dinsdag 23 januari 2018

Plog 814 - Ouderwets bellen is weer helemaal hip

Plog 814: wat deed ik allemaal op dinsdag 23 januari 2018?

Goedemorgen. Hoewel op tijd wakker, sta ik mezelf toe om nog even wat na te sudderen in bed. In het kader van het herstel. Helemaal inactief ben ik ook weer niet, want ik app, mail en bel wel al wat.

In principe hanteer ik het credo 'over geld praat je niet, dat heb je'. Graag wijk ik daar vandaag voor een keer van af. Misschien wel ingegeven door dat nieuwe televisie programma van Astrid Joosten, over hoeveel geld mensen verdienen. Nu vind ik, dat ik in de regel een hoop meer verdien dan ik krijg (muhaha). Desalniettemin bof ik, dat ik in Nederland woon. Waar de gezondheidszorg top is, en je als arbeidsgehandicapte iemand met afstand tot de arbeidsmarkt niet compleet aan je lot wordt overgelaten. Als je een alleenstaande Wajonger bent, vergt het nog steeds een hoop creativiteit om de eindjes elke maand aan elkaar te knopen. Dat we vanaf deze maand een bedrag met vier cijfers voor de komma krijgen uitgekeerd, voelt toch als een overwinning. Ik hoest, slik, spray, spuit, sport en eet me hier voor uit de naad!

De vlog van Saske en Alwin van Vet Gezellig sluit toevalligerwijs prima bij aan bij dit thema. Zij hebben zichzelf uitgedaagd om deze maand te leven alsof ze in de schuldsanering zitten, en moeten proberen rond te komen van €60,00 per week.

Dus ik zat op de wc, te lezen over zielige asielhondjes. Plots keek ik naar links, en schrok me kapot. Hè?! Zat daar nou een zwarte kat bovenaan de trap???

Nee natuurlijk niet. Het was gewoon mijn zwarte shirtje, dat ik even daarvoor eigenhandig van de balustrade liet vallen. Hiermee is het belang van opruimen maar weer bewezen. Toch jammer.

Bij het uitmesten van mijn portemonnee kom ik niet minder dan vier ziekenhuispasjes tegen. Allemaal actueel. Dan is er toch echt iets mis met je leven hoor.

Mijn ritme laat ook nogal te wensen over. Zo hang ik weer met de halve wereld aan de lijn, in mijn pyjama. Hier bel ik met mijn moeder.

De laatste vriezerkliek is aangebroken. Wel ook de lekkerste.

Weet je wat echt ontzettend grappig is? Ik heb tegenwoordig weer spierpijn in mijn benen! Dat wil zeggen dat de droeve papperigheid uit mijn rechter bovenbeen aan het trekken is. Waar de spierpijn in mijn bovenbuik vandaan komt, is me dan weer een raadsel. Maar ik geniet ervan. Het lijf herstelt waar ik bijsta. Mooi hoor.

Over mooi gesproken. Deze op mat papier gedrukte glossy van Skate4AIR staat vol schitterende foto's en mooie verhalen over de beide tochten van vorig jaar. En het leuke is, dat er over dit jaar ook eentje komt. Waar ik aan gevraagd ben mee te werken! Mijn inschrijving aan Skate4AIR heeft me heel veel gebracht, met als triest dieptepunt een gebroken heupkom. Maar alles bij elkaar opgeteld overstijgt het positieve dat er uit voortkomt ruimschoots.

Goed nieuws uit de supermarkt! Toen ik gisteren even ging spieken, stond en hing er tot mijn teleurstelling nog niks. Een van mijn Fitbitchende wandelbuuvkes wilde nog wel wat meters maken en deed live verslag vanuit de hoek waar de flessenautomaat staat. Top!

Het restje lasagne met zalm en spinazie van Cltt smaakt een miljoen keer beter dan ik het op de foto krijg.

Sjrd is al naar bed, Sara en ik werpen nog een blik op Jinek.

We weten dat we hiermee de huisregels overtreden. Sorry Sjrd...

Hej hej.

1 opmerking:

Margriet zei

Die alinea over de vier cijfers voor de komma verwoord precies hoe ik het ook voelde toen ik de specificatie bekeek eerder deze maand. We hebben het verdiend. ;-)