zondag 28 januari 2018

Plog 819 - Biddinghuizen revisited

Plog 819: wat deed ik allemaal op zondag 28 januari 2018?

Het wekkertje rinkelde weer vroeg vanmorgen. Om zeven uur stond ik naast mijn bed, om tien over half negen zaten we in de auto. Slechts tien minuten later dan gepland, en in die tijd had Sjrd de supermarkt al bestormd om drinken voor onderweg te kopen. Ook goedemorgen. Met een beetje fantasie doet de ontbijtscène vakantie-achtig aan. Wat wordt de bestemming? Oostenrijk, Frankrijk?

Neen. We zijn weer onderweg naar Biddinghuizen, voor de allerlaatste clinic van Skate4AIR. Vandaag komen de deelnemers aan de Daylight Challenge in Zweden bij elkaar op het ijs van Flevonice. Ook mijn liefste Mrc is daar van de partij. De laatste keer dat we elkaar zagen, was ik nog vol in training voor Oostenrijk en zij vol twijfels over haar eigen deelname. Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt.

De chauffeur van dienst bracht ons keurig binnen de twee uur op locatie. Inmiddels bekend terrein. Grappig hoe snel dingen wennen. We schuiven overigens wat later aan dan vorige week. Het moet wel op te brengen zijn allemaal.

Met de snijdende wind langs mijn gezicht en door mijn haren, woei er ook iets rebels in me. Ik kon het niet laten. Schaatsen trek ik van mijn leven niet meer aan, maar ik heb toch nog even op het ijs gestaan.

Kiek dan! Daar is ze: mijn eigen schaatstopper!

Ook de Zwedengroep gaat met z'n allen, Skaty, én de gesponsorde Volvo op de foto. Hier een exclusief plaatje van hoe dat er achter de schermen aan toegaat.

Mooie club hoor! Als je heel goed kijkt, zie je mij ook nog ergens staan. Puur voor de vulling natuurlijk.

Vorige week las ik mijn column in de ochtend voor. Vandaag doe ik het tijdens het staartje van de clinic. Vanwege de samenstelling van de groep en de inhoud van mijn verhaal, vind ik het deze keer spannender dan vorige week. Zelf houd ik het - in tegenstelling tot vorige week - droog, maar aan de rondgaande zakdoekjes te zien, komt het grote waarom van Skate4AIR binnen. Dat was ook precies de bedoeling. (Alleen die onderkin Jochem... 😑 Daar ga ik dan weer van janken.)

Het allerleukste van alles is altijd de nazit. Met bier en wijn en een dubbele portie bitterballen onderweg.

Dit zijn wij. Wij houden van ons.

My Cyster from another mister. Al mijn schaatsspullen gaan met haar mee naar Zweden. Dus we zitten toch nog een beetje samen in het pak.

Thuis is waar de hond je verwijtend aankijkt, omdat ze wéér een dag alleen moest zijn en dacht dat je nooit meer terug zou komen...

De verleiding om pizza's te halen was groot, om niet te zeggen immens. Maar we deden het niet. We boden weerstand aan het gemak en de lekkere maar ongezonde vettigheid. Een gezonde pasta met spinazie en ricotta is wat we nodig hebben nu.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Ri zei

UIk vind je superknap. Dat je ondanks alles het op weet te brengen om een dag langs een schaatsbaan te gaan staan. MOet een dubel gevoel geven. Je bent een kanjer.

Neeltje zei

Top!