maandag 23 februari 2015

Plog 54 - Nou, de kop is er weer af hè?

Wat deed ik op 23 februari 2015?

Nieuwe week, nieuwe sportronde. Alle spullen verzameld, on y va!

Dag neus!

Rust jij nog maar even verder.

Mijn tweede sportieve prestatie van vandaag. Eindelijk door dit pokken level heen. Dan ging dat badmintonnen van vanmorgen toch een stuk eenvoudiger.

Ach ja, de ketelmannen komen onderhoud plegen. 

Sara wordt steeds meer de prinses op de erwt zeg.

Ik kijk Cojones terug. Het was alweer de laatste aflevering. Jammor!

Pas als de hagel uit de lucht stort en buiten alles aardedonker is bedenk ik dat ik nog geen na-het-douchen foto heb gemaakt. Maar ik was dus al veel eerder in de kleren.

Een snackje, Netflix. Wie doet me wat.

In een comment vroeg Nurse Martens naar het waarom van mijn maagsonde. Ik weet dat er in de loop van dit jaar best een aantal nieuwe lezers te verwelkomen is (hoi! superleuk!) dat niet precies van de hoed en de rand weet. Daarom een korte toelichting over CF en mij.
CF (taaislijmziekte) is een aangeboren erfelijke ziekte waarbij het slijm taaier is dan bij gezonde mensen. Dat zorgt op verschillende plekken in het lichaam voor problemen. Natuurlijk in de longen (waarbij het taaie slijm zorgt voor chronische ontstekingen waardoor de longen steeds minder goed gaan functioneren) maar bijvoorbeeld ook in de alvleesklier, lever en darmen (daarvoor slik ik onder andere verteringsenzymen). Doordat het lijf van iemand met CF aldoor in de hoogste versnelling moet functioneren is het logisch dat hier meer brandstof voor nodig is. Hier heeft de natuur echter een domme fout gemaakt. Want veel CF'ers hebben moeite met eten (geen honger, weerstand tot eten) en daardoor op gewicht blijven. In mijn geval was ik als peuter en beginnende puber te licht. En nu weer. In de tussenliggende jaren had ik voldoende spek op mijn ribben. Het hebben van een gezonde BMI hangt rechtstreeks samen met een goede longfunctie. In de loop van de afgelopen jaren verloor ik zowel gewicht als longfunctie. Omdat dat nou eenmaal is wat CF paraat maakt. De fucker. En hier komt dan de maagsonde om de hoek kijken. We hopen dat ik door het kweken van extra kilo's ook op andere vlakken wat reserves terug krijg. Weerstand, uithoudingsvermogen en heel misschien nog een paar procentjes longfunctie. Dat was mijn spreekbeurt. Zijn er nog vragen?

Zaterdag kwam Aanmodderfakker op tv en die namen we old skool op. Vanavond kijken we hem. Erg amusant.

Nog wat ploggen en sprayen. Alweer te laat naar bed.

Hej hej.

1 opmerking:

Nurse Martens zei

Ja ook hoi! Aangenaam kennis te maken. Buiten het feit dat ik erg benieuwd ben hoe het met je gaat en daarom graag kom kijken vind ik je humor ook geweldig! Ondanks dat je medische verhaal mij raakt kan ik ook lachen om je zelfspot.

Nu je meer info hebt gegeven over het 'hoe'en 'waarom' van de maagsonde kan ik alleen maar met meer nadruk zeggen dat ik hoop dat je lichamelijk beter zal gaan.