woensdag 9 december 2020

Apenkooien

Met de Italiaanse noodtoestand indachtig - overvolle IC-paniek en troostend balkongezang - bestelden wij aan de vooravond van de intelligente lockdown een loopband. Als we dan niet meer de deur uit zouden mogen, konden we in elk geval in onze eigen tuin nog aan de geestdodende wandel. Desnoods met de hond aan de riem erachteraan. Gelukkig heeft het hier niet zover hoeven komen en maken we sinds maart elke dag een verkwikkende wandeling door het dorp.

Naar mate de inhuizige maanden verstreken en ons wel duidelijk werd dat we nog erg lang plezier gaan beleven aan het virus, druppelden meer en meer sportartikelen ons huis in. Ik bestelde dumbbells en kettlebells in verschillende gewichten. Ook gooide ik op aanraden van de fysio een stepbankje in de winkelmand. Uitgestald naast de yogamat en de elastieken speel ik sindsdien bijna dagelijks sportschooltje in de woonkamer.

In de garage moet ook nog ergens een hoepel hangen. Toen hoelahoepen een paar jaar geleden hip was moest ik ook zo'n ding hebben. Ik zat destijds aan de Prednison en kampte met een riant overschot aan energie. Ik hoepelde me het apelazarus. Na het laatste pilletje synthetische pep liet ik de blauwe stootplekken op mijn bekkenbotjes genezen. De hoepel kwam alleen nog tevoorschijn als circusattribuut voor de hond. Die pertinent weigerde er doorheen te springen, hoeveel snoepjes ons buurmeisje ook voerde.

Vanmiddag sjouwde de bezorger van DHL een forse doos de hal in. Verheugd kwam Sjrd zijn kantoor uit. Met de witte oortjes nog in zijn hoofd sloeg hij subiet aan het slachten van het mysterieuze pakket. Zijn laatste aanwinst voor het thuiskantoor is een flexispot: een hometrainer met een verstelbaar tafelblad. Je kunt eraan zitten en meteen wat kilometers fietsen of staand je werk doen. Want zitten is het nieuwe roken, dat is inmiddels algemeen bekend.

Misschien moet ik mijn hoepel toch weer eens opsnorren. Als ik dan al onze sportspullen kris kras door het huis uitstal in een lollig parcours doen we tussen de bedrijven door een bootcamp crossfit circuitje. En dat noemen we dan apenkooien, want om onbegrijpelijke redenen was dat vroeger het hoogtepunt van de gymles op school.

Geen opmerkingen: