woensdag 29 februari 2012

iPhoto februari 2012

Hij ging dus toch niet door, de tocht der tochten. Hadden we net een slaapplek geregeld en Unox-mutsen gescoord om eens even 48 uur lang in een Berenburgroes te geraken, konden we de boel weer annuleren. As if...

We deden veel leukere dingen!
Bijvoorbeeld wijntjes wegtikken en ongehoord lekker eten bij Melati, met Maarten. En ouwehoeren, slap en eindeloos. Zulke dagen zijn brandstof voor de ziel.


Het is geen geheim dat ik graag op marktplaats rondhang. En de uitdrukking dat Onze-Lieve-Heer vreemde kostgangers heeft is ook niet voor niks bedacht. Naar mijn mening bevinden die zich en masse op marktplaats. De verkoper van onderstaand boek bleek nogal een kruimeloplichter. Hij opereerde onder verschillende aliassen en plaatste steeds dezelfde boekenadvertenties. Maar mijn betaalde boek opsturen? Ho maar! Ik bleef hem echter mailen, op al zijn aliassen. Tot en met het ietwat gewaagde "Tenzij je onverhoopt bent overleden zou ik het op prijs stellen in elk geval een reactie op mijn e-mail te ontvangen." Ook zocht ik contact met de bank. En stelde marktplaats in kennis. Uiteindelijk trok ik aan het langste eind. Hij stuurde niet alleen het boek op maar smeekte me ook nog eens per mail of ik alstublieft aan marktplaats door wilde geven dat hij echt geen oplichter was. Hij kon namelijk geen advertenties meer plaatsen... Sukkel.


De liefde gaat hier in huis door de maag, zoveel is zeker. Zodoende nam mijn eega een doosje filet americain en een fourpack cola light voor me mee op Valentijnsdag. Uh, en omdat ik er zelf om gevraagd had. Maar dat klinkt natuurlijk verre van romantisch.


De liefste Vinextweeling van het land. We lazen in - het soms iets te spannende - Dolfje Weerwolfje, ik lakte friemelige kleuternageltjes en samen maakten we puzzels. Veel meer is er niet nodig om elkaar lief te vinden.


Hun 8-jarige broer daarentegen liet zich minder snel inpakken. Terecht. Maar toen hij aan het eind van de dag zijn voetbalplaatjes met me deelde wist ik dat het tussen ons ook snor zit.


In Limburg heet het buutrednen. In Brabant noemen ze het tonproaten. Het is gelegenheidscabaret rondom de carnaval, van het bedenkelijke niveau dorpstoneel. Met veel onnozele typetjes, schuine grappen, dikke brillen en scheve monden. En gekke stemmetjes. Zo ontzettend dom en ergerlijk dat het weer grappig wordt om heel even naar te kijken.


Tijdens het schoolcarnaval in 1988 deed ik ook een buut.
Dat ging ongeveer zo:
Maandag: "Mam, wat is een buut?" -uitleg-
Dinsdag: "Mam, ik doe vrijdag een buut!" -stilte-
En dus konden mijn ouders fluks aan de slag. Waarmee het feitelijk hun buut werd, alleen droeg ik hem voor. Ik deed het typetje 'misdienaar van meneer pastoor' en vertelde vier mopjes over de kerk. Met als terugkomend tussenzinnetje "Ut zal dich maar gebeure..." Heel geestig.


In een vlaag van verstandsverbijstering liet ik me verleiden tot het kopen van de handlees app. Want voor 79 cent wilde ik wel eens weten wat het leven nog allemaal voor mij in petto heeft en over welke karaktertrekken ik zoal beschik.
Ik blijk een manusje-van-alles te zijn, erg loyaal naar vrienden, niet bang voor risico's als er veel winst valt te behalen, af en toe best dominant en over-emotioneel, erg idealistisch, op mentaal vlak zeer bedreven en flexibel, bij tijd en wijle melancholisch en moeite hebbend met het vertrouwen van mensen, zelf van nature erg betrouwbaar, spiritueel, waardering voor goede muziek en de natuur, erg onafhankelijk, geen moeite met spreken in het openbaar, soms agressief, zeer gesteld op luxe óf sensueel van aard, beschouwend, mijn nieuwsgierigheidslijn staat de goede kant op, erg hartelijk, goede communicatieve eigenschappen, meer dan gemiddeld rationeel, rusteloze geest, zachtaardig.
Nou! Voor slechts 79 cent zoveel veren in mijn reet dat ik er niet meer van kan gaan zitten. Ik raad het iedereen aan!
Alleen die carrièreswitch kan ik niet zo plaatsen...


Teneinde nog meer leven in de tuin te vergaren besloot ik nestkastjes aan te schaffen. In onze vorige tuin hing ook een huisje en daar heb ik een hoop lol van gehad. Tot binnenshuis aan toe, als er weer eens een verdwaald koolmeesjesjong door de woonkamer hupste en daar gezellig de boel kwam onderschijten. Och ik hou zo van de natuur!


Vooruit, hij kan niet concurreren met tandartsen Van der Tang en Vullings of orthodontist Beugels. Ook is het geen schaamnaam als de gezusters Claar en Connie Comen of Mien Billekens-Jeuken.
Maar voor een gewichtsconsulente is hij toch best aardig.


En toen sloegen we massaal aan het tekenen op de smartphone en tablet. Draw Something is het nieuwe Wordfeud. Jij tekent iets, dat moet de ander raden. Daarna tekent de ander iets voor jou. En zo gaat het maar door. Het spel kent geen winnaar en verliezer. Je moet samen proberen zo ver mogelijk te komen. Daarnaast geldt hoe moeilijker het woord, hoe meer muntjes je allebei verdient. En met muntjes kun je dan weer kleuren kopen, om nog getrouwer te kunnen tekenen. Wat het voor ons kaaskoppen extra lastig maakt, is dat de app in het Engels is. Vergissingen als de paus tekenen terwijl er om poop wordt gevraagd liggen dan snel op de loer.
Met mijn tekentalenten beperkte ik me in den beginne tot de wat eenvoudigere woorden. Maar dat lag dan weer niet aan mijn Engels.


Toch waagde ik me al snel aan het ruigere werk. Helaas verzaakte mijn tegenstander om het woord te raden. Terwijl het toch zo overduidelijk was...


Wat ik nooit kon bevroeden was dat ik nog eens Elton John zou tekenen. En dat iemand anders dan ook nog zou snappen wat ik met mijn hanenpoten bedoelde...
Inmiddels draai ik mijn hand niet meer om voor Justin Bieber en Mariah Carey. Nee, ik vermaak me de komende tijd nog wel!

2 opmerkingen:

Mara zei

Hoe kom je nu toch aan dat voorbeeld van de poop??? ;). Hahahaha!

Sylvia zei

Die handleesapp is meer voor mij dan dat teken ding. Ik heb andere kwaliteiten, zeg maar ;)

Ik zat btw vd week specialistenbrieven over te typen en zag een uroloog in het LUMC die dokter Wortel heet. Echt waar! Geweldig toch? :)

PS: mag ajb die irritante woordverificatie uit? Is echt onleesbaar tegenwoordig :S