maandag 5 januari 2015

Plog 5 - Viel niet tegen voor een maandag

Al voordat de wekker gaat word ik wakker gebeld. Hekel aan! Maar mijn iPhone is mijn wekker dus dan ben je weg hè. De assistente van de dierenarts tettert op standje te hard in mijn oor. Of we aan het eind van de middag iets later kunnen komen voor Sara's prik. Tuurlijk meid.

Zo te zien heeft de Snaar een wilde nacht achter de rug...

Gympak aan. Om 11:00 uur mogen we weer, na twee weken vakantie. Hashtag zin in?

Maar eerst natuurlijk de vaste ochtendriedel van prikken, eten, sprayen. En voor het sporten komt daar nog bij mijn zuurstoftankje vullen. En heden ochtend zelfs de autoruiten krabben!

Je kunt wel merken dat het begin januari is. Allemaal nieuwe hoofden in de sportzaal bij de fysio. En teveel benen op de aanwezige loopbanden.

Zodoende moet ik dus op de hometrainer. Verschrikkelijk. Na drie slagen hou ik het voor gezien en wacht ik rustig mijn beurt op tot er een loopband vrij komt. Duurt uiteindelijk niet lang.

Daarna geef ik het roeiapparaat een zwieper. Tot slot heuveltjestraining op de loopband. Na afloop ben ik dik tevreden. De kop is er weer af.

Na gedane arbeid mogen we best even samen op de bank. Vindt Sara. En ze kreunt nog eens tevreden in mijn gezicht.

Ook piel ik nog wat aan mijn site. Ik mail wat over en weer met Luna. Het is dankzij haar en 10e dat ik ben gaan ploggen. Hun digitale huiskamers zien er een stuk gezelliger uit dan mijn kale crib. Ik vraag of zij me kan helpen met het maken van een dagelijkse header. Maar het antwoord is Photoshop en dan zijn we snel uitgepraat. Gelukkig weet ik nu wel hoe ik gifjes kan maken, ook handig! Mijn oude kopfoto gooi er eraf en klommel als vervanging deze in elkaar. Om daarna te besluiten toch voor confetti te gaan. Er valt genoeg te vieren!

Douchen. Tot mijn schrik blijken de wattenschijfjes op. Die kondigen dat ook nooit even aan hè. Joehoe, ik ben de laatste uit de laatste rol. Haal nieuwe! Tot mijn vreugde vind ik in een rommelmandje nog een hotelsetje. Kijk, hierom moet je dergelijke parafernalia altijd in je toilettas stoppen.

Mijn voornemen om het dragen van de hangoutfit aan banden te leggen gaat me vooralsnog goed af. Ik heb zelfs elke dag mascara op (en een beha aan. Ik was echt een soort Willem Depri). Vandaar ook dat die wattenschijfjes ineens zo hard gingen.

Boer Zoekt Vrouw moet nog maar even wachten. Ik heb nog puf om wat boodschappen te doen. Wat heerlijk!

Rondje Blokker - Kruidvat - Hema en naar de bloemist in een dorp verderop. Niet heel spannend wel noodzakelijk.

Ik merk dat ik nog wat huiverig ben om in het openbaar foto's te maken. Niks voor mij eigenlijk.

Mijn pet staat zo goed dat ik Sara en mezelf een herkansing gun. We lopen naar de dierenarts. Bovendien is het een kippeneindje en haat Sara het in de auto.

Aldaar stikt het van de hondjes. Leuk! Deze knapperd bleek recentelijk succesvol een teefje te hebben gedekt. Misschien zat hij daarom nog helemaal in de stemming. Als het mensen waren geweest was Sara ronduit aangerand, door Bo en zijn tong.

Tagliatelle met spinazie en ricotta. En nog wat dingetjes. Altijd wel oké.

Ook wacht er nog een halve kersenflap op me.

Terwijl Sjrd naar Sons of Anarchy kijkt zoek ik - op zijn verzoek - nieuwe schoenen voor hem uit. Ineens zijn we helemaal into online winkelen. Het zou zomaar kunnen dat ik ook nog iets voor mezelf afreken. En dan is eindelijk ons Yvon aan de beurt. Na tien jaar boerenleven en -liefde is het natuurlijk toch een beetje van hetzelfde. Al blijft het vermakelijke tv. Ik verbaas me vooral over het zelf overschattend vermogen van sommige boeren. Oh, en hoe slecht die ene verloor. Hij kreeg 56 brieven teveel naar mijn idee.

Sara vindt het allemaal wel best. Zelfs boer Tom kan haar gestolen worden. Zij ligt nog immer na te genieten van wat hond Bo (of Beau) paraat maakte.

Hej hej.

Geen opmerkingen: