maandag 19 februari 2018

Plog 828 - Het binnenkantje is weer als nieuw!

Plog 828: wat deed ik allemaal van 12 februari tot en met 18 februari 2018?

De een staat vandaag verkleed te zuipen in de kroeg. Wij maken samen een winterse wandeling. Sjrd werkt deze week veel vanuit huis. Dat biedt kansen.

De auto's moeten worden gerangeerd. Een logistieke operatie waar ik me dolgraag aan wil wagen. Hoewel ik officieel nog geen groen licht heb om weer achter het stuur te kruipen, lijkt me dit een goede testcase.

Ik blijk het nog steeds te kunnen en het voelt goed! Ook in mijn eigen Mini, met de drol en alles. De verleiding om een lekker toerritje te maken is groot. Toch weet ik me te beheersen. Nog drie nachtjes...

Beetje koken met een glaasje wijn en wat blokjes kaas. Zo blijft het weekendgevoel wel hangen.

Ook ik voorzie op dinsdag enkele kaarten van een smak. Het werd een heftige aangelegenheid. Ik heb álles gegeven!

Het is erop of eronder voor de donorwet. Na jaren van debatteren kan de Eerste Kamer er vandaag een klap op geven. Hoewel ik aan de laptop gekluisterd zat om alles te volgen, werd de spanning me teveel. Ik besloot tot een verkwikkende wandeling om de zinnen te verzetten. De waterstand van zaken toont een eenzame surfer. Dat lijkt me op de een of andere manier een goed teken.

Ik ben precies op tijd weer thuis om het daadwerkelijke stemmen over de twee ingediende moties en het wetsvoorstel mee te maken. Alle JA's telde ik op mijn vingers mee. Toen mijn eindstand na afloop 36 was, zat ik dan ook scheldend op de bank. Tot ik hoorde dat het wetsvoorstel met 38 JA's was aangenomen! Hè?! Blijkbaar had er twee gemist, tijdens een kuchje in de Kamer. Ik schoot alsnog in de juichstand en maakte een rondedansje door de kamer. Wat een revolutie.

Na bijna 15 jaar verkering viert de Valentijnsromantiek nog steeds hoogtij hier in huis hoor. Zoet.

Ook vandaag is een thuiswerkdag voor de mens. Zodoende halen we in de middag gedrieën een frisse neus. En wat pillen bij de apotheek.

Kijk nou! Nog meer Valentijnspost. Heel misschien wisselde ik adressen uit met andere smakkers-in-plaats-van-plakkers. Dat maakt het krijgen van echte post niet minder leuk.

De liefde van de man gaat door de maag. Met deze bijzonder lekkere pasta van Pauline is het makkelijk scoren.

Het is een gedenkwaardige Valentijnsdag dit jaar. Voor het eerst sinds mijn ongeluk heb ik weer 10.000 stappen op een dag gezet! Dat geeft alvast veel vertrouwen in de controle bij de orthopeed morgen. Ik denk dat het wel snor zit, met die heupkom van mij.

En of het snor zit! Na een uitloop van bijna twee uur op de traumapoli - HOE DAN?! - kwam ik juichend en springend de spreekkamer binnen. Omdat ik eindelijk aan de beurt was, én om te showen hoe goed het gaat. De dokter beantwoordde mijn enthousiasme met een dikke high five. Ik ben volledig genezen verklaard. Hij was blij verrast en ook wel verbaasd dat het na 12 weken alweer zo goed met me gaat. De allerlaatste controlefoto over drie maanden hoeft wat hem betreft dan ook niet gemaakt te worden.

Hiermee is het hoofdstuk acetabulumfractuur dan ook definitief afgesloten. HOERA!

Wel verdraaid. Een heuse anonieme Valentijnskaart in de brievenbus. Bezorgd op de dag van de Betaalde Liefde nog wel. Dat zal niet meer dan toeval zijn. Stiekem denk ik een vermoeden te hebben van wie deze grap afkomstig is. Het licht verbouwde handschrift herken ik toch uit duizenden. 

Toen we terug waren uit het ziekenhuis ben ik meteen in mijn autootje gesprongen voor een ritje naar Maasbracht. Ik weet wel hoe je het leven moet vieren. Daarna werkte ik me blij in het zweet me de goeroe. Sara beeldt nu uit hoe we ons voelen. Want dat er nog wat aan de conditie gesleuteld moet worden is evident.

Het verhaal van de vrouw met de kortste schaatscarrière denkbaar staat vandaag in de lokale krant. Wat kan ik er verder nog over zeggen? Niks.

Oh jawel. Een dienstmededeling. Camping De Heupkom is opgedoekt. We weten het nu echt zeker: dat kamperen is niet aan ons besteed.

Ik vier het leven met een kek rokje en panty's. Ook wel weer eens leuk na tig behaloze weken van sweaters, joggingbroeken, en sneakers.

Het aanbrengen van make-up heb ik nog even uitgesteld. Eerst is het tijd voor een grote ronde ontspullen. De douchekruk gaat terug naar de uitleen, ik heb zakken vol kleding en schoenen voor de kringloop. Weg weg weg ermee!

We zijn op restaurant vrijdagavond. Om het eerste bedrijfslustrum van Rtgr en Sjrd te vieren. Dat de foto wat wazig is, doet niks aan de feestvreugde af.

Dit is zaterdag. Ik doe geen ene fuck. Het lijf is moe. De hond doet mee. Wij zijn een en al symbiose.

Op zondag voel ik me nog niet veel beter. Er komen zelfs koortswangetjes aan te pas. Terwijl ik hier helemaal geen tijd voor heb! We hebben een week vakantie en allemaal leuke dingen gepland. Ga weg, hormonale horror!

Nou ja. Nagels lakken is in principe altijd een goed idee. En over deze van Rimmel ben ik Echt Heel Erg Enthousiast. Goed dekkend, snel droog, mooi glanzend. Dit zou zomaar eens mijn nieuwe lievelingsnagellak kunnen zijn...

Hej hej.

1 opmerking:

Geert zei

Gefeliciteerd, wat een geweldig goed nieuws mevrouw. Alleen die foto van je gewrichten: ik kijk er toch een beetje raar tegenaan. Beetje ehhh sja, ik weet het niet.