woensdag 31 januari 2018

Plog 822 - Geheel in lijn met de eerdere gebeurtenissen

Plog 822: wat deed ik allemaal op woensdag 31 januari 2018?

Goedemorgen. Dat het maar een gezonde dag mag worden.

Buiten gaat het weer lekker tekeer. Het ieligste boompje van allemaal staat precies voor ons huis. De afgewaaide tak in het gras kan niet anders dan van dat boompje afgerukt zijn.

Zeg. Dit hier zou juist minder moeten worden. Niet meer. En nu?

Ik doe alsof ik gek ben.

Bovendien heb ik wel wat anders aan mijn hoofd. Eigenlijk hadden we op dit moment in de auto moeten zitten onderweg, onderweg naar de Weissensee. Maar geheel in lijn met de eerdere gebeurtenissen loopt het ook in Oostenrijk niet helemaal zoals verwacht en gehoopt. Voor de website van Skate4AIR dicht ik daar nog even een stukje tekst over.

Mijn moeder komt haar woensdagse theetje drinken. Ze ziet eruit als een verzopen katje. Daarom mag ze extra veel koekjes.

Tussen de buien door rijden we samen naar de poelier. Ik snak naar kip. Apart uitgedost personeel werkt daar.

Men neme een grote pan en dondere daar alle rauwe en onbewerkte ingrediënten plus een halve liter water in. Het vuur doet de rest. (Vooruit, de kip bakte ik eerst even aan in een andere pan.) 

Om het af te toppen nog een half bakje Boursin Cuisine erdoorheen roeren en klaar is je eenpanspasta.

Dit hier is toch wel het braafste hondje van het noordelijk halfrond hoor.

Het voordeel van een herstellende gebroken heupkom is wel dat ik vannacht niet om half vier mijn nest uit moet om de vrieskou te trotseren. Zo is het ook.

De glitter en glam van CF steekt rond middernacht weer even de kop op. Het maagzuur danst met brandende fakkels door mijn slokdarm. De enige houding waarin het een beetje draaglijk is, is deze. Op mijn linkerkant hangen, iets naar voren hellend. Het is niet heel comfortabel. Maar alle andere posities zitten nog kutter. Dus ja.

Hej hej.

Geen opmerkingen: