dinsdag 17 november 2020

Cursusfuik

Zeg eens eerlijk. Heb jij je wel eens laten verleiden tot de aanschaf van een spulletje of dingetje dat werd aangeprezen door een influencer?

Hoewel ik graag geloof weinig beïnvloedbaar te zijn, ben ik inmiddels toch al een paar keer succesvol in de val gelokt. De ene YouTubester prees haar lievelingsboek aan. Meerdere andere beauty-types zworen bij een levensveranderende mascara. Mijn meest recente aanschaf betrof een pot muurverf. De vlogster in kwestie smeerde het kekke kleurtje op haar slaapkamermuur. Het was geeneens een samenwerking of gekregen product. Na vijf verhuisvlogs met beelden van die kleur was het zaadje geplant. Inmiddels liggen we in praktisch dezelfde kamer. Ze moest eens weten.

Steeds vaker krijgen influencers een tik op de vingers van de Reclame Code Commissie. Ze mogen best producten aanprijzen als ze er ook maar duidelijk bij vermelden dat het om reclame gaat. Zodat de argeloze kijker kan bedenken dat er geld wordt betaald voor een positieve recensie van een zelfbruinend smeersel of zonvakantie. Of Enzo Knol echt zo dol is op vissticks als hij in zijn vlogs beweert kun je je afvragen.

Om voor hun broodwinning niet louter afhankelijk te zijn van externe merken heeft een deel van de influencers een nieuwe bron van inkomsten aangeboord. Namelijk zelfbedachte online cursussen verkopen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is een cursus over opgetuigd. Geld besparen op je boodschappen? Budgetcursus doen. Groeien op Instagram? Cursusje kopen. Efficiënt leren plannen? Plantraining volgen. Het creatieve brein achter deze open deur ontwikkelde er zelfs een unieke agenda voor. Die je uiteraard gratis krijgt bij het aanschaffen van de cursus. En zoals dat gaat bij een goede cursus: hij maakt nieuwsgierig naar meer. Ik wil ze de kost niet geven, de dolende zielen die in deze cursusfuik zijn gelopen.

Verbazing en jaloezie voeren een innerlijke strijd in mijn hoofd. Dat hier echt geld mee te verdienen valt. En hoezo verkoop ik nog geen cursussen?

Dus: binnenkort op dit kanaal. De online cursus Hoe vercursus ik mijn verhaal? In vijf leuke lessen neem ik je stap voor stap mee in de ontwikkeling van jouw eigen cursus. In de exclusieve leeromgeving van Mijn Academie vind je inspirerende video's, een interactief e-book en uitdagende werkbladen. We gaan samen op zoek naar jouw unique selling point. Wat voor jou een open deur is, kan voor de ander een met sloten behangen poort zijn naar een nieuw leven! En jij hebt die sleutels in de hand...

Zelf ben ik alvast super enthousiast! Voor de snelle beslissers hanteer ik een speciale korting van 10% op de inschrijfkosten. De eerste vijfentwintig deelnemers aan de Basiscursus zijn verzekerd van een plek in de Vervolgcursus. Wacht niet te lang want op = op... Tot gauw!

1 opmerking:

Karlijn zei

Jij kunt een cursus orde en netheid in je huis, garage en tuin geven.
Succes verzekerd!