maandag 21 december 2020

Volbracht

Het zit erop! Ik heb mijn Wandel Challenge voor Move4AIR volbracht.

Op vrijdag 27 november jl. startte ik virtueel in Leeuwarden en op zondag 20 december kwam ik juichend in Bolsward over de eindstreep. Van de 35 dagen durende Winter Flow had ik er maar 24 nodig om de 100 kilometer tellende Helftstedentocht te wandelen. In de loop van de avond viel mijn digitale medaille in de brievenbus. Tot mijn eigen verrassing was ik daar oprecht blij mee. Ik bedoel, het is maar een afbeelding waar mijn naam aan toegevoegd is. Maar het symboliseert iets veel groters. Het bewijst dat ik daadwerkelijk heb afgemaakt waaraan ik begonnen ben. Net als alle andere deelnemers. Ik ben gewoon onderdeel van de groep. Voor de verandering eens geen uitzondering. Geen Sjaak Afhaak vanwege een blessure of ander ongemak. Zelfs op mijn 41se hecht ik daar blijkbaar nog steeds veel waarde aan. Het was een 100 kilometer lang pad naar loutering.

De meeste meters maakte ik met Sjrd en Sara aan mijn zijde. Enkele langere weekendwandelingen deed ik in gezelschap van vrienden. Ook mijn moeder liep een paar keer mee. De laatste wandeling maakte ik in mijn eentje. Dat kwam door de hypo die roet in het eten gooide tijdens de beoogde laatste loop. Met nog maar één kilometer te gaan maar het lage bloedsuikerzweet uit al mijn poriën gutsend kon ik niet anders dan voortijdig afbuigen naar huis. Wat dat aangaat was deze hele Challenge een blaartrekkend proces. De meeste wandelingen gingen namelijk gepaard met een dramatisch lage suikerspiegel. Het was wellicht geloofwaardiger geweest om voor het Diabetesfonds te lopen. Maar juist door CF is ook de functie van mijn alvleesklier naadje dus uiteindelijk wandelde ik wel degelijk voor het juiste goede doel.

Terwijl de lasagne in de oven lekker stond te worden trok ik opnieuw mijn schoenen aan voor de publieksronde door de wijk. De mensen achter de ramen hadden natuurlijk geen idee. Ze keken naar een scherm of zaten aan tafel. Grijnzend stoof ik langs alle kerstverlichte ramen. Uit mijn jaszak klonk muziek. Keane speelde mijn lievelingsliedje On The Road. "And when the world's laying you low, don't you let it rattle your bones. Sometimes the dream itself can keep you safe all along the road"

De finish van mijn streefbedrag komt ook in zicht. Om aan de gehoopte €1.500 voor onderzoek naar de genezing van taaislijmziekte te komen heb ik nog 'maar' 165 euro nodig. Felicitaties in de vorm van een kleine donatie zijn dus altijd welkom. Als je iets wil donoren kan dat nog tot 8 januari door te klikken op: https://www.move4air.nl/actie/irene-mols.

4 opmerkingen:

Unknown zei

Super knap gedaan!!!

Geert zei

Topper!!!!

schrijfselsvanmij zei

Top!

Juan Gomez zei

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik niet weet waar ik moet beginnen, mijn naam is Juan, ik ben 36 jaar oud ik kreeg de diagnose genitale herpesziekte, ik verloor alle hoop in het leven, maar net als alle andere zocht ik nog steeds naar een genezing zelfs op internet en daar ontmoet ik Dr. Ogala ik kon het eerst niet geloven maar ook mijn schok na enige toediening van zijn kruidengeneesmiddelen ik ben zo blij om te zeggen dat ik nu genezen ben ik moet dit wonderbaarlijke delen ervaring, dus ik zeg tegen alle anderen met genitale herpesziekten, neem voor een beter leven en een beter milieu contact op met Dr ogala via e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com je kunt ook bellen of WhatsApp +2348052394128