maandag 11 september 2017

Plog 787 - Barbieloos door het leven voortaan

Plog 787: wat deed ik allemaal van 04 september tot en met 10 september 2017?

Ja hoi. Het leek me wel een goed idee om de week te beginnen met een bevallige positie. De bips en ik hebben weer goed ons best gedaan, dat zie je zo. Wie helpt ons even overeind?

Het jaarlijks drukbevolkte vogelhuisje is letterlijk uitgewoond. De meesjes vergrootten ieder seizoen de ingang en ook het Hollandse weer heeft zijn sporen nagelaten. Het ding valt van rottigheid uit elkaar. Tijd voor een demontage. Binnenin tref ik dit werkelijk fantastisch gebouwde Hästensmatras aan. Zo dik en zacht! Die vogels weten echt wel wat ze doen zeg.

Zolang ik het me kan herinneren ontbijt ik met boterhammen. Heel vroeger frommelde ik er zonder moeite vier achter de huig. Toen het fysiek allerminst lekker ging kauwde ik er met moeite twee kapot. Tegenwoordig zit ik op drie. Maar ik merk dat het me niet meer echt vult. Daarom gooi ik het eens over een andere boeg. Een goede bak kwark, ontbijtgranen en wat vers fruit moeten de truc doen. Het smaakt in elk geval lekkerder dan ik vermoedde.

Wat is dit dan? Nou gewoon. Mijn schaatsen die geslepen worden. Opdat het allemaal gladjes verloopt, en ik geen scheve schaats rijd. Stel je voor zeg.

Ook vanmiddag hebben mijn vader en ik de hal weer bijna voor onszelf. En we hebben er zin in! Het gaat gelukkig ook alweer een stukje beter dan vorige week. Ik blijf nog steeds houterig en mezelf in balans houden met wilde armbewegingen maar ik kan al wel wat meer tempo maken. Zonder te vallen! Toch is dit onze laatste keer schaatsen in Geleen. Bij navraag blijkt dat we helemaal niet met onze noren in de hal mogen schaatsen. En wanneer de buitenbaan opengaat weet niemand. Lekker duidelijk allemaal. De schaatslessen starten in elk geval pas eind november. Dat is in ons geval echt veel te laat. Er zit dus maar een ding op: toch naar Eindhoven. Het is wat verder en langer rijden maar het gaat er allemaal veel professioneler aan toe. Vrijdag 20 oktober hebben we onze eerste les. Zin in!!!

Vers gebrouwen comfort food. Dat gaat er wel in na zo'n middag op het ijs. Met koriander uit eigen kruidentuin ook nog. Ik voel me enorm in control op zulke momenten.

Zo zit je nietsvermoedend wat door de LINDA. te bladeren, zo valt je oog op een wel heel apart stukje tekst. Er is dus een film die gaat over een LONGARTS die IRÈNE heet en gedoe heeft met de FARMACIE. En dan wordt de rol ook nog vertolkt door de statsminister uit Borgen. Het lijkt me evident dat ik die film moet zien!

Sjrd is maar veel weg de laatste tijd. Zijn agenda puilt uit met avonddingen. Een infoavond hier, een raadsvergadering daar. Zodoende eten we apart. Meestal wend ik me dan tot een eenvoudige kant-en-klare salade. Maar vanavond nam ik de moeite om zelf een pastaatje in elkaar te flansen, met een vers stukje gerookte zalmfilet van de visboer. Lékker zeg ik je?! Vanaf nu zijn die kledderige salades dus voltooid verleden tijd.

#Steptember loopt lekker! Je beweegt natuurlijk voor jezelf en je eigen gezondheid maar iedere Fitbitbezitter weet hoe het eigenlijk zit: je doet het voor het groene scherm en de disco op je klokkie. Nailed it!

Een poosje geleden plaatste ik een oproepje op Facebook. Wie er met mijn oude Barbies wilde spelen. Uit alle reacties pikte ik Mrnd eruit. Haar dochters, van wie er eentje nagenoeg hetzelfde heet als ik, zouden mijn verzameling helemaal te gek vinden. Donderdagmiddag speelden we er nog even samen mee, ter afscheid. Vanaf nu leid ik een volstrekt Barbieloos leven.

