donderdag 10 december 2020

Halverwege

We zijn inmiddels twee weken onderweg met de Winter Flow van Move4AIR. Ook mijn eigen Helftsteden Wandel Challenge vordert gestaag. Al na twaalf dagen wandelen passeerde ik de 50 kilometergrens. Daarmee ben ik zomaar over de helft van mijn uitdaging! Dat twee van de zeven deelnemende wandelaars zelfs al gefinisht zijn is voor mij niet belangrijk. Ieder loopt zijn eigen race. Ik wil die van mij vooral volbrengen; in mijn eigen tempo, zonder blessures of ander leed.

Het voelt ronduit louterend om nu eindelijk echt mee te kunnen doen met mijn mede sporters. Drie jaar geleden lag ik er door die stomme val voor spek en bonen bij in mijn hoog-laagbed. Het was alsof alle andere deelnemers bij elkaar in de woonkamer plezier konden maken en ik via Zoom toe moest kijken. Al met al tamelijk eenzaam.

Qua sponsoring gaat het eveneens boven verwachting lekker. Van het totale doelbedrag (€30.000) is al 50% opgehaald. Mijn eigen streefbedrag zette ik op 1.500 euro en heel wat bekenden tastten reeds voor de tigste keer in de buidel. Maar ik kreeg ook een aantal donaties van mij wildvreemde mensen. Alle giften vervullen me met dankbaarheid, ik kan dat niet vaak genoeg zeggen.

Dit malle jaar loopt op zijn einde en de kerstdagen beloven er weinig feestelijk uit te zien. Toegegeven, er zijn vast ook mensen die, al dan niet stiekem, in stilte genieten van een jaar zonder gekibbel aan de overdadige dis. De tandglazuur aantastende kerstmythe die ons al decennia lang op tv wordt voorgeschoteld is per definitie een smakeloze leugen. Je zal echter alleen zitten met die dagen, terwijl je liever wat gezelschap in je aura had gehad. Al was het maar om wat tegen te snauwen.

Ruimhartig fysieke knuffels uitdelen zit er nog lang niet in. Pas als de vaccinatiegraad voldoende op peil is wordt het weer veilig om elkaar lyrisch in de armen te vallen. Misschien heb ik tot die tijd een aardig alternatief. Je kunt die ene speciale persoon een Skaty knuffel cadeau doen! Je bestelt hem vanuit je luie stoel via www.skatyknuffelweken.nl. De verzending wordt voor je geregeld en met je aankoop draag je meteen een steentje bij aan onderzoek naar de genezing van taaislijmziekte. Hopelijk wordt het zo alsnog een hartverwarmende kerst voor iedereen.


Geen opmerkingen: