zondag 21 januari 2018

Plog 812 - Een broodnodig bijkomdagje

Plog 812: wat deed ik allemaal op zondag 21 januari 2018?

Er bestaan meerdere gradaties van je niet lekker voelen. Zodra ik ga kreunen en hummen, is er stront aan de knikker. Toen ik gisteravond ontzettend beroerd op bed lag en Sjrd hoorde hoe de vlag erbij hing, maakte hij zich dan ook best een beetje zorgen. De paracetamols die inmiddels in mijn maag zwommen deden nog niet veel. Ineens kreeg ik een ingeving. Ik lag verdorie bijna net zoveel pijn te hebben als toen met mijn gebroken heupkom. Daar was nog een oplossing voor in huis. En het is door dat ene oxycodonnetje, dat ik uiteindelijk een prima nacht heb gemaakt en al veel minder gaar wakker ben geworden.

Dit háát ik dus zo hè! Vettige vingerafdrukken op mijn beeldscherm. Niet door mijzelf aangebracht uiteraard. De man die mijn laptop leent om Netflix op te kijken, meent ieder denkbeeldig pluisje met zijn vinger weg te moeten vegen. DOE DAT NIET. Je ziet, ik wind me hier alweer enorm over op. Het gaat echt beter met me.

Tijd voor ontbijt. Word ik groot en sterk van.

Sjrd en de goeroe draafden vanmorgen al bijtijds door het bos. Naar het schijnt zijn ze allebei erg tevreden met de neergezette tijden. Dan ben ik het uiteraard ook. Aan de koffie worden alweer nieuwe loopjes besproken. Volgens mij hoorde ik zelf iets over een halve marathon voorbijkomen.

Ik doe het kalm aan vandaag. Heel kalm aan. Mijn torso is nog steeds pijnlijk. Elk spiertje rondom mijn ribben is gevoelig. Gelukkig hoest ik niet meer of dramatischer dan anders. Er moeten nog wat mailtjes de deur uit. Daar ga ik me eens aan zetten.

En ik knutsel dit A4'tje in elkaar. Er is namelijk goed nieuws gekomen vanuit de supermarkt in ons dorp. Jan Linders Herten gaat Skate4AIR steunen! Vanaf morgen is Skate4AIR vier weken lang het goede doel bij de lege flessenautomaat. Joepie ende hoera!

Van de weeromstuit is het me gelukt om te douchen. Toch wel lekker.

Hier gaat het vanaf morgen allemaal gebeuren. Spannend hoor...! Uiteraard hebben we onze eigen lege flessen nog even thuis gelaten vandaag.

Met het avondeten doen we niet te moeilijk. Soep uit de vriezer, wat stokbrood met kaasjes. En op het fornuis staat een pannetje cocktailworstjes op te warmen. Daar smachtte mijn betere helft ineens naar. Hij blijft ook vol verrassingen zitten hè.

Kaarsjes aan. De luizenmoeder op tv. En daarna Soof. Mij hoor je niet klagen.

Sara wel. Want ik zit op een ander plekje op de bank. Sjrds plek. En daar mag Sara niet komen. Vet zielig.

Hej hej.

1 opmerking:

Ri zei

Tip: vochtige brillendoekjes tegen verte vingers op iPads/laptops.