dinsdag 10 februari 2015

Plog 41 - Zeven keer is geen scheepsrecht

Wat deed ik op 10 februari 2015?

De hulp komt een uurtje eerder vandaag. Mijn dag begint dus met een douche. Ook wel eens lekker.

Jij hebt er weer een fijn puinhoopje van gemaakt hè pop?

Ik deed toch nog eens een poging en warempel. Drie van de vier stukken kunnen blijven.

Na een aaneenschakeling van opgebouwde kleine ergernissen in de afgelopen weken barst vandaag de bom. Als de hulp al een half uur in haar telefoon staat te ratelen ga ik vragen of ze bijna uitgebeld is. Blijkbaar is dat een zeer ongeoorloofde vraag want ze schiet me een partij uit haar slof. Woest stormt ze naar beneden, grist haar spullen van tafel en loopt hysterisch lachend de deur uit. WTF?!
Ik zal de eerste zijn om te erkennen dat het niet altijd makkelijk is als er gepoetst wordt terwijl ik thuis ben. Mijn huis uitvluchten als er schoongemaakt wordt is echter geen oplossing. Ook ben ik me ervan bewust dat ik niet te pietje precies moet zijn als iemand anders iets voor me doet wat ik het liefst zelf doe maar niet kan. Maar ik vind wel dat ik mag verwachten dat er voorzichtig met onze spullen wordt omgegaan. Niet in kasten wordt geneusd waar niks te zoeken valt. De douchedeur die kalkvrij was dat ook blijft. En dat je op je telefoon gefocust bent in je eigen tijd.
Is het dan echt zo moeilijk om iemand te vinden die betrouwbaar is en schoonmaken als hobby heeft?

Nadat ik vijf minuten zelf aan de douchedeur heb staan schrobben gooi ik hijgend de spons in de emmer. Dit gaat hem niet worden. Ik haat het om zo afhankelijk te zijn van anderen. Ik neem een nonnevot en doe waar ik altijd weer op terug kom. Mijn moeder bellen.

Het plan was er al om 's middags samen op pad te gaan. Mijn vader heeft nieuwe broeken nodig. En ik kan dan wel niet schoonmaken, ik ben toevallig een kei in (personal) shoppen.

Wij dus naar het outlet. Waar ze ook Blumen verkaufen. Het is echt net Duitsland hier. Toll.

De twee mannen bij de ingang van de winkel betaalden zojuist met twintig briefjes van honderd. Het gebeurt.

Ik schiet nog even bij Adidas naar binnen en vind daar - op de kinderafdeling - een heel toffe nieuwe joggingbroek. Zodat ik er straks in het ziekenhuis een beetje vrolijk bij lig.

Nog even boodschappen én wat lekkers voor bij de koffie halen en we kunnen.

Mijn lieve moedertje schravelt naar boven en duikt de half afgemaakte badkamer in. Mijn net zo lieve vader zet het stoofvlees vast op en ik verwijder een kilo hondenkak van het gazon. Daarna mogen we Rummikubben. En zullie een Palmpke.

Godzijdank worden de sinaasappel nutri's vandaag al bezorgd. Hier kan ik een maand mee vooruit.

Als de liefste er is gaan we gevieren aan tafel. Lekker kostje!

Kiek Schmitzke, doe kins trots op mich zeen! In mäötje 158. :'-) (Det is ech neet veur te lache nae...)

En dan zitten we ineens naar liedjes van Ignite te luisteren. Leuk! Vroeger gingen we geregeld naar optredens maar ergens onderweg is dat verwaterd. Jammer.

Ja meester Visser. Jij bent de eindbaas van de conflicten.

Hej hej.

5 opmerkingen:

jootje zei

Tjee lekker dan van je hulp... en nee je hoeft je niet schuldig te voelen en hebt geen buitensporig eisenpakket, na heel lang aanmodderen trof ik een hulp die in een verpleeghuis heeft gewerkt...en ik heb het getroffen. ik hoop dat je vlug iemand vind. En kekke broek!

Jroen zei

Nice Pants!! En mijn grote voorbeeld moet ik vanavond maar even gaan kijken, ik las ergens een spoiler dat het Panel weg gaat, nou daar gaat mijn sollicitatie. Heb er niets meer van vernomen, en ik zat nog wel in de tweede ronde. (vanwege mijn twentse accent ;) )

Anoniem zei

Nou..... die hulp heeft dus een heel kort lontje (behalve waar het haar eigen belang betreft) dus laat die maar lekker de deur uitlachen. Zo iemand kun je missen als ............(mag je zelf invullen)
Die moeder (en vader ook,hè) van jouw is multi inzetbaar, heb er zelf ook al gebruik van mogen maken; heerlijk!
Hoop dat je snel een leuke Mien vindt.
Marie-Louise

Nurse Martens zei

Wat is nu de bedoeling van de hulp? komt ze nog terug of moet je nu op zoek naar een ander? Wat een vreemde reactie van dat mens trouwens!

Sarah zei

In volgorde:
-Wat een leuk bloesje (trui?)!
-Inderdaad WTF? Wat een raar mens! Einde verhaal lijkt me? Buren die een goede hulp hebben die nog tijd heeft?
-Fijn dat je mee kon met je lieve mams en paps, wat leidt tot de volgende vraag:
-Welke outlet ga je nou steeds heen?
-Want: super leuke broek!! Herkenbaar, ziekenhuis-stylish-shoppen ^_^
xx