vrijdag 20 oktober 2017

Skate4Air - De kortste schaatsles ooit

Ik keek er al maanden reikhalzend naar uit en vandaag wás het dan eindelijk zover... Onze eerste echte schaatsles!

Hartje zomer snuffelden mijn vader en ik al twee keer in Geleen aan het ijs, maar voor onze lessen besloten we het toch in Eindhoven te zoeken. Het geheel kwam daar toch een stuk professioneler op ons over en de lessen worden verzorgd door instructeurs van Duosport. Dat is dezelfde club die ook de schaatsclinics van Skate4Air begeleidt.

Mijn vader gaat niet mee naar Oostenrijk om deel te nemen aan Skate4Air op de Weissensee. Wel is hij mijn grote steun en toeverlaat in de maanden voorafgaand aan de uitdaging van mijn leven. Hij chauffeurt mij naar de Ijsbaan in Eindhoven, heeft zelf ook schaatslessen geboekt en is er tevens voor de morele steun als ik het even allemaal niet meer zie zitten.

Maar goed. Die eerste schaatsles. Die liep dus een beetje anders dan gepland. Kijk maar even naar het filmpje hieronder. Daarin praat ik je kort bij.

De mensen die De Grote Meneer Kaktus Show kennen (van toen Peter Jan Rens nog gewoon een grappige man in een blauwe pyjama was), herinneren zich vast ook wel Mevrouw Stemband. In elke aflevering kwam tijdens de derde ronde een sketch met een gevaarlijke situatie voorbij, waarin Mevrouw Stemband het steevast met de dood moest bekopen. "En Spelende Vrouw, wat heb je nu geleerd?" is bij ons thuis nog steeds een regelmatig gebruikte uitdrukking. De schaatsles van vandaag was ongetwijfeld de kortste in de geschiedenis. Maar toch leerde ik een belangrijke les. Deze Spelende Vrouw gaat in elk geval niet meer zonder helm het ijs op. Sterker nog, als het goed is, is er op dit moment al eentje naar me onderweg...

Met mijn vader gaat het gezien de omstandigheden gelukkig goed. Als hij het de komende tijd rustig aan doet, is de kans groot dat hij snel en blijvend van zijn klachten afkomt. Helaas is hij voorlopig wel uitgeschaatst. Maar voor het betere chauffeurswerk en de morele support is hij nog steeds beschikbaar.

Grüß Gott!

4 opmerkingen:

Neeltje zei

Oeps! De tweede ronde, de tweede ronde!

Vnn zei

Oh nee, arme C met al zijn goede bedoelingen...Beterschap!

schrijfselsvanmij zei

au

Ri zei

Beterschap voor je paps!