vrijdag 29 december 2017

Derde kwartaal 2017

In de laatste week van 2017 blik ik graag nog een keer terug op het afgelopen jaar.
Vandaag is het derde kwartaal aan de beurt.

JULI
Onze vakantie in Zuid-Frankrijk was ronduit fantastique! Voor het eerst sinds ooit haalde ik Sjrd van links en rechts in met energie voor uitjes en activiteiten. Terwijl hij het liefst op het terras van onze bungalow zo ongeveer een boek per dag verslond, pendelde ik te voet op en neer naar het zwembad. Bergje op, bergje af. Fluitend, en niet van de ademnood. Ook maakten we voor het eerst in de vijf jaar dat we hier op vakantie gaan avondwandelingetjes over het park. Dat het weer de eerste week best wel tegenviel was vooral onhandig qua meegenomen kleding. Ik heb twee weken met een paar sokken gedaan.
Mijn verjaardag vierden we samen bij een knusse Italiaan in de stad. Hoe ouder ik word, hoe kleiner mijn behoefte aan drukke verjaardagsfeesten.

AUGUSTUS
Dat neemt niet weg dat ik erg kan genieten van goed gezelschap. Sterker nog, het derde kwartaal stond bol van de vriendschappen. Veel van onze vrienden wonen - helaas - verspreid door het land. Spontaan even bij elkaar langs gaan voor een bakkie koffie zit er dan ook niet in. Het voordeel daarvan is dat je echt de tijd voor elkaar neemt en van elk gepland bezoek iets speciaals maakt. Vaak met het laten knallen van kurken en alles.

Hoewel er aanvankelijk geen festivalbezoek op de agenda stond, konden we via de zeilvereniging waar we lid van zijn aan gratis kaartjes voor Solar komen. Vanwege de overlast. Het werd een flitsbezoek aan Chef'Special met de conclusie dat we hier eigenlijk gewoon te oud voor zijn. En niet hip genoeg.
Voor mijn verjaardag kreeg ik niet alleen mooie accessoires om onze slaapkamer een opfrisbeurt te geven. Ook deden we een weekendje Amsterdam. Maar eigenlijk is er altijd een excuus voor Amsterdam. Mijn Fitbit ging twee dagen over de 15.000 stappen. Amai.

SEPTEMBER
Geen betere maand om je schaatscarrière af te trappen dan september. Mijn vader en ik zetten onze eerste wankele stapjes op het ijs van Geleen. Dat viel nog niet mee. Na een paar keer oefenen in de aftandse hal en een hoop onduidelijkheid over het wanneer van de schaatslessen, besloten we voor het echte werk te verkassen naar Eindhoven.

Het laten betimmeren van de zolder stond al heel lang op ons wensenlijstje. In september werd deze wens verwezenlijkt. We hebben er een volwaardige ruimte bijgekregen. Sjrd kan er naar hartenlust gamen, ik geniet me suf van hoe de wasdroger op de wasmachine staat en alles verstopt is in grote kasten. Niks mis met een stukje stereotypering.

Geen opmerkingen: