maandag 9 oktober 2017

Plog 791 - Verwarring alom

Plog 791: wat deed ik allemaal van 02 oktober tot en met 08 oktober 2017?

Kijk! Dít was wat ik in mijn hoofd had, vorige week, met die foto van mijn hoeven in een fatsoenlijke berg herfst. Als cooling-down na mijn fysiosessie ging ik nog een keer of wat door de knieën om een berg kastanjes mee naar huis te nemen. In het kommetje van mijn trui, weetjewel.

Je houdt ervan of je haat ze: bolchrysanten. Wanneer ze vanaf half augustus in de supermarkt opduiken moet ik er ook niks van weten maar nu vind ik ze echt wel kunnen. Ze maken een goed herfststatement. Een beetje triest en melancholiek maar tegelijk kleurrijk en vrolijk.

Tijdens de meeste samenscholingen van de Fitbitches schitter ik door afwezigheid, maar zodra er meer ontspannende zaken op het programma staan ben ik er als de kippen bij hoor. Bovendien moeten onze corporale vesten ingewijd worden. Dat doen we in de bioscoop, waar we Bella Donna's aanschouwen. Wat een aardige film blijkt, maar ook niet meer dan dat. Het zakje chips als pauzesnackje ter begeleiding van mijn Orkambi's kwam als geroepen.

Sinds het aanbreken van deze flacon Fa sta ik elke dag peinzend onder de douche. Want hoe in hemelsnaam hebben ze bevroren frambozen om weten te smelten tot vloeibare zeep?! Gewone frambozen, alla. Maar bevróren fruit?!

Ik zou deze pose in al mijn naïeve onschuld gewoon 'Netflix and chill' noemen. Maar dat blijkt dus iets heel anders te zijn! Het voelt hoe dan ook als zondigen. Want overdag Netflixen én me te buiten gaan aan Japanse mix... Hallo hoge bloedsuiker!

De Vegetarische Slager heeft van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een corrigerende tik op de vegetarische vingers gehad. Want productnamen als 'kipstuckjes' en 'gehackt(ballen)' zouden kunnen lijden tot grote misstanden in de Hollandse keuken. Dat we intussen al jarenlang vergiftigde eieren consumeren doet aan deze zaak niks af. Nou eten wij nog maar zelden vlees zoals vlees volgens de NVWA bedoeld is, maar vanavond maken we een vuist met deze 100% plantaardige Zigeuner Schnitzel. Die in feite dubbel fout is. Want wat vinden de Jodenkoeken hier wel niet van?

Nou Sara. Je mensenvader en ik hebben het erover gehad en we hebben besloten je een heel groot cadeau te geven voor deze dierendag. De kamer die tot voor kort bekend stond - en sporadisch in gebruik was - als logeerkamer dopen we vanaf nu om in jouw kamer. Je ligt hier immers toch al elke nacht. Je telkens vruchteloos naar beneden sturen begint serieuze slaapproblemen op te leveren. We zijn het gevecht beu. Veel plezier met je eigen kamer, freule. Wel zelf schoonhouden!

Doe mij anders nog maar wat vitamientjes. Ik voel me namelijk ronduit blègh.

Ik haal zelfs een puzzel van stal, om maar aan te geven hoe de vlag erbij hangt. Een hele poos geleden scoorde ik dit juweeltje voor weinûg bij de kringloop. De winkeleigenaar verzekerde me dat alle stukjes aanwezig zijn. Zijn vriendin legt namelijk eerst alle puzzels zelf, om te testen hoe verkoopbaar ze zijn. Dat ze als bonus ook alvast de randjes apart in een zakje heeft gedaan had voor mij niet per se gehoeven. Maar ja, dan moet ik mijn puzzels ook maar gewoon voor de volle mep aanschaffen. Dus nu eerst dat zakjes opentrekken en alsnog de randjes door de rest husselen. Joe!

Op vrijdag voel ik me gelukkig fit genoeg om aan mijn trainingsschema te kunnen blijven voldoen. Alles voor het goede doel.

Ineens stond er een boomlange bezorger van het een of ander koeriersbedrijf voor de deur. Met deze joekel onder zijn arm. Die volgens het etiket inderdaad voor ons bestemd is. Ik kan me echter niet heugen recentelijk iets besteld te hebben. Laat staan van dit formaat. Snel uitpakken dan maar...

Oh ja, nu weet ik het weer! Ik kocht een hert. Een kunstig, cortenstalen hert nog wel. Eind augustus las ik op Facebook over een project dat onderdeel was van de Ijsselbiënnale. Kunstenaressen Margreet Hajee en Wanda Schaap maakten 300 wolven en 300 herten en waren na afloop van de biënnale op zoek naar nieuwe eigenaren voor de 600 beesten. Het liefst mensen die op de een of andere manier konden worden gelinkt aan wolven en herten. Nou, dat treft. Wij hier in Herten kunnen niks met wolven maar voor een hert maken we graag plek.

Het aanbrengen van gel nagellak gaat me inmiddels best aardig af. De grootste uitdaging zit hem tegenwoordig in het afweken en -pulken van dat hardnekkige spul. Na deze ronde ben ik er dan ook weer even klaar mee.

We hebben dit weekend geen ene reet gepland en dat ís me een partij lekker... Sjrd zou op zondag eigenlijk de halve marathon van Eindhoven lopen maar door een combinatie van drukte, weinig training en een slepende verkoudheid heeft hij zijn startbewijs toch maar aan de wilgen gehangen. Wat we wel doen? Lummelen, hutteren, gamen (hij) en in de keuken keutelen (ik). Er staat een flinke ketel verse pompoensoep te pruttelen. En de pitten uit de pompoen gooi ik vandaag eens niet weg maar in de oven.

Zaterdagavond komt Cn borrelen. Sjrd zorgt voor de muzikale omlijsting. Al onze verzoeknummers op vinyl komen aan bod.

Uitslapen, bijploggen, gepofte kastanjes oppeuzelen. Als dat geen zondag is.

Hej hej.

Geen opmerkingen: