woensdag 17 januari 2018

Plog 808 - Zo'n dag die ongemerkt omvliegt

Plog 808: wat deed ik allemaal op woensdag 17 januari 2018?

Het is met recht een GOEDE MORGEN! Dat heeft te maken met mijn ontplofte mailbox. Er zitten allemaal meldingen in van nieuwe donaties aan mijn actiepagina op Skate4AIR. Het plannetje, dat mijn vriendin Annemarie (voluit ja!) en ik bekokstoofden, werkt! Zij heeft op haar Facebookpagina mijn actie voor Skate4AIR geplugd - en dan niet kaal de link gedeeld, maar met een wervend stukje tekst erbij - en de spin off is boven verwachting groot. Allemaal voor mij onbekende mensen hebben de moeite genomen om de portemonnee te trekken voor CF. Heel erg bijzonder! Het spreekt uiteraard voor zich dat het stokje van dit toffe initiatief overgenomen mag worden...

Zal ik dan nu nog een foodhack met je delen? Diepvriesfruit. En dan met name de blauwe bessen. Vers zijn die niet te betalen, ingevroren een heel stuk beter. Ik gooi altijd zo'n 100 gram op een bord, laat de besjes in de magnetron ontdooien, en mik ze vervolgens in de kwark, samen met ontbijtgranen. Niks meer aan doen.

Hoewel ik nog volledig 'au naturel' ben (wat gewoon een verdekte term is voor ongewassen, met ongepoetste tanden, en volle longen) staat mijn vader al bijtijds op de stoep. Voor een lekker bekske koffie. En om foto's te maken. Deze teaser geef ik vast prijs, maar verder kan ik er nog niks over zeggen. Wordt vervolgd...

Schaatsen gaat mijn vader helaas niet meer doen, niet zijn eigen 100 kilometer, noch die voorgenomen 50 van mij. Dus zijn geleende helm gaat netjes terug naar de rechtmatige eigenaar. Toch levert mijn vader hier een topprestatie. Hij schrijft zonder zijn bril op zijn neus!

Eureka! Het is toch nog helemaal goedgekomen met dat vervloekte UPS-pakket. En sneller dan ik vreesde. In feite zou ik nu kunnen gaan douchen.

Maar het is zo'n dag. Dat je om half drie nog aan je ochtendsprays zit. Een telefoontje hier, een WhatsAppsessie daar. Nog wat ploggen, eten, poepen, koffiezetten, de hond managen. Voor je het weet is de middag half om.

Weer een uur en een lang telefoongesprek later, leg ik me er maar bij neer. Ik geloof dat het hierbij blijft vandaag. Bovendien wacht ik op nog twee leveringen en iemand die iets op komt halen. Ik heb domweg geen tijd om te douchen! Maf toch. Eerst kun je vanwege je manke poot weken niet douchen en snak je naar een behoorlijk stukje persoonlijke verzorging. Zo zit je uit vrije wil de dag in verslonsde staat te vieren. Soit.

Terwijl ik mijn nieuwste interview aan het uitwerken ben, is het vorige online geplaatst op www.skate4air.nl/nieuws. Ik heb tegenwoordig mijn eigen rubriek: Wie zit er in 't pak? Daarin laat ik de lezer nader kennismaken met deelnemers aan Skate4AIR. Heel erg leuk om te doen!

Kijk eens aan. Een hele doos vol pillen, poeders, en puffers. Allemaal voor mij. Houdoe eigen risico. Ach, ik heb het er graag voor over. Ik logde zonet in op Mijn CZ en zag daar de afschrijving van twee maanden Orkambi. Dan is dat eigen risico maar een druppel op een gloeiende plaat.

Dit hier is wel een puntje van aandacht. En zorg. Voorheen kreeg ik zonder problemen de echte Losec, maar blijkbaar is er een nieuw briefje van de dokter nodig. Ik heb het geprobeerd hoor, met het merkloze omeprazol. Maar toch werkt dat spul niet zo goed als het origineel. Met mijn gevoelige maag is dat gewoon niet zo handig. Ik waag er meteen een mailtje naar mijn CF-verpleegkundige aan.

We dineren in shifts vanavond, omdat het zo uitkomt. Ik doe het met een kliekje van gisteravond, en een vlog van Hans en Shifra. 

Zodra Sjrd thuis is, weet hij zich in goed eetgezelschap van het Saar. Maar die vrouw kun je in principe overal prima bij hebben.

Tijd voor een stukje vakliteratuur. Er is altijd ruimte voor verbetering.

Als je Vertex kunt leggen, moet je het altijd doen. Jammer dat het met de hoogte van de marktwaarde bij Wordfeud wel meevalt.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Mara zei

Ik word wel weer blij van jouw dagelijkse plogs!
Gezellige start van de dag voor mij.

xx

Anoniem zei

Dank voor de geweldige tip over de maxiball mix chocola van de action. Heerlijk!