maandag 19 maart 2018

Plog 832 - Wat ben ik geworden?

Plog 832: wat deed ik allemaal van 12 maart tot en met 18 maart 2018?

Deze Fitbitch heeft zich weer van haar sportieve taak gekweten. Het zweet staat in mijn bilnaad. Lekker begin van de week altijd.

Sporten en dan thuiskomen in een schoon huis en met een karrenvracht boodschappen. Dan mag ik nu best even met de beentjes omhoog een stukje lezen.

De Hema grossiert de laatste tijd in leuke dingen. Aan deze stolp met konijnenoortjes (een stolp met konijnenoortjes!) kon ik dan ook echt geen weerstand bieden.

Linzen. Tot voor kort kon ik me daar niks bij voorstellen. Hoe ze te bereiden, waarmee te combineren. Ik groeide op in Lin en dat was meestal heel Zen maar daar is het lange tijd bij gebleven. Tegenwoordig verschijnen er wel eens linzen in het diner. Ik heb een lekker recept met rode linzen op de shortlist staan en sinds vandaag is daar deze linzensalade met groene linzen aan toegevoegd. Wat ben ik geworden? Een vrouw met een voorraad linzen in verschillende kleuren. Dat ben ik geworden.

We zitten inmiddels op zestien weken na de val. Vandaag vervoegde ik me voor het eerst weer bij mijn geparfumeerde vriendinnen. En het was zalig! Geen centje pijn, nergens last van. Alsof er niks gebeurd is. En alsof ik nooit ben weggeweest.

Dit simpele doch doeltreffende pastaatje met verschillende soorten champignons smaakt na zo'n fijne middag extra lekker.

Dan volgt nu een uitdrukkelijke seriekijktip. KPN zendt tegenwoordig ook series uit en momenteel zitten wij aan de buis gekluisterd voor Fenix. Als je geen KPN hebt, kun je hem HIER tijdelijk gratis terugkijken. Geen idee hoelang dat kan dus maak voort. Hij is het waard, echt!

Toen ik vanmorgen in de spiegel keek, viel mijn oog meteen op die gele plek onder mijn oog. Ai. Ook de goeroe begon er gelijk over. "Moet ik eens een hartig woordje met Sjrd spreken of wat?" grapte hij. Het oogt inderdaad best wel als een het-houdt-niet-op-niet-vanzelf verwonding. En als je de ware toedracht uit gaat leggen, wordt het er vaak niet geloofwaardiger op. Maar echt, deze bluts heb ik gewoon aan mezelf en mijn eigen lompheid te danken. Ik wilde een sjaal opruimen die over de kapstok hing. Met het neerhalen van de lap stof trok ik ook een lege kledinghanger mee. Zo eentje van rvs. En die belandde vol in mijn gezicht. Joe.

Sara ligt tegenwoordig liever in het kantoor dan in de hal. Dat regelt ze helemaal zelf, met haar mand en alles. Prima meid, lekker doen.

Hoewel mijn voorraad joggingkleding uitpuilt, overweeg ik sterk om in dit pak te investeren. Ik bedoel: een Nutellapak!

Ons weekend begint tegenwoordig op vrijdag. En daar genieten we intens van. Beetje relaxed opstarten, wat knuffelen, koffietje erbij.

Deze trui komt eveneens bij Hema vandaan. Heel misschien kocht ik hem ook in het rood. Blauwe basics kun je niet genoeg hebben en rood mocht echt sterker vertegenwoordigd in mijn collectie.

's Middags heb ik een date met mijn kapster. Ze verft en toupeert als een malle. Ik geniet intussen van de cappuccino. Die smaakt daar toch altijd zo ontzettend lekker.

Die Russische beer van laatst laat zich maar moeilijk verjagen. Ik zal niet de enige zijn die op dit punt in haar (of zijn) leven nu echt wel kláár is met de laatste stuiptrekkingen van Koning Winter. De magnolia staat op springen, bij de hortensia's beginnen de eerste blaadjes zich te ontvouwen. Geef ons zon!

We kunnen niet anders dan ons er maar bij neerleggen. Dus dat doen we. Sjrd werd vanmorgen wakker met de zoveelste frontale aanval van snot. Hij toetert de ene tissue na de andere vol. Heel zielig. Het gereserveerde tafeltje voor onze geplande date vanavond bel ik af. Ik flans zelf wel iets in elkaar. Met veel vitamientjes. Komt goed.

Op zondag trekken we nog één keer onze Skate4AIR hoodies aan. Vandaag vindt de cheque-uitreiking plaats. Leuk!

We moeten er helemaal voor naar Almere. Dat is niet echt naast de deur. Wel zijn we blij dat we onze inside joke vandaag eindelijk weer eens uit de kast kunnen halen. "Almere aanhouden." Maar dan nu echt!

Er is taart. Dat maakt alles goed.

Voorafgaand aan de daadwerkelijke bekendmaking van het eindbedrag vinden er nog de nodige plichtplegingen plaats. Daar kom je nou eenmaal niet onderuit. Kleine Jochem hier krijgt een gave gepersonaliseerde oorkonde uitgereikt. Die is er voor elke CF'er die heeft meegeschaatst. Heel erg leuk!

We hebben met ons allen 416.154 keiharde euro's opgehaald. Daarmee is de doelstelling van de gehoopte vijf ton helaas niet gehaald. Niettemin zijn we heel erg trots en dik tevreden met dit resultaat!

Hej hej!

3 opmerkingen:

Nicolet zei

Nu ben ik natuurlijk ook nog nieuwsgierig naar het favoriete recept met de rode linzen

Sylvia zei

IK had die stolp ook al gespot maar bood weerstand. Ondanks de twee brandende iris cheques in mijn tas.

Ri zei

Jij eet wortels met ketchup?