maandag 15 april 2019

Plog 864 - Of we vaker internetdaten

Plog 864: wat deed ik allemaal van 08 april tot en met 14 april 2019?

Laten we het erop houden dat ik van goede bedoelingen aan elkaar hang, met mijn herbruikbaar tasje voor losse appels en de afgeprijsde zak voorgesneden roerbakgroenten. Maar dat dat lang niet genoeg is om de wereld te redden van de plasticsoep en voedselverspilling.

Ken je dat? Kleren dragen waarvan je je afvraagt waarom je dit niet altijd aanhebt? Dit is mijn nieuwe signature look. Een sweater dress, een legging en soepele sneakers. Niks meer aan doen. Misschien doe ik al mijn andere kleding wel weg.

Op dinsdag mogen mijn oranje keycord en ik weer op pad naar Utrecht voor een afspraak bij de specialistisch verpleegkundige en een rendez-vous met het longfunctieapparaat. Als verwacht pers ik er wederom stabiele waardes uit. Het zou bijna saai worden. Maar ik hou dus ontzettend van saai en als ik ergens kon tekenen voor nog twintig jaar zalig doorakkeren op dit niveau zou ik het zo doen. Hoewel de eerlijkheid me gebiedt te zeggen dat ik toch ook wel erg nieuwsgierig ben naar Orkambi's opvolger Symkevi...

Nog een laatste pitstop bij de apotheek voor een doos vitamines en dan kunnen we door naar de kelder voor kroketten. Dat is inmiddels ook een beetje traditie. Hoewel ik nooit letterlijk kies voor kroketten, maar figuurlijk bekt het wel lekker. Terwijl ze niet per se bijdragen aan een goed figuur. Goed, ik stop wel.

We toppen de dag af met het vieren van de uitgestelde verjaardag van mijn schoonzuster. Aan alle Hollanders: dit type vlaai (GEEN GEBAK!) heet kroonsjele mit sjoem. Bijzonder goed te pruimen.

Op woensdag ga ik de hort op met Srg. We zijn uitgenodigd voor het afsluitende diner van de negende editie van Skate4AIR. Hij was de man achter het fantastische filmmateriaal. En hij woont ook in het zonnige zuiden dus we kunnen carpoolen. Er zijn nog veel meer toevallige overeenkomsten en die komen allemaal aan bod tijdens de gezellige rit naar 't Gooi.

Gezellig en goed verzorgd. En ondanks de heaters toch ook wel koud. Douze points voor mijn winterjas. Ik leer het wel mam.

Het liefst ligt ze midden tussen de planten, met haar Griekse derrière. Dat de tulpen daardoor maar matig opkomen is bijzaak.

Verder voel ik me vandaag nogal invalidenparkeerkaart. De eerste helft van de week was iets te vol met afspraken, vroeg op, laat naar bed en weinig slaap. De fysio sla ik dus ook maar over.

Ik ben nog steeds moe maar een klein uitje naar de kapper ken net. En er zijn paaseitjes. Die helpen altijd. Hoewel ik de witte laat liggen.

Om het weekend in te luiden bak ik een simpele cake. Ik word daar tegenwoordig nogal ontspannen van. Je gooit wat losse ingrediënten bij elkaar, zet ze in een verwarmde kast en een uur later komt er iets compleet anders tevoorschijn, met geur en al. Fascinerend toch?

Na de cake tover ik ook nog deze ovenschotel op tafel. En mi gado wat een lekkere! Het recept komt gewoon van de app van Ap, kijk maar.

Het leuke aan CF (ja echt!) zit hem in de contacten. Je leert mensen kennen die je zonder die afwijkende genmutatie naar alle waarschijnlijkheid nooit had ontmoet. Na elkaar al een paar jaar alleen digitaal te hebben gesproken gaat het er vandaag dan in levenden lijve van komen. Met gezond verstand en logische voorzorgsmaatregelen.

En als verwacht voelt het geen moment ongemakkelijk. We hebben stof te over en moeten nog haasten om op tijd bij onze verschillende concerten in de zaal te staan.

Sjrd wilde graag naar de Dynamo om Zoli Band te aanschouwen. Ik op zich ook wel. En dat was maar goed ook want het was niet bepaald dringen in de herriekelder.

Op zondag rusten we uit. Met koffie, cake en een koersje.

Sommigen van ons rusten het liefst met het mandje ondersteboven.

Hej hej.

1 opmerking:

Ri zei

Op die foto lijken Sjrd en de andere man in het gezelschap echt heel erg op elkaar. Geen wonder dat het meteen vertrouwd voelde.