donderdag 1 januari 2015

Plog 1 - Nieuwjaarsdag

Gelukkig nieuwjaar vanuit Blitterswijck! Het was nog even spannend of ik het nieuwe jaar wakker zou verwelkomen. Die glaasjes champagne vroeg op de avond waren weliswaar erg lekker maar sloegen ook in als een bom. Het lukte toch. Mijn liefste heb ik niet zoveel gezien in de laatste uren van 2014. Hij was erg druk met zijn naamgenoot en diens voorraad vuurwerk. Er hing een heus schema op de keukendeur en dat diende nauwkeurig gevolgd te worden. Vandaar een foto met Saar.

Rise and shine! En met een stralend zonnetje nog wel. Ik lag er pas om 3:00 uur in maar heb toch ruim acht uur geslapen. Bij het maken van deze foto trok mijn bedgenoot verwonderd zijn wenkbrauw op. "Ja alles voor de plog hè?!"

Goedemorgen Snaartje! Jij ziet er ook lekker fris uit. Zin in het nieuwe jaar?

Hoe leuk ik de boom dit jaar - ik bedoel vorig jaar - ook vond, vandaag wordt hij toch ontmanteld. Het is de hoogste tijd voor bollen en tulpen.

De trekkingsmachine is onverbiddelijk Op geen van beide Staatsloten is een prijs gevallen.

Dan maar over tot de orde van de dag. Mijn hobbydoos moet hoognodig bijgevuld.

Sara is nog wat moe. Toch maakte ze een lekkere wandeling met de baas. En jij dan Irène?! Ja uh, ik was druk met de boom. En stofzuigde meteen de benedenverdieping. Is ook beweging. Je staat versteld van de hoeveelheid naalden die zo'n kunstboom verliest.

Bank, dekentje, wijntje. We kijken de oudejaarsconference terug. Youp is lekker bezig.

Mijn ouders kwamen even nieuwjaar wensen en vroegen wat wij met het eten deden. Goed voorbereid als altijd hadden we niet zoveel in huis. Kleine miscalculatie wat betreft de opening van supermarkten op deze loze dag. Gelukkig waren er genoeg oudjaarskliekjes voor ons vieren. Mijn vader bakte de kalkoen met vulling op en mijn moeder toverde een ovenschotel met puree en spruitjes tevoorschijn. Opgelost!

Het leuke tafeltje waar de kerstboom op stond kocht ik laatst voor geen drol bij Kwantum. Nu heeft het natuurlijk een nieuwe bestemming nodig. Voor vandaag verzon ik er kaarsen op. Zie die oranje stengel eens lekker uit het gelid staan! Met de tijd wil ik eigenlijk onze vierkante salontafels wegpromoveren. Ze nemen nogal veel ruimte in beslag terwijl ik van open en ruimtelijk houd. Hier en daar zo'n klein tafeltje bij de bank is het nieuwe plan. In de kerstvakantie verhuisden al twee fauteuils naar de zolder. Ik heb er alle vertrouwen in dat het wel goed komt met mijn tafeltjesplan.

Hej hej.

3 opmerkingen:

Jacomien zei

Ha, leuk dat je weer blogt eh... plogt;)

Mara zei

Hier kan ik wel aan wennen :)
Heerlijk dat je weer online bent!

Petra zei

Fijnnn dat je weer schrijft! Tovert echt een glimlach op mn gezicht. En dat tafeltje is te leuk.