vrijdag 29 juni 2018

Meldplicht

Ja hoi, met mij!
Gezien de voortdurende stroom aan veelal bezorgde berichtjes over mijn welbevinden, voel ik een beetje de plicht om onderhand iets van me te laten horen. Eind april kondigde ik namelijk een heerlijke mei-/ mijvakantie aan. Inmiddels schrijven we eind juni en heb ik geen letter of foto meer gepubliceerd alhier. Waarvoor allereerst mijn oprechte excuses.

Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt. Nu niet meteen denken dat er van alles loos is. De longen waren gewillig, de heupkom gedroeg zich voorbeeldig. Alles ging en gaat prima hier. Sterker nog, ik leefde me helemaal het schompes.

We gingen een weekje op vakantie naar Frankrijk, we vierden onze achtste trouwdag met een uitje schouwburg. Ik hing een heerlijke, zonnige dag op een Spakenburgse botter en hield in ruil een kleine presentatie over het hoeden van CF. We spraken lekker veel af met verschillende vrienden. Ik stortte me op een nieuwe, creatieve hobby: armbandjes knopen. Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik keihard faalde in mijn zelfopgelegde shopstop. Het levensgeluk dat de kekke, rode instappers en vervaarlijke, blauwe sleehakken me opleveren is echter met geen pen te beschrijven. Evenals de drie jurkjes, de twee tops, de flodderbroek en de sportlegging. Sorry. Not sorry.

Verder genoot ik van het sporten bij en met de goeroe, het in elkaar flansen van even simpele als doeltreffende avondmaaltjes, en natuurlijk eindeloos knuffelen met Sara. Het lukte me zelfs om actief te zijn in de tuin. Mijn nagelranden zagen nog nooit zo zwart. Daarnaast veranderde ik mijn ontbijtroutine: ik begin mijn dag tegenwoordig met een hipsteriaans brouwsel van havermout en sojamelk, opgeleukt met vers fruit en een paar noten. Ook besloot ik nu echt vegetarisch te gaan leven. Het eten van vlees is me steeds meer tegen gaan staan, er zijn meer dan genoeg lekkere en gezonde alternatieven. Vooralsnog bevalt het me prima. Ik vind het een stuk makkelijker vol te houden dan geen kleding meer kopen.

Als tegenprestatie verkochten we ook van alles, waaronder onze frietpan, en het zeilbootje. Dat fijne zeilbootje, waar we bijna vijf jaar plezier van hebben gehad, maar het laatste jaar steeds meer als een verplichting ging voelen. En als ontspanning inspanning op gaat leveren ben je niet goed bezig. We kochten het in een periode waarin mijn gezondheid een stuk belabberder was dan nu, en onze actieradius dientengevolge ook. Nu ik de meeste dagen weer door het leven huppel als een dartel hertje zijn de mogelijkheden haast eindeloos. De horizon lonkt en wat let ons om er niet vol op af te stormen?

De crux van het verhaal is denk ik, dat ik de afgelopen weken vol in het leven stond. Ik was er zelfs zo druk mee, dat ik amper de tijd nam of rust vond om het op beeld vast te leggen. Steeds minder een toeschouwer, steeds meer een actieve deelnemer. En weet je? Dat voelt heerlijk! Voorlopig ga ik er dan ook nog even lekker op deze manier mee door.

Ik wens je een fantastische zomer. Goed smeren, veel drinken, lekker genieten. En als je mij op deze plek mist, raad ik je van harte aan om dit YouTube-kanaal uit te kijken. Tegen de tijd dat je alle filmpjes hebt gezien, zal ik hier wel terug zijn.

À bientôt!

2 opmerkingen:

Sylvia zei

GROOT gelijk, lekker doen.
Tot later! x

Neeltje zei

Mooie zomer, mooi leven toegewenst.