vrijdag 16 oktober 2020

Lockdownlook

Zeg eens eerlijk. Hoe vaak dirk jij je nou nog helemaal op? Zoals je deed voordat het virus aan de noodrem trok en de aarde piepend tot stilstand bracht. Aan de enkele medemens die ik tegenwoordig nog in het wild tegenkom af te lezen, vond er in de afgelopen maanden een drastische fashion clash plaats. De uitdrukking 'van achteren lyceum, van voren museum' kent sinds corona een gemuteerde variant: 'van boven in 't pak, van onder gemak'.

Tijdens onze dagelijkse wandeling door het dorp smul ik van de meest fantastische thuiswerkcombinaties. Een getailleerd, lichtblauw overhemd op een zwarte, glimmende trainingsbroek en met hardloopschoenen eronder. Zo'n gekleed bloesje met een keurig printje in een lubberende joggingbroek gepropt en daaronder pantoffels. Zolang het visuele plaatje tijdens die talloze video-overleggen maar zakelijk oogt. Of in elk geval geloofwaardig genoeg.

Wat mezelf betreft ben ik geen haar beter. Ik lijk ronduit vergroeid met mijn relaxuniform. Je kunt me uittekenen in een gezellige sweater, zachte joggingbroek, vrolijke sokken en kekke sneakers. Mijn haar bijeen gehouden door een invlecht. Op deze manier wordt het het minst snel vet. Er gaat elke dag deo onder mijn oksels en een lik crème op mijn snuit. Meestal denk ik eraan om ook nog wat parfum achter mijn oren te spritzen. En heel af en toe knipper ik vluchtig met mijn wimpers langs het borsteltje van de uitgedroogde mascara.

Sinds de intrede van de herfst draag ik zelfs geen beha meer tijdens het sporten. Mijn twee fysioknullen zijn de enige mensen met wie ik videobel. Zolang ik een wijde trui aantrek boven mijn sportlegging blijft het boezemgezwiep voor het oog voldoende binnen de perken. Dat de internetverbinding tussen ons vaak wat brak is komt me allerminst slecht uit. Hun ook.

2 opmerkingen:

Yvonne Overduin zei

Thuiswerk pak is gewoon wat ik altijd aan heb. Alleen geen schoenen aan en geen make-up. Voor het te blotenbillen gezicht heb ik wel wimper extensions 🤣

Irène zei

Wauw wordt het toch meteen glamour!