Als dank kreeg ik een mooie bos bloemen. Lief!

Uitgeslapen beneden komen, dit aantreffen en vergeten dat je het gisteravond zelf zo achtergelaten hebt. Oh ja. Handig. Nu móét ik wel aan de slag. Maar dat was ook precies de bedoeling. Hups, smeerpijp!

Een spiegelselfie, dat was alweer een poosje geleden! Nou hoooooooi, hier ben ik weer eens. Met allemaal nieuwe sportkleren en op het oog nog steeds niet heel gespierde benen. Maar schijn bedriegt. Want ze zijn beresterk!

In eerste instantie wilden we het weekend inluiden door met z'n tweetjes ergens een hapje te gaan eten, buiten de deur. Maar het was zo'n doldrieste week voor Sjrd dat hij het liefst thuis op de bank wil hangen. Met lekker eten en een slappe film. Snap ik! Deze gezonde (en ook nog eens vegetarische) borrelplank gaat ons de avond wel doorhelpen.

De herfst begint zich intussen steeds meer te manifesteren. En weet je wat? Ik heb er compleet vrede mee. Doe mij maar weer lekker sokken, laarsjes en sjaals. Plus kaarsjes, pepernoten en dekentjes. Ik omarm alles.

Het tuinteam treft deze zaterdag ook alvast wat voorbereidingen op het seizoen dat komen gaat. De herfst is onafwendbaar.

Ik moet vanavond naar een feestje maar heb mijn stappen nog niet bij elkaar voor vandaag. Dus lopen Sara en ik nóg maar een rondje door de wijk. Zonder Sjrd, hij is na het geklus in en om het huis lichtelijk ingestort. Ik weet niet wat de exacte reden was voor de bezorger in kwestie die deze constructie verzon maar inventief is hij zeker.

Er is er een 40 geworden dat kun je wel zien dat is...?

Eerder deze week kocht ik in een vlaag van sportverbijstering allerlei producten met een hoog eiwitgehalte. Voor na de krachttraining. Dat komt omdat ik sinds kort de blog en vlogs van Optima Vita volg. Marloes is diëtiste en personal trainer en weet dus waar ze over praat, in tegenstelling tot de meeste zelfbenoemde #fitgirls. Een van haar befaamde recepten voor na de krachttraining is de fluff. En daar heb je onder andere eiwitpoeder voor nodig. Kan ik het helpen dat ze die alleen in van die idioot grote urinecontainers verkopen?!

Maar goed. Vandaag is het zondag. Ik trainde vooralsnog nul kracht en bovendien heb ik nu gewoon zin in twee beschuitjes met zoetigheid. Mag trouwens ook van Marloes. Ze noemt het haar genietmomentjes. Daarvan moet ik dan weer een beetje binnensmonds braken. En verder kunnen ze van #steptember vandaag de rambam krijgen. Ik las een rustdag in. Groetjes.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Irene, waarom ga je niet op Salomon schaatsen rijden? Stuk lekkerder voor he benen en voeten en ik kan je garanderen, ze zitten als pantoffels.

Gr. Bennie

Irène zei

Hoi Bennie,

Dat heeft verschillende redenen. In de eerste plaats ben ik een volkomen schaatsnitwit. Het wereldje is volkomen nieuw voor me. Iedereen kan me alles wijs maken. ;)
Daarnaast kost deze hele expeditie gillend veel geld. De schaatsten die ik nu gebruik kreeg ik van een vriendin die inmiddels veel meer ervaren is. Zij leerde het echter ook op deze ijzers. Dus om mee te beginnen vind ik ze meer dan prima. Hoe een en ander zich ontwikkelt naarmate de tocht der tochten dichterbij komt kan ik nu nog niet zeggen.
Goede raad vind ik sowieso fijn. En je mag me altijd sponsoren! :)