maandag 28 augustus 2017

Plog 785 - Goed weekje weer!

Plog 785: wat deed ik allemaal van 21 augustus tot en met 27 augustus 2017?

Oh mi gado. Dat blijkt sinds een tijdje mijn nieuwe lievelingsuitdrukking. En in dit geval komt hij als geroepen. Ik ben het afgelopen uur namelijk zeven keer gestorven van de stank. De vadsige puberknul naast me op de loopband had volgens mij aan het knoflookinfuus gelegen het afgelopen weekend. Heel goed dat vadsige puberknullen niet alleen maar bier zuipen en kapsalons kappen maar ga gewoon lekker buiten rennen. En stinken.

Het lukt me heus niet elke dag hoor, thuis nog wat oefeningen doen op het matje. Maar vandaag wel.

En als de gezusters Matig Gezond dan allebei een goede dag hebben benutten we zo'n middag optimaal. Lunchen op een terras, in de zon. Vieze cola en lekkere koffie drinken. Roddelen. En nog wat shoppen als toetje. Omdat we het waard zijn.

Grappig is dat. Thuis regeer ik met ijzeren hand over de vaatwasser. Sjrd neemt tegenwoordig niet eens meer de moeite om zijn gebruikte bestek in het mandje te zetten. Hij weet toch wel dat ik erna alles op mijn manier herschik, zelfs als er eigenlijk niks te herschikken valt. Maar hoe alle andere vaatwassers ter wereld ingeruimd worden zal me werkelijk aan mijn reet roesten. Op mijn werk freestyle ik gewoon wat raak. Heel bevrijdend.

Mijn woensdagavondmoehoofd. Maar heel voldaan.

Op donderdag spuit de productiviteit zowat uit mijn oren. De column die ik binnenkort moet inleveren jeukt al weken in mijn hoofd en vanmiddag rolt hij zonder haperen uit mijn vingers. Zo lekker altijd! Ook gooi ik nog eens een plog online. De regelmaat wil er maar niet inkomen maar ik vind het wel nog steeds leuk om te doen. En daar gaat het om. Om dit alles te vieren laat ik bij de supermarkt heel drollig een potje appelmoes uit mijn klauwen glippen. Het is een flinke bende bij de kassa. Van de jongen die het op moet ruimen krijg ik een blik toegeworpen die niks te raden overlaat. Snap ik. Sorry knaap. Jouw tijd komt nog wel.

Of we de kruiden uit onze pallettuin dan ook daadwerkelijk gebruiken? Me dunkt!

De vrijdagse training zit er weer op. Het stellen van een nieuwe doel (en wat voor een...) heeft mijn motivatie alvast een enorme boost gegeven. De goeroe verzint elke keer weer nieuwe schaatsgerelateerde oefeningen, die ik vervolgens namen geef als 'de Sven' en 'de Koen'. Het wordt hoog tijd voor 'de Ireen'!

Je weet dat je hoognodig toe bent aan koffie als...

Weekendchillings! We hebben de afgelopen weken - want zomer is te veel eer voor het seizoen waarvan het einde met rasse schreden nadert - de tv maar erg weinig aangehad. Heel vaak zaten we 's avonds wat te kletsen of lezen, met op de achtergrond de radio aan. Erg fijn. Vanavond staat de tv wel aan. Maar ik heb nu eigenlijk al geen idee waar we naar kijken.

Het ziet er nu toch wel naar uit dat onze wasmachine na ruim tien jaar de geest heeft gegeven. Hij wast nog wel maar ik vermoed dat er in het centrifugeerpoces iets hapert. Dit wasje met poetsdoeken is het laatste saluut aan onze Zanussi. Omdat we vermoeden dat een monteur laten komen (inclusief de onvermijdelijke voorrijkosten!) die constateert dat repareren waarschijnlijk net iets goedkoper is dan een nieuwe machine kopen, heb ik al een nieuwe uitgezocht bij Bol. Maandag wordt hij bezorgd.

Ook deze zaterdag zijn we in de randstad te vinden. Waar van alles te vieren is.

We kunnen zelfs buiten zitten. Waarschijnlijk de laatste keer in deze tuin. Laten we daar dan maar op drinken. En op de toekomstige borrelplek!

's Avonds maken we een #rondjemethethondje en zijn we meteen even langs de nieuwe woonst gelopen. Fijne plek!

Ik ben niet zo'n vogelaar, zie amper het verschil tussen een merel en een mees. Maar als ze de ooievaars* in je schoot werpen kan zelfs ik er niet omheen.

Eigenlijk zit ik al een poosje in de afbouwende fase, qua zomerseizoenverzorging. Maar nu het ineens toch weer blote voetenweer schijnt te worden ontkom ik niet aan een verfronde. Vooruit dan maar weer.

Het gras is altijd groener bij de buren. En het ligt er ook veel beter, als je het Sara vraagt.

Miljaar. Zo barbecue je nooit, zo doe je het twee dagen achter elkaar. Goed weekend weer dit. We boffen maar.

Hej hej.

* Grapje hoor! Ik weet heus wel dat dit een reiger is.

1 opmerking:

Jesse Parker zei

Goed bedrijf, vriendelijke mensen uitstekende service.

http://loodgieterbarendrecht.nl/