vrijdag 19 januari 2018

Plog 810 - Een uitje mét een date night!

Plog 810: Wat deed ik allemaal op vrijdag 19 januari 2018?

Joehoe! Zie je het? Ik zit weer op mijn vertrouwde stekkie aan tafel, in mijn eigen rode stoel. Alle restanten troep zijn gelijk met de rolstoel opgeruimd.

Zelfs de bank heeft een vlaag van opruimnijverheid over zich heen gehad. Nu alleen de hond nog africhten en mijn leven is af.

Ook in de badkamer ben ik er klaar mee, met die vettige kruk. Morgenvroeg was ik mij onder een Amersfoortse hoteldouche. Daar moet ik ook gewoon staan. Laat ik die handeling dan thuis maar alvast eens oefenen. Gaat natuurlijk prima.

"Het blijft toch een volksverhuizing hè, een nachtje weg met een CF'er?" aldus mijn liefhebbende echtgenoot. Klopt schat. Alleen bevat die rode weekendtas louter Skate4AIR-gerelateerde zaken. Maar ja, Skate4AIR is ook weer CF-gerelateerd. Dus ja, inderdaad. We brengen een hoop met ons mee. Meestal louter gezelligheid en vreugde. We reizen alleen nimmer licht.

Dag poepsefloeps. Jij mag niet mee, jij bent te hond. Maar geen zorgen, we hebben goede opvang voor je geregeld. Nog even geduld en er staat je een grote verrassing te wachten. Lief zijn hoor!

Onderweg naar Amersfoort. De radio speelt niks anders dan meezingbare hits hits hits, de zon schijnt. Ik heb Heel Veel Zin in dit uitje. Sowieso, een uitje! Maar het waarom van dit uitje is wat mijn hartje doet overlopen van geluk. Morgen vindt de laatste schaatsclinic voor de deelnemers naar Oostenrijk plaats. En hoewel ik mijn schaatsen naar Siberië heb verbannen, sta ik toch te springen om erbij te zijn. Iedereen nog een keer te zien. Te horen hoe het gaat. Mijn succes- en gelukwensen over te brengen. Afmaken waar ik zo enthousiast aan begonnen ben.

Omdat Sjrd vanavond nog naar Utrecht moet en we morgen voor dag en dauw in Biddinghuizen verwacht worden, is Amersfoort een geschikt compromis. Komen we daar ook eens.

Prima kamer. Beroerd licht.

Er is nog genoeg tijd voor een gezamenlijk diner. Hebben we toch nog een soort date night.

Met een voor- én een hoofdgerecht. En sluikreclame.

De buurman appt de laatste stand van zaken omtrent de logeerhond door. We hoeven ons geen zorgen te maken. Behalve dat ik vrees dat ze morgen niet meer met ons mee naar huis wil...

Sjrd heeft inmiddels zijn hielen gelicht en staat zijn gehoor permanent te beschadigen bij een of ander festivalletje met alleen maar obscure lawaaibands. Ik vier mijn eigen feestje. Beetje laptoppen, mijn nagels lakken, wat muziek luisteren. En een lekkere toet tot me nemen. Want Orkambi moet nou eenmaal zwemmen in het vet. Lukt denk ik wel met deze Tony Chocolonely cheesecake.

Als ik verstandig zou zijn, zette ik me nu subiet aan de sprayeritis. Opdat ik het aantal beschikbare slaapuren volledig uit kon nutten. In plaats daarvan verzand ik in de zoveelste ego-show van Ivo Niehe. Vanavond is de verjarende prinses Margriet zijn kapstok.

Toen ik eerder op de avond de rauwe stukjes paprika op mijn bord zag liggen, wist ik het al. Dat wordt lachen vanavond, in een vreemd bed waarvan het hoofdeinde niet omhoog kan. En inderdaad. Brandend maagzuur van de hel. Als bij een wonder vond ik nog een bruistablet van het een of ander in mijn pillendoosje. Ranitidine: doe je ding. Snel!

Hej hej.


Geen opmerkingen: