vrijdag 2 december 2011

Irène sogt*

In een ijdele poging nog snel een puntig Sinterklaasgedicht in elkaar te flansen, belandde ik al soggend op de site van Mensa. Die club voor heel slimme mensen. Huh?

Het voelde haast ongepast om daar vrijblijvend wat rond te neuzen, als ultra alfa met een derderangs havodiploma. Maar ene Aagje daagde me uit de thuistest eens te maken, om te zien of ik wellicht in aanmerking kwam voor het lidmaatschap van de bollebozenbrigade. Yeah right, as if.
Ik mailde haar dat ik daar veel te faalangstig voor was. Maar ging daarna vertwijfeld aan de slag. De aanblik van al die figuurtjes en lijntjes en getallenreeksen deed me al snel duizelen maar verbeten zette ik door.

Dat ik de test überhaupt tot een goed einde had weten te breien, zonder op elke vraag een antwoord te hoeven gokken omdat ik van de opgaves geen chocola kon maken, vond ik al een prestatie op zich. Na 31 minuten klikte ik dan ook tevreden op verzenden, weliswaar 11 minuten over de toegestane tijd. Voor mij het ultieme voorbeeld van de rashavist. Het is al gauw goed.
Dat de uitslag even later was dat zullie van Mensa van mening zijn dat ik waarschijnlijk niet zal slagen voor de Mensa-eindtest, kwam dan ook bepaald niet als een verrassing. Maar ik vond het wel heel aardig van ze dat ze vinden dat mijn intelligentie beslist boven het gemiddelde ligt.

Met hernieuwde krachten zette ik me achter mijn gedicht. Het was zo af!
Taal is toch echt meer mijn ding.

*Sinterklaasrijm Ontwijkend Gedrag

2 opmerkingen:

Jesse zei

Ik werd gelijk getriggerd door je blog en heb de test ook even gedaan. Ik heb ook havo!
Het koste me ongeveer 20 minuten en ik behoor met mijn antwoorden tot de hoogste 10%. Feestje!!!!!!!!!!! hahaha.

Laat ik eerlijk zijn,deze inzicht vragen zijn helemaal mijn ding. Bij een loopbaan onderzoek (in een heel heel grijs verleden) scoorde ik ook rond de 90/95 %.

Ik was alleen erg benieuwd of ik het nog steeds beheerste. Mijn dag is weer goed.

Tamara M. zei

Haha wat grappig, 2 van mijn vrienden zitten bij mensa. Ik heb wat van die mensen ontmoet enne maak je er maar niet druk om hoor. Juud en ik zijn van mening dat je daar helemaal niet bij wil horen;) boven gemiddelde is toch prima?!

Xxx tamara