruttelen. Dit ziet er al heel goed uit, en het ruikt net zo.

Zo'n grote pan pastasaus vraagt om een extra bord. Gelukkig offert Cn zich op om het leeg te eten. Wat een fijne afsluiting van weer een heerlijke week.

Hej hej.

3 opmerkingen:

Geert zei

Oude flatjes links, nieuwe flatjes links. Maar welke flatjes zijn nou de nieuwe? Die op rechts of die op rechts?

Irène zei

@Geert: Scherp Geert, dank! Je verwacht het vast niet maar die op rechts zijn nieuw. :-P

Geert zei

Ik had al zo'n vermoeden Irene :-). Maar nu ik het zeker weet, kan ik wee rustig slapen....