maandag 22 januari 2018

Plog 813 - Afstijlen is zeg maar echt mijn ding

Plog 813: wat deed ik allemaal op maandag 22 januari 2018?

De klamme lappen hebben hun werk gedaan. Ik voel me alweer bijna mijn oude zelf. Terwijl ik een douche neem, laat ik de boel hier even lekker doorluchten. Opdat we de nieuwe week fris aanvangen.

Wie afdaalt op krukken moet inventief zijn. Nu ik er steeds meer handigheid in krijg, overweeg ik het voortaan zo te laten. Ook als het niet meer hoeft. Een mens krijgt veel meer spullen getransporteerd op deze manier.

Goedemorgen. Kijk mij eens fris de spiegel toelachen. Komt door het kleurenpalet. Van trui tot pantoffel. Het klopt. Afstijlen is zeg maar echt mijn ding.

Nou. Een bak haver dan maar. En YouTube.

Ach wat leuk. De groepsfoto van afgelopen zaterdag in Biddinghuizen! Alle foto's staan inmiddels online in de (besloten) community op Facebook. Even lekker neuzen...

Deze kom ik ook nog tegen. Een onderonsje.

Maar goed. Het is ook gewoon maandag en de hulp is er. Tijd voor actie. Te beginnen met het vastleggen van de lengte van onze gordijnen. Ze worden later vanmiddag opgehaald door de stomerij. Na ruim acht jaar ongewassen hangen, moet het er toch een keer van komen. De een zegt "Zelf wassen!" de ander roept "Laten doen bij een stomerij!" Iedereen doet in elk geval panisch over krimp en ander onheil. Zelf wassen is in mijn huidige toestand geen optie. Bovendien zou ik daar zowat een week zoet mee zijn. Het zijn zeven lappen stof die om de beurt het machine in moeten. Chemisch laten reinigen lijkt me voor nu de beste optie. En dan zien we wel.

Het oogt ontzettend ruimtelijk maar het klinkt gigantisch hol, zo kaal en open. En dan laat ik het nu los. (En mocht het misgaan, dan kiezen we nooit meer van die dure gordijnen...)

Poetsen, poetsen, poetsen. De hulp dan. Ik werk nog een interview uit.

Eerlijk zeggen. Ben jij al door je voorraad sinterklaassnoep heen? Als het zou moeten, kon ik van wat hier allemaal nog ligt midden in de zomer een heerlijk avondje organiseren. Kikkers, muizen, marsepein, chocolade pepernoten. You name it, I've got it.

Het sportritme van voor de val zit er alweer goed in. De variatie in oefeningen is helaas nog niet zo heel groot. Dus daar gaan we weer: opzij en naar achteren.

Squatten op zijn oma's slaat in feite ook nergens op. Toch maak ik grote sprongen. Tijdens het oefenen van mijn looppatroon, gebood de goeroe me om mijn knieën tijdens het lopen beurtelings op te trekken. Tot ons beider verbazing kwam ik met rechts nagenoeg even hoog als met links. "Dit gaat eigenlijk best wel goed hè?" hijgde ik blij. "Ik wilde net zeggen," staarde de goeroe me met licht ongeloof in zijn ogen aan. "Hoe vind je zelf dat het gaat?!" Volgende keer leggen we het vast. Beloofd. En ik moet aan mijn conditie gaan werken, met loopjes door de straat. Want dat gehijg is idioot.

Een keukenexperiment. Ik roerbak de groene kool met een flinke snuf kerrie. Voor in de stamppot zo meteen. Het zal mij benieuwen...

En? "Voortreffelijk!" Dus: aardappelen koken. Uitje en knoflook fruiten, groene kool erbij en roerbakken met kerrie. Aardappelen stampen, groenteprut erbij. Husselen. Tot slot een bakje cottage cheese er doorheen en ook nog kipreepjes. Naar smaak peper en zout toevoegen. Klaar.

Sara. Vrouw. Hier is vandaag al gepoetst. En je etensbak zit nokkie vol brokjes. Ik weet dus niet precies wat er aan de hand is. Maar of je ermee op kunt houden.

Hej hej.

Geen opmerkingen: