maandag 30 april 2018

Plog 838 - Mols is geen woord

Plog 838: wat deed ik allemaal van 23 april tot en met 29 april 2018?

De uitbundige uitstraling van mijn sportuniform doet in het geheel geen recht aan de motivatie waarmee ik mezelf andermaal op de loopband heb gehesen. Het is tijd voor vakantie. En niet zo'n beetje ook.
De kippenhartjes laat ik toch maar bij de poelier achter, samen met al het andere tokkend orgaanvlees. Twee keer twee ons poulet neem ik mee naar huis. Dat komt wel op.

De documentaires van 2Doc zijn zonder uitzondering goed. Die van vanavond, over het roerige leven van de Amsterdamse Jolene, is goud.

Je kunt wel merken dat het bijna mei is. Overal in de tuin heerst bedrijvigheid. Er wordt op verschillende plekken hard aan nesten gebouwd. Zelf las ik een ultieme lummeldag in. Ik sta mezelf zelfs toe Netflix aan te slingeren. Er wachten me nog enkele afleveringen Rita. Wie wat bewaart, heeft wat.

 Sjrd en ik hopen heel erg dat dit om mijn vader gaat. Hij laat ons per teleurstellend appje weten dat dit niet het geval is.

If it fits, I sits. Aldus ook Sara.

Dat treft. Ik moest toch al richting de stad. Nu kan ik in een streep mijn nieuwe rijbewijs ophalen.

Hard gewerkt. Hard honger. Heel veel hartjes voor deze pasta met spinazie, champignons en ricotta.

Opeens weet je het: tijd voor tosti's! Uit de diepste krochten van onze keuken toverde ik het benodigde apparaat tevoorschijn. En borg het na gebruik op een wat meer in het oog springende plek op. Want zeg nou zelf; een dubbele boterham met kaas of een geroosterde dubbele boterham met gesmolten kaas?
Zeker bedankt en misschien tot ziens. Hoewel we vandaag behoorlijk lekkere rek- en strekoefeningen hebben gedaan. Dat moet gezegd.

Na de fysio doe ik meteen een rondje Retailpark. Dat heeft onze stad dus. Ik schuim wat rond in de Big Bazar, dwaal door de Xenos en koop zoals altijd niks bij Blokker. Per WhatsApp bakkeleien Sjrd en ik over de eventuele aanschaf van deze super handige verdeelstekker, voor op kantoor. Maar die schijnt ineens niet meer nodig te zijn. Niemand vertelt mij ook wat.

Het fenomeen Koningsnacht is nog niet doorgesijpeld naar het diepe zuiden. Om toch alvast een beetje in de stemming te komen, kleur ik tijdens het koken van een oranje risotto mijn nagels oranje. En voor de rest? Is het Netflix wat de klok slaat vanavond.

Als je geen vlag hebt om aan je gevel te hangen, ben er dan zelf één! Oké.

Sjrd is vandaag vrij en ging zodoende vanmorgen al naar de supermarkt. Voor broodjes en een krant. "Neem je dan ook meteen oranje tompouces mee?" vroeg ik hoopvol. Die bleken er niet te zijn. Wel zou er oranje Schnitte liggen. Maar ja. Vreemd genoeg trof ik ze enkele uren later wel gewoon in het koelvak van onze lokale supermarkt...

Sjrd bracht zijn middag door aan de haven, om het zeilbootje van een dikke laag antifouling te voorzien. Hij kwam onder de zwarte spikkels thuis. Omdat mijn middag bestond uit de opbeurende voorbereidingen voor het doen van onze aangifte IB2017, vonden we een uit etentje op de verjaardag van onze koning wel gerechtvaardigd. Met asperges en alles! Hoezee!

Sara: één keer raden waar het eerste gedeelte van onze zaterdag uit bestaat?

Inderdaad. Wéér de tuin in. Gelukkig met hulp dit keer. Als het goed is zijn we nu bij. Voor zolang als het duurt natuurlijk.

Gelukkig bestaat het middag- en avondgedeelte uit Eindhovense horeca met onze Tilburgse vrienden. Let ook even op de matchende kleren van de heren.

Een dag niet getompouced is een dag niet geleefd.

Als je een beetje je best doet, straalt de bedwelmende geur van deze sering zo van de foto af. Was het maar altijd voorjaar.

Hoezo is Mols geen woord, waardig Wordfeudwoordenboek?

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Koningsnacht wordt ook in het zuiden gevierd hoor. Alhoewel minder enthousiast als in bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht etc..dat is waar