vrijdag 2 februari 2018

Plog 824 - De alternatieve Alternatieve Skate4AIR

Plog 824: wat deed ik allemaal op vrijdag 02 februari 2018?

Misschien herinner je je deze nog nog nog...? Op 17 januari maakten mijn vader en ik een serie nogal merkwaardige foto's. Als teaser voor iets wat nog komen ging. Vandaag is het zover!

Het is namelijk vrijdag 02 februari 2018: de dag waarop het allemaal moest gebeuren. Schaatsen op de Weißensee. Dat de tocht gisteren al verreden is, past wat mij betreft helemaal in het toch al verknipte plaatje. Omdat ik deze speciale dag niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan, verzon ik een alternatief: De alternatieve Alternatieve Skate4AIR. Met risicoloze activiteiten in de thuissituatie 4AIR. Dat daar een vers gevuld en aangebracht insulinepompje bijhoort lijkt me evident.

Ook Sjrd wil niks van deze dag missen en heeft geregeld dat hij een dagje thuiswerkt. Mochten er bidons met daaraan vast getapet bananen nodig zijn, kunnen we op hem rekenen. Een zeer geruststellende gedachte.

Geen Skate4AIR activiteit zonder Skate4AIR cake. We zijn begonnen!

Op een geblesseerden- en CF-vriendelijk tijdstip welteverstaan. Want we zijn wel goed, maar ook niet compleet op ons achterhoofd gevallen. De helft van ons althans.

Team Mols is compleet. De schaatshouding zijn we gelukkig nog niet verleerd.

Sportdrank en bananen. We zijn op alles voorbereid. Let the games begin!

Geef het volk brood en spelen. Laten we met het brood beginnen.

Wat is dit nou weer? Een dutje4AIR?

We hebben geen tijd om te slapen. De spellenmarathon gaat van start!

Het leek mijn moeder leuk om te beginnen met een spelletje uit de oude doos. Vroeger was ik al een kei in memory en ik blijk het heden ten dage nog steeds te beheersen. 

Uiteraard houd ik de wereld via mijn sociale kanalen op de hoogte van onze vorderingen. Tot mijn grote verrassing worden we met een hartverwarmend filmpje uit Oostenrijk aangemoedigd.

Ook Sara heeft in het aanmoedigen een levenstaak gevonden. Dat wordt beloond, met een lekker stokje4AIR.

Tijd voor het meer serieuze spellenwerk: Kolonisten van Catan. Zelf speel ik het niet heel vaak en mijn ouders hebben het zelfs nog nooit gedaan. Maar met behulp van de beschrijving uit de doos komen we toch een heel eind. Mijn vader hanteert zijn aloude tactiek. Heel lang doen alsof hij er niks van begrijpt en dan plots de overwinning opeisen. Sluwe vos.

Naarmate de middag vordert, wordt de stemming joliger. Mijn moeder neigt zelfs naar het baldadige. Tijdens het Pim Pem Petten stoot ze in al haar enthousiasme een glas water om. Zodoende komt er zelfs een dweilpauze aan deze alternatieve Alternatieve te pas!

Spelen maakt hongerig. Om de avond gepast af te sluiten, heb ik een tafel voor vier gereserveerd bij Mr. Sammi, een van de sponsoren op mijn schaatsjack.

Proost Team Mols. Op een meer dan geslaagde dag. We hebben andermaal gedaan waar we keien in zijn: er onder alle veranderende omstandigheden het allerbeste van gemaakt. Daar mogen we ronduit trots op zijn.

Het bleef nog lang onrustig in Roermond...

Hej hej.

1 opmerking:

Neeltje zei

Top marathon, met vrolijke groet van een fan.