donderdag 1 februari 2018

Plog 823 - De hel(den) van de Weissensee

Plog 823: wat deed ik allemaal op donderdag 01 februari 2018?

Goedemorgen. In tegenstelling tot mijn schaatsende collega's ontwaak ik zonder wekker en als het allang licht is.

Maar voor de rest zit ik met mijn hoofd in Oostenrijk vandaag. Via de webcam kan ik live meekijken met de verrichtingen op de Weissensee. En ook op Facebook druppelen de updates binnen. Heel mooi gemaakt. Ik moet er af en toe een beetje om huilen.

De verzorgingstent van Skate4AIR is vol in beeld, evenals de knalgele Volvo.

Mijn wangen waren net opgedroogd. Toen ging de bel en werd me deze joekel van een bos tulpen aangereikt. Als pleister op de wonde die vandaag inderdaad nogal ettert. Eén keer raden wat er toen gebeurde...

Hier heb ik gewoon geen woorden voor. En geen energie. Doei.

Het is de eerste dag van februari. Een mooi moment om voortaan weer in echte sportkleren naar de fysio te gaan. Beleving is de sleutel tot succes.

Ik wandelde maar liefst 25 minuten op de loopband, op 4,5 kilometer per uur. Dat begint weer ergens op te lijken. Daarna trainde ik andermaal mijn benen. Dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven. Voor de broodnodige afwisseling opperde ik of planken alweer mocht. De goeroe vond dat een heel goed idee. Het ging me goed af. Ik hield het drie keer veertig seconden vol. Alleen die bolle bovenrug... Maar dat is een CF-dingetje.

Na het sporten schappen mijn moeder en ik meteen bood. Hebben we dat ook weer achter de rug.

In Oostenrijk is de finish in zicht. De laatste ijsvreters komen na 200km ploegen door slush puppy over de streep. Wat een helden...

Maaltijden verzinnen met rijst vind ik altijd een uitdaging. Vandaag koos ik voor kipgehakt van de poelier met een kant-en-klare zak bonenschotel van Hak. Voor een keertje heel lekker.

Ach wat jammer. Even hiervoor lagen Sara en ik innig verstrengeld op het kleed te knuffelen. Maar cameraschuw als ze is schoot ze precies op het juiste moment uit mijn armen. Trutje.

Dan maar deze vuist op deze vuist. Ook zoet.

Vrouwtje toch. Met al je grappige gewoontes en stoute streken. We boffen maar met elkaar.

Hej hej.

Geen opmerkingen: