dinsdag 6 januari 2015

Plog 6 - Prullen met Picasa

Wat deed ik op 6 januari 2015?

Dinsdag is zo'n dag die wel start met een douche. Omdat de hulp komt. En vandaag moet ik ook nog een belletje plegen waar ik fris voor wil zijn. En een beetje nerveus om ben. Maar dat ben ik nogal gauw waar het medische toestanden betreft.

Mijn ontbijt bestaat uit een nutri, meer past er niet bij vanwege gierende zenuwen in mijn buik. Cola light kan gelukkig vrijwel altijd. Wat voor een ander koffie of thee is, is voor mij cola light. Van Coca. Ik moet bellen met het ziekenhuis, over mijn voedingstoestand. Die niet verbetert. Sterker, er is weer wat af. En natuurlijk krijg ik niet meteen een antwoord of uitsluitsel. Wachten dus tot ergens vanmiddag, tot ik teruggebeld word.

De hulp doet haar ding en ik schiet intussen wat plaatjes. Van mijn blommen die ik gisteren kocht.

En van Sara in actie. Woest hoor.

Ook haak ik nog wat toeren. Dit lapje moet vandaag toch wel afkomen. Tussendoor check ik elke vijf minuten neurotisch mijn iPhone.

Een DHL-medewerker bezorgt mijn Wehkampbestelling. Ik word altijd een beetje droevig van het uitgeknepen beeld van zo'n bezorger. Met hun oude auto waarop een DHL-sticker is geplakt. Volgens mij verdienen ze er allemaal amper aan.
Twee van de vijf tops kunnen terug, ik denk dat ik de overige drie houd. Of niet. Of wel. De DHL-man heeft in elk geval een goede klant aan me.

Als de hulp net weg is gaat mijn telefoon. Utrecht. De CF-verpleegkundige heeft overleg gehad met mijn longarts en hij vindt het nu toch tijd voor sondevoeding. Ik zit in een neerwaartse spiraal die doorbroken moet worden. Daar ben ik het roerend mee eens. Vraag is nu hoe ik die sondevoeding tot me ga nemen. Er zijn drie opties. 1) Ik kan het drinken. Huuuuh! Geen reële optie. 2) Via een neussonde die ik elke avond opnieuw inbreng. Dit is redelijk belastend en zo'n slangetje in je keel voelt niet bepaald prettig. 3) Via een PEG-sonde. Die ingreep is even k*t (want slang met camera inslikken en roesje en ENG) maar daarna ben je van een hoop gedoe af. Wel steekt er vanaf dat moment een slangetje uit mijn lijf ter hoogte van de maag. Qua bikini niet heul charmant, hoewel dat na een halfjaar een wit dopje wordt (mic key button). En laten we wel wezen, ik ben geen 15 meer. Mijn behangen buik is wel het laatste waar ik me druk om maak De voorkeur van mijn behandelteam gaat uit naar een PEG. Donderdag hebben we weer contact. In de tussentijd word ik nog even besproken in het MDS en gooi ik het hier thuis in de groep. Stof tot nadenken.

Van de weeromstuit - en een dikke hypo - eet ik vier boterhammen op. Plus een nutri. Dat zou ik vaker moeten doen!

Mijn hand neemt zelfs een duik in de snoeppot. Hoelang is dat wel niet geleden?! Ik bedacht me laatst nog om de inhoud maar eens weg te gooien, zo oud waren de tumtums inmiddels. Blij toe dat ik dat toch niet deed. Om het af te toppen prop ik twee kauwgomballen in mijn mond. En negeer heel hard dat grijze plekje op mijn kies dat met elke knagende kauw vast dieper en hardnekkiger wordt.

We eten bij mijn ouders. Wortelstamp met spek. Mijn vader stampt al zolang ik me kan herinneren de aardappels en voert daarbij hetzelfde toneelstukje op. Stampend loopt hij van de bank naar de keuken als mijn moeder roept "Cs komde ge stampen?" Ik hou d'rvan.

De televisie kan me weinig bekoren de laatste avonden. Ik downloadde Picasa en daar vermaak ik me best wel mee. Het ligt nogal buiten mijn comfort zone maar ik vind het leuk om uit te vogelen hoe en wat. Ik kijk uiteindelijk toch nog naar Vinger aan de Pols. Mag Ria Bremer alsjeblieft weer voor goed terug op tv? Gisteren miste ik Mindfuck en ben toch nieuwsgierig naar dokter de illusionist Victor Mids. Inderdaad, hij fascineert. Tot slot nog DWDD, dat hoort net zo bij de dag als tandenpoetsen.

Hej hej.

4 opmerkingen:

Marjan zei

Leuk dat je weer bent begonnen en ook heel leuk om te zien/ lezen! x

Jolanda zei

Moeilijke overwegingen. Confronterend ook..
Wat ik merk bij de sonde door de keel is dat als er een hoestprikkel is, dat je dan niet door kunt hoesten zonder kokhalzen. Dat lijkt niet handig bij jou, hoewel je het meerendeel van de tijd slaapt natuurlijk.
Succes met de overwegingen!

Ydnas zei

Bah, de sonde wordt nu serieus. Sterkte met je keuze!
x
Sandy

Merel zei

Inderdaad fijn dat je plogt! Mijn telefoon maakt er ploft van, maar dat valt wel mee geloof ik.
Die sonde, vervelend dat het nodig is maar ik weet uit mijn diëtistentijd dat het zoveel rust kan geven. En dan met name de PEG. Inmiddels is het bijna donderdag, ik ben benieuwd wat je besluit is. Xx