woensdag 24 januari 2018

Plog 815 - Pindakaasdag trok geruisloos aan me voorbij

Plog 815: wat deed ik allemaal op woensdag 24 januari 2018?

Poppenpluisje! Waarom tref ik jou bij het opstaan nooit meer in je mand aan? Wat sta je toch altijd in het kantoor te doen? En hoe lang? Ben je soms al aan de BTW's begonnen?

Vrolijke Nationale Pindakaasdag hoor! Maar hoe ik dat nou weer in mijn kwark verwerkt krijg? Toch maar niet.

De aardige bezorger van de Haga apotheek heeft de grote oversteek naar het zuiden weer gemaakt, om mij van een nieuwe doos Orkambi te voorzien. Ik blijf het een top service vinden, die bezorging aan huis. Al denk ik ook dat het efficiënter kan, en goedkoper. Want de Cayston komt op dezelfde manier tot mij, evenals de Nebusal. Volgens mij hadden ze daar juist een centraal uitgiftepunt voor uitgevonden. Iets met een a... Oh ja, de apotheek!

Dat je dromerig onder de douche staat, met de elektrische tandenborstel in je hand. Balancerend op je linkerbeen, om de beweeglijkheid van je rechterheup te testen. Zullen we dat anders op een later moment en op een alternatieve plek doen, Irène?!

Zo'n kruk is een ideale dweilstok. Dat dan weer wel.

Eigenlijk had de kruk rechtopstaand op de foto gemoeten. Maar hij flikkerde om. Voor de triljoenste keer sinds ik met die stokken loop. Ik heb het opgegeven me daaraan te ergeren. Beter die kruk dan ikzelf nog een keer tegen de vlakte.

Mijn moeder kwam langs voor een kopje thee en ze had ook wel zin in een wandelingetje naar de supermarkt. Ik wil namelijk dolgraag onze lege flessen inleveren.

En een duit in mijn eigen zakje doen. Opdat de koker maar lekker vol mag raken! De supermarkt in het dorp waar ik ben opgegroeid, heeft besloten óók twee weken zo'n buis en mijn actieposter neer te zetten bij de emballageautomaat. Erg leuk!

Reden genoeg om met een bosje tulpen naar huis te komen. Eigenlijk waren het er twee, maar je moeder in de bloemetjes zetten is altijd een goed idee. Leerde ik van Luna.

Twee dagen achter elkaar zalm eten was niet zo heel strak gepland. Maar het is ook zeker geen straf! Een hoop groene groentjes, gezonde vette vis, en volkoren pasta. Dat kan niet anders dan lekker worden.

Haha! Dit is toch echt wel de omgekeerde wereld hoor. Want terwijl ik nog wat zit te werken...

... zit de man de die dat doorgaans in de avond doet, ontspannen in zijn boek te lezen. Met een wijntje en een kaasje.

Hej hej.

Geen opmerkingen: