vrijdag 13 oktober 2017

Skate4Air - Met je bedrijf op mijn lijf!

Vorige week vertelde ik over de nogal impulsieve manier waarop ik me hartje zomer daadwerkelijk inschreef voor Skate4Air. Het zaadje om zelf de ijzers onder te binden werd overigens al ruim voor die tijd geplant, dus zo onbezonnen ben ik nou ook weer niet te werk gegaan.

ORKAMBI
Zoals beloofd sta ik vandaag te popelen om mijn sponsorplan met je te delen. Maar niet voordat ik stilsta bij de keiharde stomp die we als CF-gemeenschap afgelopen maandag in onze maag kregen. Minister Schippers kondigde aan dat ze in al haar wijsheid besloten heeft om Orkambi niet op te nemen in het basispakket van de zorgverzekering. De onderhandelingen met fabrikant Vertex zijn opnieuw stukgelopen. Een adembenemende en hartverscheurende uitkomst. Des te meer omdat de minister zich in haar besluitvorming heeft laten leiden door een tenenkrommend advies van het Zorginstuut Nederland. Deze waakhond van de overheid informeerde haar verkeerd, middels een rapport met achterhaalde gegevens. Wat voor pannenkoeken werken daar?

MIDDELVINGER
Dit besluit is niet alleen een dikke middelvinger naar alle CF-patiënten in Nederland maar ook naar al die mensen die zich al jarenlang inzetten voor CF. Artsen, onderzoekers, de patiëntenorganisatie. En wat te denken van die ontelbare vrijwilligers? Die onvermoeid aapjes, jam, en desnoods hun eigen hand verkopen voor de goede zaak. Al dat werk doe je hiermee in feite teniet. Want leuk dat jullie van alles onderzoeken, verzinnen en verkopen, vooral blijven doen, lekker innoveren en alles, maar niet tegen elke prijs. En de groetjes.

SPONSORPLAN
En uitgerekend nu kom ik met mijn sponsorplan... Of ik nog wel helemaal goed bij mijn hoofd ben?! Zeker wel. Want we moeten door, met ons allen. Linksom of rechtsom. Orkambi is inderdaad een duur medicijn. En bovendien maar bij een selecte groep CF-ers werkzaam. Er is dus nog een hele hoop werk aan de winkel. We zijn pas klaar als er voor ieder mens met CF ter wereld een op maat gemaakte - en ja het liefst ook betaalbare - behandeling beschikbaar is. Die de ziekte minimaal chronisch maakt, in plaats van maximaal terminaal. En tot die tijd blijven we onderzoeken, proberen, verkopen, en schaatsen! Komt die taaiheid in ons DNA toch nog goed van pas.

KRASSEN VOOR KNAKEN
Goed, ik schaats dus niet alleen voor lucht. Nog meer kras ik voor knaken. Hoe en waar jij die knaken kwijt kunt? Heel eenvoudig: nu naar mijn persoonlijke actiepagina doorklikken: https://www.skate4air.nl/actie/irene-mols en meteen een donatie storten. Dat gaat echt reuze simpel, via de de gele DONEER DIRECT knop en is veilig bovendien.
Daarnaast heb ik voor bedrijven ook iets leuks bedacht. Namelijk MET JE BEDRIJF OP MIJN LIJF! In aanloop naar de Tocht der Tochten zul je mij geregeld tegenkomen in mijn Skate4Air jas. Op dit jack verzamel ik zoveel mogelijk bedrijfslogo's. Dit kost een bedrijf eenmalig 100 euro. Naast dat ik jouw vleesgeworden wandelend en schaatsend uithangbord ben, plaats ik je logo en bedrijfslink ook nog op mijn persoonlijke actiepagina. En als kers op de taart noem ik de naam van je bedrijf in de blogs en vlogs die ik de komende maanden als Skate4Air Ambassadeur ga maken.

Klinkende namen als Eyecentre Maasbracht, Het Ministerie van Tekst, Plan ROS, Foto Lux Multimedia, Fit en Fysio, en Mr. Sammi gingen je al voor. Heb jij óók interesse in deze leuke samenwerking? Neem dan vooral contact met me op via mail@irenemols.nl.

Grüß Gott!

Geen opmerkingen: