maandag 15 oktober 2018

Plog 849 - Blote voeten in oktober

Plog 849: wat deed ik allemaal van 08 oktober tot en met 14 oktober 2018?

Dus de goeroe kwam met een nieuwe trainingsprikkel. In plaats van klakkeloos kilo's stapelen gaan we terug naar de basis en ons focussen op de uitvoering. Wat in dit geval zoveel inhoudt als met de kont naar de grond. Niet compleet letterlijk maar wel een heel stuk meer dan ik eerst deed, met meer kilo's in mijn nek. Ik ben gematigd enthousiast. Het voelt toch als een stap terug.

In anderhalf jaar tijd precies 15.000 kilometer op de klok van mijn Mini. Jammer dat de omliggende getallen niet meedoen in het feestgedruis.

Op dinsdag werkt Sjrd thuis. Een goede dag voor mij om me bij hem op kantoor te vervoegen en me alvast op de BTW's te storten. De kantoorhond is dol op gezelligheid. Zij zag dit het liefst elke dag zo. Snap ik.

Dit wordt hem. Sjrds nieuwe auto, maar dan in het rood. In maart leveren we de Lexus in en stappen we over op een Mazda. Merkentrouw kun je ons niet noemen.

We schrijven 10 oktober en bij de Action blinken de kerstballen je in al hun vrolijkheid tegemoet. Het kost enige moeite om de verleiding te weerstaan maar het lukt me.

Ach Jerry. Waar ben je gast?! Dit is dus de reden dat ik geen kat zou kunnen houden.

Kijk ons eens even op tijd aan tafel zitten zeg. Sjrd moet vanavond nog naar een werkding dus het kan niet anders. Gek wel.

Of het ooit nog herfst wordt? Met gure kou en schrale handen? Dat ik het niet weet. Vandaag neem ik het er in elk geval nog maar van en rijd ik met de kap naar beneden naar huis.

Niet alleen de Lexus verdwijnt van onze oprit. Ook d'n deze krijgt een nieuwe eigenaar. We schakelen terug van drie naar twee auto's. Het was beslist een mooi avontuur, zo'n Porsche. Toch is het nu tijd voor nieuwe avonturen.

Op vrijdag komen Jacobse en Van Es helpen de tuin winterklaar te maken. Snoeien, onkruid plukken, de graskantjes afsteken, bollen in de grond stoppen. Lekker hoor. Het feit dat we buiten kunnen lunchen geeft het geheel echter meer een voorjaarsbeleving. De winterharde viooltjes vertellen toch echt iets anders.

Voor binnen kocht ik nog een leuke plantenstandaard. Sara moet nog een beetje wennen aan dit vreemde obstakel.

Cake in the make. Ik ben zo iemand die eens in de zoveel tijd verse eieren koopt en ze vervolgens vergeet te bakken, koken of anderszins inschakelen. Uiteindelijk belanden ze dan maar in een cake. Voor mijzelf houdt de cakevreugde zo'n beetje op na het aflikken van de mixers, maar Sjrd is dol op het eindproduct. Komt dat even goed uit.

Dat koortje waar ik sinds een poosje bij ben neemt serieuze proporties aan. Er is binnenkort een heus concert en ondanks mijn verse lidmaatschap word ik geacht daar gewoon aan mee te doen. Zodoende wandel ik op zaterdagavond naar een zweterig zaaltje bij de sporthal hier in het dorp, om een repetitie met alle andere deelnemende koren, fanfares, harmonieën, bands, en weet ik wie nog meer bij te wonen. Ik denk dat ik hiermee het toppunt van integratie bereikt heb.

En de cake is ook nog bijzonder goed gelukt. Roomboter versus margarine? 1-0.

Een shirtje met badmintonshuttles erop. Daar lijkt het me een uitgelezen dag voor. Sjrd loopt vandaag namelijk de Halve Marathon in Eindhoven. En ik trek blote voeten aan. In oktober. Koekoek.

De supportcrew is in groten getale aanwezig.

Daar komt 'ie aan hoor! Kanjer!

Als gehoopt gefinisht onder de twee uur, ondanks de blafhitte. Sjrd lijkt patent te hebben op extreem hete wedstrijdloopjes. Maar hij is van zichzelf dan ook heel zonnig.

In plaats van friet bliefde mijn renner een deugdelijke herstelmaaltijd. Die flanste ik in elkaar terwijl hij een bad nam. Met een frisje proosten we op deze dag.

Hej hej.

Geen opmerkingen: