maandag 12 maart 2018

Plog 831 - Alvast snuffelen aan de lente

Plog 831: wat deed ik allemaal van 05 maart tot en met 11 maart 2018?

Hartelijk maandag weer! Hoewel mijn buik er heel andere ideeën op nahoudt. Zijn opgeblazen staat zou je als lekker luchtig kunnen omschrijven, maar zo voelt het alles behalve. Het blijft aantobben met dat ding. Het sporten sla ik dan ook nog maar een keertje over. Als de hulp weg is en het huis schoon, zet ik me aan een voor de gelegenheid leuk klusje. Dat wel! Ik mocht namelijk weer een nieuw dekbedovertrek bestellen bij Dekbed Discounter. Om te beginnen gaat het even voor een opfrisbeurt in de wasmachine. Bij zo'n schoon bed vol bloemen hoort op zijn minst een dito geur.

Enkele uren later... Het fleurt de kamer behoorlijk op moet ik zeggen! De boxspring is van onszelf. Misschien mag ik die de volgende keer wel testen. :-)

Ik vind de combinatie van de klassieke bloemen met de moderne grafische touch erg leuk. Als je de bloemen zat bent, draai je de handel gewoon om en ontstaat er meteen een andere sfeer.

Op dinsdag doet mijn buik weer gezellig en hebben we wel zin in een uitje. Het is ook zulk lekker weer ineens! De bestemming wordt Weert, een stadje noordelijker dan Roermond. Ik ben er al in geen jaren meer geweest. En als ik om me heen kijk ben ik niet de enige. Er valt bar weinig te beleven. Veel leegstand, amper reuring. Zonde. Net als ik besluit het vast te willen leggen, ontdek ik dat de batterij van mijn camera nog thuis in oplader ligt. Wat een plogger van niks ben ik ook.

Maar goed. Het is inmiddels zo'n lekker weer dat het terras lonkt. Ik trap het terrasjesseizoen meteen goed af. Al moet ik de appeltaart met mijn leven bewaken. Niks of niemand is veilig voor de Weerter killerduiven. Ksst!

Echt een gemiste kans van die incomplete camera. Ik zie er namelijk ontzettend leuk uitgedost uit vandaag. In mijn tussenjas en alles. Thuis in de tuin ga ik snel in de herkansing. Met een onbedoelde filter nog wel. Die is wat veel van het goede.

Dit dus. Hoooi!

Het is de Nationale Week Zonder Vlees met hoofdletters. Voor ons verschilt deze week niet veel met de overige 51 weken. Ik eet al tijden alleen nog kip en vis, en op zijn tijd een lekkere vleesvervanger. Mijn maag vaart er in elk geval wel bij. Oké, heel af en toe smokkel ik als er ergens een goede borrelplank geserveerd wordt.

Op woensdag sta ik al op tijd voor het Roermondse station te wachten. Ik moet iemand van de trein ophalen.

Het is Gerben. Hij komt mij vandaag wat tips en trucs geven om losser te leren presenteren. De controlfreak in mij houdt graag vast aan compleet uitgeschreven teksten op papier. Maar het is voor de toehoorder veel leuker als het er wat spontaner aan toe gaat. En voor mezelf waarschijnlijk ook. Het is een heel inspirerende en leerzame sessie!

's Middags lunch ik gezellig met mijn moeder bij Bagels & Beans. Met uiteraard vegetarische paddenstoelenkroketjes. Jummie!

Donderdag = sportdag. Nu revalideren mijn doel is, kost het me met tijden best wat moeite om mezelf op te pakken en te gáán. Ik merk namelijk geen enkele belemmering meer in de beweeglijkheid van mijn heup en co. Wat heel goed nieuws is! Alleen de spierkracht in mijn rechterbeen is nog wat minder ten opzichte van links, dus daar werk ik aan. Het mooie is, dat ik als ik er eenmaal ben, ik er vól voor ga en na afloop helemaal blij en energiek in de auto stap.

Deze luie ovenrisotto met zongedroogde tomaatjes, prei, en erwtjes is echt heel erg lekker. En weinig werk, want het meeste doet de oven. Houd ik van.

Dit slaapkopje heeft er geen enkel benul van dat het vandaag een feestdag is. Vier jaar geleden kwam ze bij ons wonen. Van het timide teefje van toen is weinig meer over. We hadden haar beter Grinta kunnen noemen.

Vrijdag is tegenwoordig mijn dag voor leuke dingen. Vandaag laat ik me vertroetelen bij de schoonheidsspecialiste. Hoewel we beginnen met het harsen van mijn onderbenen. Dat kun je niet echt lekker noemen. Het doet gelukkig veel minder pijn dan ik vreesde. Het is maar net wat je referentiekader is natuurlijk.

De oogst is grandioos. In aanloop naar Skate4AIR leek het me een verstandig idee om in de zomer alvast te beginnen met het kweken van een winterlijf. Mijn beenhaar mocht vanaf toen welig tieren. En dat deed het. Maar ja, nu ik mijn schaatstenue aan de wilgen heb gehangen en de rokjes lonken, heeft al dat mohair niet meer echt een functie. Weg ermee dus!

Jemig! Zijdezacht. Hopelijk voor de komende zes weken, zonder gehannes met een mesje onder de douche.

Ik deed mezelf laatst een nieuwe staafmixer cadeau, met een hakmolentje erbij. Voor 15 luttele euro's. Als een kind zo blij. Want eindelijk geen gespetter tot aan het plafond meer.

We luiden het weekend in met een voorstelling in de ECI Cultuurfabriek van de Vlaamse comedy god William Boeva.

Kleine man, grote grappen. Lachen hè mensen?

Het blijkt een week vol verse eerste keren. Ook het gazon mag er namelijk aan geloven. Het staat zeven kontjes hoog. Ik maai vijf afgeladen volle bakken gras eraf. In mijn pyjama ja. Ik doe niks liever doen eindeloos rondtutteren in mijn slaapkledij. Sjrd begrijpt daar niks van maar laat me gelukkig wel lekker mijn gang gaan. Hij is allang blij dat hij niet hoefde te maaien.

De koffie smaakt nóg lekkerder met de geur van vers gemaaid gras in je neus.

Het is zo'n heerlijke zaterdag joh! Eerst buiten bezig geweest en daarna achter de stoof om deze linzen chili in elkaar te draaien. Nog maar twee jaar geleden was een dag als deze ondenkbaar. Het ontbrak me aan alles. Energie, lucht, eetlust.

Collega-blogger Luna houdt deze maand een 5 euro per dag challenge. Ze gaat proberen om een maand lang niet meer dan 5 euro per dag uit te geven aan eten. Ik volg het met interesse. Met de voedselvoorraden in haar huis lijkt me dat ze dit zeker een halfjaar vol moet kunnen houden. Zij tovert dingen uit kastjes en laden waarvan ze zelf het bestaan ook niet meer kon vermoeden. Ik zit regelmatig schaterlachend achter mijn beeldscherm. Het inspireerde me om onze eigen etenswaren eens te inventariseren. Te beginnen met de enige la waarin de echte kookvoorraden liggen. En die voor toch wel een derde in beslag genomen wordt door kruiden.

In de la daaronder liggen nog wat pasta en crackerachtigen.

Dit blaadje met zoet beleg bewaar ik in de kast boven de ijskast. Verder nog wat uien, knoflook, aardappelen, en een vergeten paprika.

Een blik in die ijskast levert dit op. Ik weet van elk potje wat erin zit en of het nog bruikbaar is. Je kunt veel van ons zeggen maar niet dat we voedselhoarders zijn.

Dit is onze snoepkast. Op de bovenste plank het zoet en onderin het zout (en gedroogd fruit omdat dat nergens anders paste). Structuur mensen. Ik kan niet zonder.

In de garage staat een extra ijskastje voor drinken.

En nog een vrieskastje met wat ijsjes, twee broden, drie bakken kliekjes, een pizza, enkele zakjes voorgesneden lente-ui, een paar doosjes diepvriesfruit, en een pak kaasfondue dat we ooit gratis kregen bij de boodschappen van Albert Heijn. That's it. Die 5 euro per dag challenge zou er ten huize ons best anders uitzien, denk ik.

Je komt nog eens wat tegen als je opruimt. Dit roggebrood moet er onderhand aan geloven. Zolang je het nog niet hoeft te scheren ken het net.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Neeltje zei

Eet smakelijk! 😄

Vnn zei

Hahahaaaaaaa!!!!! Sorry ik lig even op de grond om die structuur in je kasten!
Zoet en zout apart? Maar goed, doe wat je gelukkig maakt. (En kom vooral niet in mijn kasten kijken...).
Vond je vader die Vlaamse comedian ook leuk trouwens?
Nog even ter info: kip en vis: net zo erg vlees als koe en varken ;)
Maar vooral: heeeel erg blij voor je dat je weer kan genieten van eten. Tot vrijdag lieverd, gaan we samen eten :)