donderdag 28 december 2017

Tweede kwartaal 2017

In de laatste week van 2017 blik ik graag nog een keer terug op het afgelopen jaar.
Vandaag is het tweede kwartaal aan de beurt.

APRIL
Het tweede kwartaal van dit jaar liet zich vangen in twee kernbegrippen: Orkambi en sportieve hoogtepunten. Op 1 april vierde ik mijn eerste Orkambiverjaardag. Het is onnodig te zeggen welke draai mijn leven dankzij dat goedje gemaakt heeft. Maar ik doe het toch. Want mán, waar was ik geweest zonder?! Op welk punt had ik dan gestaan? Zeer vermoedelijk had ik de transplantatiepoli van dichtbij gekend. En wie weet was er zelfs al een plekje op de wachtlijst voor nieuwe longen voor me gereserveerd? Gelukkig hoef ik daar nu niet meer over na te denken. Ik sta meer midden in het leven dan ooit.

Al vroeg in het seizoen lieten we ons zeilbootje te water. Het leek een opmaat naar veel watersportpret dit jaar. Ook bezocht ik in april de voetbalwedstrijd ADO-PSV. Het voor PSV teleurstellende gelijkspel werd door ADO gevierd als een overwinning. Tijdens het paasweekend gingen we naar Valkenburg voor de Amstel Gold Race. Het was een leuk en vooral idioot koud uitje. April doet echt wat 'ie wil. Verder liep Sjrd zich de afgelopen weken ongans. Hij zat op het hoogtepunt van zijn marathontraining. Al wat restte was zich daarvoor inschrijven.

MEI
In mei gingen we op vakantie naar Zeeland, en Sara mocht mee. Haar eerste vakantie met ons ooit. Van haar Griekse roots was weinig te merken op het strand. We beleefden zo'n beetje vier seizoen in een week, van lunchen in een zonnige strandtent tot weghagelen op een zeilboot. Sjrds deelname aan de marathon in Tilburg dreigde vlak voor de finish in het water te vallen. Hij bleek te laat met inschrijven! Ik beloofde hem een startnummer te regelen. Dat lukte verrassend snel. Consequentie was wel dat hij die dag Ron heette. Maar daar kon iedereen mee leven. Op de heetste dag van het jaar kwam Sjoerd aka Ron zwetend als een otter en apetrots over de finish. Mijn marathonman! Op diezelfde dag won Tom Dumoulin de Giro d'Italia. Kers op de taart was het langverwachte landskampioenschap van Feyenoord.

Ook viel in mei het verdict dat Orkambi niet in aanmerking kwam voor vergoeding in de basisverzekering. Heel CF-end Nederland stond op zijn kop. Dit kon niet waar zijn?! Een storm aan media-aandacht volgde. Met een tv-optreden bij Pauw droeg ik mijn steentje bij aan de ultieme poging de door de minister van volksgezondheid genomen beslissing terug te laten draaien. 

JUNI
Het zaadje om mee te doen aan Skate4Air begon in juni te ontkiemen. Het idee zorgde meteen voor een ommekeer in mijn tanende sportmotivatie. Trainen met de goeroe werd een serieuze en leuke aangelegenheid. Ook nam ik vaker de fiets. Mondjesmaat vertelde ik mensen in mijn omgeving over mijn voorgenomen plannen. De reacties waren allemaal positief. Ik begon er zelf steeds meer in te geloven.

De NCFS organiseerde dit jaar voor het eerst een zeilevenement in Spakenburg, de Botterrace. Sjrd en ik voeren mee. Het was een ontzettend fijne dag met heerlijk weer, gezelligheid met leuke mensen, goed eten en drinken. En een vette cheque voor de NCFS.
Tot slot maakten we ons op voor onze zomervakantie naar Frankrijk. Voor het eerst sinds jaren gingen we twee weken van huis!

Geen opmerkingen: