maandag 20 november 2017

Plog 797 - Is er al een ambassadeur voor de nonnevot?

Plog 797: wat deed ik allemaal van 13 november tot en met 19 november 2017?

Goeiemorgen Sara. Welkom in je nieuwe leven. Zo ziet het er dus voortaan uit. De eerste nachten na plaatsing van de Chinese muur stond ze ettelijke keren bovenaan de trap te piepen. Inmiddels heeft ze zich in haar lot geschikt. Wel komt ze nog regelmatig even checken als ze boven leven hoort. Of de situatie misschien veranderd is. Neen.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik sportte mezelf deze maandagmiddag compleet aan gort. Het lijf is zo leeg dat er subiet een #fitgirlreepje in moet. Met eiwitten en koolhydraten. Het komt gewoon van de Action hoor. Dat maakt het toch gelijk minder erg, vind ik.

Het voornemen is om deze winter zoveel mogelijk nonnevotten te eten. Ik zit nog niet op het gemiddelde van een vot per dag maar ik doe hard mijn best. Voor de mensen van buiten Limburg die niet weten wat in hemelename een nonnevot is: lees hier maar. En kom gerust eens proeven!

Onze vrije schaatstraining op dinsdag verliep in één woord ruk. De baan bleek overgenomen door schoolklassen vol ontzettend luidruchtig kindervolk. Ze produceerden niet alleen veel te veel galmende decibellen maar hakten ook nog het ijs aan gort, met hun ijshockeyklompen. Mijn gestelde doel - 40 rondjes - bleek veel te hoog gegrepen. Ik harkte ternauwernood de helft bij elkaar. Snel vergeten deze exercitie. Gelukkig wacht ons na het zuur het zoet. In de vorm van een bezoekje aan mijn vers 94-jarige oma. Gisteren verjaarde ze, vandaag eten we een gebakje op haar nieuwe levensjaar. Zo oud als vandaag is ze nog nooit geweest, ons omaatje. Ze vervalt steeds vaker in herhaling al vindt ze zelf dat "hierboven alles nog prima werkt." Hoewel de dagen grotendeels slapend aan haar voorbijtrekken heeft ze het leven nog steeds lief. Zolang ze in deze concoursstaat blijft is ze niet van plan binnenkort dood te gaan. Ik hoop het oma.

Als je bijna Ireen heet, schaatsen je nieuwe leven is, en je ook nog eens in Goirle bent kun je deze kans niet onbenut laten. Vind ik.

Precies vóór ik op woensdag de deur uit wilde gaan werd deze nieuwe doos Skaty's bezorgd. De eerste lichting pinguïns heeft het pand inmiddels verlaten. Ik waag me gewoon aan een tweede doos. PINGUÎNS! SCHITTERENDE PINGUÎNS! Voor slechts 10 euro is Skaty van jou. En van die 10 euro gaan er 6 rechtstreeks naar onderzoek naar CF! Wie maakt me losss??

Nog snel even langs de supermarkt voor enkele middagpauze noodzakelijkheden. Heel kleur gecoördineerd bezig weer ook deze woensdag, chapeau.

Ik sta hier na een drukke middag cadeautjes inpakken ook gewoon nog even te koken. Dit mens vertoont tegenwoordig steeds meer kenmerken van iemand met een leven. Een druk leven ook nog. En met BN'ers! Want niemand minder dan Hans Klok stond vanmiddag - pief paf poef - pardoes voor mijn neus. Maak mee, maak mee.

Deze olijke dame hier is mijn vrijbrief voor een donderdag geen fysio. Omgekeerd ben ik haar vrijbrief om een vracht nonnevotten mee naar het westen te nemen. Ik geloof dat we hier de definitie van vriendschap te pakken hebben.

We houden ook nog eens allebei ontzettend van winkelen, dus dat gaan we doen. Natuurlijk in ons Roermondse outlet, waar kerst al ontzettend aan is. Kezellik.

Nu ik zoveel sport vind ik dat ik best een paar nieuwe sneakers mag. De keuze is reuze maar ik neem uiteindelijk het paar dat het best matcht met mijn Skate4Air uniform. Had ik maar meer paar voeten...

Niet gesport bij de fysio en toch 10.000 stappen gezet. Het lot van de winkelende mens. Dan mogen we nu best aan de wijn. Goed licht hier trouwens.

We hebben gereserveerd bij een van mijn sponsoren, Mr. Sammi. Dat klinkt lekker interessanterig hè? De vangst van de dag is keurig naar mijn bord gezwommen. Eet erg smakelijk!

Me terdege voorbereiden op Skate4Air vergt meer dan de edele kunst van het langebaanschaatsen onder de knie krijgen en conditie opbouwen. Het is ook elke week zoeken naar de juiste kleding (hoeveel lagen en hoe opgebouwd) en ervoor zorgen dat ik niet voortijdig de hongerklop krijg. Om mijn voetjes wat meer comfort te bieden kocht ik bij de Action vernuftige inlegzooltje. Ze worden op miraculeuze wijze warm zodra ze in aanraking komen met zuurstof. De verpakking belooft zeven uur warme voeten. Dat ga ik binnenkort zeker eens uittesten! Qua schaatsbrandstof probeer ik het vandaag eens met een flesje sportdrank. Op louter bananen houd ik het namelijk niet vol, heb ik proefondervindelijk ervaren.

Mijn vader en ik hebben er een lekkere les opzitten! Veel geleerd, gebouwd aan techniek, en vertrouwen. Terwijl de rest van ons klasje zich waagde aan de eerste beginselen van "pootje over" in de bochten, oefenden pap en ik onze balans. Wij hoeven (vooralsnog) helemaal niet "pootje over". Wij willen gewoon lekker "lummelen" zoals onze schaatsjuf het noemt. Ontspannen meters maken. En dat is precies wat we deden. Zo fijn! En dan nu opwarmen met een soepie en een gebakken eitje.

Het plan was om in de middag nog even flink aan de slag te gaan met de administratie die Skate4Air ook met zich meebrengt. Daar komt precies niks van terecht. Ik word gegijzeld door mijn eigen hond. We moeten van haar op de bank blijven liggen. Oké.

Sjrd is met vlaai thuisgekomen. Gekregen als bedankje van een bedrijf waar ze vaak mee samenwerken. Hoewel iedereen die op kantoor aanwezig was twee stukken soldaat heeft gemaakt, bleef er nog steeds voor een half Afrikaans dorp christoffelvlaai over. En daar zit ik nu mee te kijken. Terwijl het eten opstaat en de repen chocola die Mr gisteren meenam ook nog aandacht behoeven. Hoe dan?!

"Je staat in de krant!" berichtte een CF-collega me vanmorgen. Hè? Huh? Ik weet van niks. Blijkt het NRC maar liefst drie pagina's aan een of ander onvolledig prutartikel over de lobby rondom Orkambi gedicht te hebben. Het stuk begint met een alinea over mij en op de volgende pagina staat die fijne twitterfoto afgedrukt. Waar ik op mijn charmantst opsta, met sporthaar en al mijn hippe hobby's op de achtergrond. Allemaal zonder toestemming of zelfs maar berichtgeving vooraf. Zo gaat het journaille tegenwoordig dus met mensen om. Fraai.

Sjrd had ook wel zin in nieuwe sneakers en dus trotseerden we zaterdagmiddag de hysterische drukte in het outlet. Voor de Nike-winkel stond zelfs een wachtrij van heb ik jou daar! Maar het was het wachten waard. Heel misschien kocht ik ook nog dat andere paar Nikes waar ik donderdag al moeilijk afscheid van kon nemen. Omdat ik het waard ben.

En dan nu lekker aan de wijn en de borrel. Ik houd van zaterdagen als deze.

Onze zondag spenderen we in Nijmegen. Vandaag neemt Sjrd de sporthonneurs waar. Hij doet mee aan de Zevenheuvelenloop. Ik probeer intussen ook een persoonlijk record te vestigen. Namelijk in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk winkels bezoeken. Bovenaan de planning staan in elk geval Flying Tiger en Søstrene Grene, want die heb je niet bij ons in de buurt. De Flying Tiger is altijd fijn maar de hype rondom Søstrene Grene begrijp ik niet zo. Met hun miljoen miljard cadeauzakjes en aanverwant knutsel gefrutsel.

Omdat een mens ook wat moet eten, zie ik mezelf genoodzaakt een kleine pitstop in te lassen voor een snelle tosti. Eeuwig zonde want dit gaat allemaal van mijn winkeltijd af!

Zo! Iedereen weer binnen? Hier nog records gevestigd? Het was in elk geval een koude en natte editie.

Lopersvoer (deze van Albert Heijn. Maak deze!) met een medaille. Meer moet dat niet zijn.

Hej hej.

2 opmerkingen:

schrijfselsvanmij zei

Nonnevotten ...... kwijl kwijl ...... die bestaan helaas niet in een glutenvrije versie, geniet ervan!

Vnn zei

Ik wil wel zo'n pinguin voor onder de kerstboom voor ons pinguinjong.
Je kan 'm over een paar weken komen brengen als je een rondjemethethondje doet. Je wil toch ons nieuwe huis zien ;) Kijk, zo regel ik dat.

Heerlijk, mr. Sammi, en wat goed dat ze je sponsoren!

Ik lach me werkelijk suf om dat traphekje. Wel een goed idee. Beter dan haren in je bed!