maandag 6 mei 2019

Plog 866 - Met een tip, een quiz en een mededeling

Plog 866: wat deed ik allemaal van 22 april tot en met 28 april 2019?

Vond ik toch zomaar het gouden ei in de tuin van mijn schoonouders.

En op marktplaats een zo goed als nieuwe Instax mini. Zo gaan influencers dus te werk hè. Toegegeven, je gebruikt zo'n kek speleding niet om je ganse zomervakantie mee vast te leggen. Maar voor de 'speciale momentjes in het leven' lijkt het me een geinige extra. En het wicht waarvan ik hem kocht is weer een stapje dichter bij haar nieuwe smartphone. Heerlijk circulair bezig weer al met al.

Het lekkere weer houdt aan. Dat betekent dat ik al vroeg in het seizoen blootsvoets in mijn schoenen kan. De paden op de lanen in dus maar.

En als ik thuiskom is de miens er ook al. Wat een gezelligheid! Uiteraard is het werk nog lang niet gedaan. Maar er gaat weinig boven het thuiskantoor.

Waar de wijn voor het grijpen staat en mother the woman achter de stoof kruipt om een lekker maaltje te bereiden.

Het eerste boekhoudkundig kwartaal is om. De hoogste tijd om me op de btw-aangiftes te storten. Omdat ik werkelijk gestoord werd van de brakke connecties tussen de draadloze muis en dito toetsenbord en de iMac bestelde ik laatst vervangers mét een draad. Wat een zaligheid.

In de avond begeven we ons naar Venlo, om de theatervoorstelling van Arjen Lubach te aanschouwen. Daar helemaal links, op de tweede rij, zie je ons. Heerlijke show!

De mensen die mijn plog al langer volgen begrijpen de impact van deze linke actie... Maar de spieren piepen na de slopende walking lunges om eiwitten dus nood breekt wet.

Sjpargel. Van de mert. Een halve kilo voor 75 cent. Ik maak geen grap. Elk keer als ik op de markt mijn groenten en fruit koop vraag ik me af waarom ik hier geen wekelijks terugkerende routine van maak.

Nu ik toch zo lekker open deuren aan het intrappen ben doe ik er gewoon nog eentje. Want potdomme wat zit mijn haar ineens een stuk beter als ik het met iets meer tijd, aandacht en moeite verzorg. De truc zit hem in de Diva warmteborstel. Met keramische toestanden en weet ik veel. Je product zo'n naam geven schept verwachtingen maar die worden volledig waargemaakt.

Toegegeven. Op vrijdagavond is het beste er wel af. Maar mijn haar danst nog steeds.

Drie hoeraatjes voor de koning en een oranje tompouce voor mij. Wat staan ze er weer allemaal beeldig op hè? Zo opgepoetst en glimmend.

Team Tuin heeft de tompouce al lang en breed achter de kiezen. Mijn vader bemoeit zich vandaag met het gazon. Maaien, kantjes knippen, verticuteren, bijzaaien, bemesten. Sjrd buigt zich met de snoeischaar over de buxushaagjes. We mogen wel stellen dat we de strijd met die duivelse rupsen vorig jaar gewonnen hebben. Mijn moeder stort zich op het betere wiedwerk. Geen paardenbloemwortel is veilig voor haar grijpgrage tuinklauw. Ik doe als altijd de catering en verleen wat hand- en spandiensten. Al om drie uur in de middag zijn we klaar en ligt de tuin er als een plaatje bij. Dik tevreden.

Tijd voor een quiz. Op zondag gaan we naar: A) De Keukenhof B) De Efteling C) Het Outlet.

Mijn veertigste verjaardag wil ik klein maar fijn vieren. Ter voorbereiding doen we alvast een drankje en hapje op de beoogde feestlocatie.

Saar en ik sluiten de week af met een rondje door het veld. Dit was voorlopig weer even mijn laatste weekplog. In mei neem ik vrij en in juni praat ik je bij.

Hej hej.

Geen opmerkingen: