maandag 9 maart 2015

Plog 68 - Een nestje cavia's

Wat deed ik op 09 maart 2015?

Het ochtendritueel is hier inmiddels hetzelfde als thuis. Lijkt me een goed teken.

Roomboter en drie plakjes rookvlees in een pakje. Wat nou bezuinigingen in de zorg?

Het weekend is voorbij en dat betekent dat er weer gewerkt wordt. Ook door mij. Ik zorg dat ik er opgeschoond bij zit als de verpleegkundige van Sorgente komt. Deze club verzorgt vanaf nu ook mijn sondevoeding en toebehoren. Ik krijg uitleg over de pomp en hoe ik me alles tot een probleemloze routine eigen kan maken. Heel spannend is het allemaal niet.

Mijn duiventil is inmiddels een zwijnenstal. Vaak twijfel je op zo'n ontslagdag tot het laatst nog of je echt naar huis mag. Terwijl als je goed oplet veel tekenen wijzen op je naderende vertrek. Zo wordt je bed niet meer verschoond en is de schoonmaakster in geen velden of wegen te bekennen. Voor de vorm wordt er nog wat bloed geprikt en komt de zuster de dagelijkse controles doen. Maar daar blijft het ook wel bij.

Gelukkig komen Ll en Bs even langs. Die waren toch in de buurt.

In het weekend wordt er geen post bezorgd. Maar dan heb je op maandag wel wat!

En dan is daar eindelijk het moment dat de zaalarts de zegen geeft. Wegwezen!

Pap en mam aka #goudenouders brachten me vorige week weg en zorgen ervoor dat ik vandaag weer thuiskom. Dat is heel erg lief. Op deze manier hoeft Sjrd zo min mogelijk werkuren te missen.

Het is echt zo. Achter de wolken schijnt de zon.

Ik kom thuis in een schoon huis. Met een onwennig hondje op de mat en mijn man achter het fornuis. Traditiegetrouw eten we met ons vieren blauwe hap en verzuchten we dat we deze ronde weer achter de rug hebben. Omdat het inmiddels zeven uur is eet ik via twee manieren. "Wat zit er in de rugzak? Een nestje cavia's?!" vraagt mijn moeder. De voedingspomp is inderdaad niet helemaal geluidloos. Het caviahok is geboren.

Sara moet duidelijk wennen. Ze is de eerste uren heel tam. Maar zodra ik plaatsneem op ons plekje komt ze bij me zitten. Er wordt wat gesnuffeld aan mijn buik en dan gaat ze liggen. Het is goed.

Om deze gekke week gepast af te sluiten maak ik een avondspiegelfoto. Bionic woman met het caviahok op haar rug.
Ik wil alle poststuurders en bezoekers nogmaals heel héél HEEL hartelijk bedanken voor alle kaartjes, enveloppen, tekeningen, poststukken en andere gemoedsmedicijnen die me zijn toegekomen, thuis en in het ziekenhuis. Jullie hebben allemaal een stukje bijgedragen aan mijn voorspoedige herstel!

Hej hej.

5 opmerkingen:

Nurse Martens zei

Fijn dat je weer thuis bent. En nu bijkomen van alles.

Mara zei

Hee! Dokter de graaf als hoofdbehandelaar??
Hahaha. Daar ga je met je cavia's.. In ieder geval weer fijn thuis!

MijnPlog zei

Wat fijn je bent weer thuis!

Vnn zei

Ik vind het geluid van piepende cavia's heel leuk. Weet je nog dat wij er vroeger een in de garage hadden? Die begon te piepen als mijn moeder daar de was ging doen. Maar ik dwaal af: welkom thuis! Hopelijk komen er nu wat pondjes aan.

Ri zei

Wat fijn dat je weer thuis bent.