maandag 3 september 2018

Plog 843 - Veel dokters maar geen artsen

Plog 843: wat deed ik allemaal van 27 augustus tot en met 02 september 2018?

Poeh. Zo'n maandagochtend is toch altijd weer een dingetje hè? Ergens vandaag moet het toch lukken om orde in deze chaos te scheppen.

Belangrijke dingen eerst natuurlijk. Hoewel ik vergat deugdelijke sportsokken aan te trekken heb ik er weer een puike training opzitten.

We eten gescheiden vanavond. Sjrd mag nog een optreden verzorgen voor een bezwaarcommissie. De verleiding om voor de gemakkelijke kant-en-klare maaltijdsalade van de supermarkt te gaan was groot. Ik ben dan ook erg trots op mezelf dat ik toch eigenhandig deze bak in elkaar heb geknutseld. Duizend keer lekkerder en gezonder. Wat erin zit? Een blikje linzen, een half bakje cherrytomaten, een stuk komkommer, een halve zak rucola, wat zwarte olijven, blokjes feta en gehakte walnoot. Peper, zout, knoflookpoeder en balsamico erover. Klaar.

We moeten het even hebben over die geklede joggingbroeken-trend. Wat mij betreft zijn deze broeken de uitvinding van de eeuw. Sociaal geaccepteerd in een chillbroek rondlopen, zelfs op je werk. Daar kan toch niks tegenop? Het enige nadeel dat ik kan verzinnen is je skinny jeans. Die zit nu dus nergens meer naar.

Ergo: er zit maar een ding op. Nog zo'n lekker broekie shoppen. Hoewel je ze in allerlei verschillende winkels kunt kopen staan deze van Only onbetwist op één. Als extra gelukje ontdekte ik dat de Onlywinkel bij ons in het outlet ze ook verkoopt. Tegen een nog betere prijs uiteraard.

Ik vroeg het al aan mijn vrinden op de Insta's maar hier kan ik de vraag natuurlijk ook droppen. Waar zou jij allemaal over willen lezen op mijn blog? Ik kan wel wat nieuwe inspiraas gebruiken!

Je weet dat het woensdag is als ik eruit zie als je gothic buurmeisje. Alleen dan mét tandpasta smile. Toegegeven, de Dr. Martens waren een redelijk grote impulsaankoop maar ik ben er nog steeds super blij mee. En ze lopen verrassend snel lekker. In tegenstelling tot in de jaren negentig is er nu weinig blaartrekkends aan.

Ja maar hela hola. Beste gitaarman: hoe heb je dit voor elkaar gekregen?! Je hebt de orgelman en zijn huifkar vol kitsch keihard ge-out. GOED BEZIG!

Pizza's! (Van Dr. Oetker, met bloemkoolbodem. LEKKER!) Want zelf ook behoorlijk goed bezig geweest vanmiddag, al zeg ik het zelf. En niet in de laatste plaats omdat ik een collega heb geïnfluenceerd. Raad maar eens welke schoenen zij vanavond gaat bestellen?

Uhm ja. Over schoenen gesproken.
Me like: het is donderdag. Echt super veel zin om te gaan sporten! Snel naar boven om me om te kleden en... Oh ja! Mijn zwarte schoenen voor het nieuwe seizoen! Die moet ik echt acuut inventariseren en in een leuke opstelling zetten en fotograferen!

Vervolgens kom ik een moment bij zinnen, steven naar de badkamer om mijn tanden te poetsen en *poef* Mijn hutkoffer vol proefjes! Die moet ik echt nodig uitzoeken!

Het kwam toch nog goed. Behoorlijk goed zelfs. Ik kon nog net op eigen kracht de fysiotrappen af om naar huis te gaan, in plaats van de met de elektrieken traplift.

's Avonds doe ik iets... Ik stap nogal uit mijn comfort zone. Al heel lang wil ik 'iets met zingen'. Mijn zelfkennis is groot genoeg om te weten dat ik geen onontdekte Whitney Houston ben. Ook de behoefte mijn skills te etaleren tijdens talentenjachten is afwezig. Maar gewoon met wat andere mensen leuke liedjes zingen, voor de lol. Dat lijkt me best haalbaar. Zeker gezien mijn longconditie van tegenwoordig. En zo bevind ik me 's avonds dus bij de open repetitieavond in het feestzaaltje van de dorpskroeg. Om voorzichtig mee te galmen met Uptown Girl! Volgens mij ga ik volgende week weer.

Mijn eigen Uptown Girl denkt er het hare van. Of we misschien nog eens een keer gaan wandelen?

Zeker. Maar eerst moet ik het gekke plantenvrouwtje uithangen. Voor sommige groentjes was de hete zomer goed, een enkeling heeft ernstige averij opgelopen door de aanhoudende hitte in huis en het gewapper van de ventilator. En dus sla ik aan het verpotten en vertroetelen. En van een enkeling neem ik afscheid. Met pijn in het hart.

Afscheidnemen zou het thema van deze vrijdag kunnen zijn. Dit keurig aangeveegde hoopje glassplinters doet allerminst recht aan de even hiervoor geldende situatie. Ik prijs me maar gelukkig dat het glas in elk geval leeg was, toen het in duizend stukjes op de plavuizen uiteen kletterde. Volgens mij ben ik toe aan weekend.

Persoonlijk krijg ik nogal de schijt van die reclame van Creon Kozijnen. Gelukkig heb ik daar een goede oplossing voor. Hier in huis zingen wij dan ook uit volle borst Creon Verteringsenzymen!

Dit is mijn in Den Bosch gekochte tasje. Vandaag neem ik het mee uit, naar Venlo. Het is bij benadering een eeuwigheid geleden dat de mens en ik op zaterdagmiddag de stad ingaan.

We pakken het daarom meteen goed aan. Beetje winkelen, een terrasje in de zon met een wijntje, en een borrelplankje. Helemaal prima.

Als zondag een gezicht had zag het er zo uit.

Als ik mocht kiezen hield ik het liefst de hele dag mijn nieuwe pyjama aan. Maar dat gaat niet.

Zo eigen zijn Mkl en Ls nou ook weer niet. Bovendien zijn we niet uitgenodigd voor een pyjamaparty maar gewoon voor een sportief middagje koffiedrinken slash borrelen.

Hej hej!

Geen opmerkingen: