zaterdag 27 januari 2018

Plog 818 - Spijkerbroektraining

Plog 818: wat deed ik allemaal op zaterdag 27 januari 2018?

Laat ik de dag vandaag maar eens niet beginnen met een bak kwark. Voor de broodnodige afwisseling zullen we maar zeggen. Pfff, wordt het zo'n dag?

Hoewel hartje winter zit er toch echt al een vleugje voorjaar in de lucht. Vraag maar aan Sara. Zij heeft er verstand van.

Mount Washmore slinkt nog niet heel hard. Misschien moeten we een poosje dierenhuiden overwegen, om ons in te hullen. Ik zie geen andere manier om eens goed bij te raken op zolder.

Mezelf haal ik ook maar eens grondig door de mangel.

Spijkerbroektraining. En om het mezelf niet te makkelijk te maken, koos ik meteen voor het strakste model in de kast. Deze weet ik veel super-duper skinny huppeldepup kocht ik de zondag voor mijn val. De kaartjes zaten er nog aan. Hij zit nog steeds even lekker als toen, wat me een goed teken lijkt.

De hardloper des huizes heeft er weer een mooie ronde op zitten. Hij zal wel moeten, wil hij in maart een strakke halve marathontijd neerzetten.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Aan hardlopen waag ik me nog maar niet, noch aan hard lopen. Ik train op techniek en duur. Mooie, gelijkwaardige passen zetten, en gewoon meters maken. Opdat het ook weer goed komt met die weggesijpelde conditie. Mijn voorlopig streven is structureel 5.000 stappen der dag. Zolang er geen moesson over ons heen trekt, lijkt me de dat geen onrealistisch streven.

Och ja, carnaval staat ook alweer te trappelen. Persoonlijk voel ik de minste behoefte me in het feestgedruis te storten dit jaar. Ik heb al genoeg polonaise aan mijn lijf gehad de afgelopen weken.

Als alle sportieve en huishoudelijk klussen zijn afgevinkt, ontkomen we er niet meer aan: de BTW's en facturen maken. We hebben er allebei geen fuck zin in. Maar dat maken we dan maar, want het moet.

Drie uur later zetten we ons tevreden aan een eenvoudig maal. Want in koken had niemand nog minder zin. Met behulp van de voorraadla en de vriezer hoeven we toch niet met honger naar bed vanavond. 

Laten we anders weer eens gezellig samen een Netflixserie kijken! Hoewel ik in theorie meer tijd heb om van alles te volgen, ligt Sjrds kijktempo veel hoger dan dat van mij. Zo wachten er bijvoorbeeld nog steeds nieuwe seizoenen van Rita en Black Mirror op me. Het komt er alleen niet van om ze te bekijken. Geeft niet, Netflix is geduldig. Nu eerst de familie Rayburn.

Hej hej.

1 opmerking:

Anoniem zei

Geweldig he dat bloodline. Vond het erg toen het afgelopen was.