maandag 11 januari 2021

Week 1 - Positieve progressie

Drie keer met je ogen knipperen en de eerste volle week van het nieuwe jaar is alweer om. Hoe dan?

Ook in Nederland zijn we dan eindelijk met het grote vaccinatiefeest van start gegaan. Er was (en is) een hoop gedoe over de gekozen vaccinatiestrategie. Iedere subgroep vindt dat hij met voorrang geprikt moet worden. Zelfs de topsporters staan in de startblokken voor hun versnelde Olympische prik. Maar zoals dat in ons polderlandje gaat moet je zonder goede lobby gewoon achter in de rij aansluiten. Voor mezelf lobbyde ik in elk geval alvast bij de huisarts. Even bellen, zorgen dat je naam vers in het geheugen ligt en je dossier bovenop de stapel.

Terwijl iedereen dacht dat het na vorig jaar niet veel gekker kon was er al op dag zes van het nieuwe jaar de idiote bestorming van het Capitool. Ik ook zat vol verbazing, angst en afschuw met open mond naar CNN te kijken. Hoe moet het ooit nog goed komen in het het verscheurde land van de vrijen en het thuis van de dapperen?

Hier thuis verschilde week 1 weinig van de voorgaande 53. In het kantoor was het weer gewoon alle hens aan dek. De telefoon stond roodgloeiend, de internetprovider draaide overuren en er werd koortsachtig gesproken over doorwerken in het weekend. Ik reeg mijn dagen intussen ordentelijk aan elkaar met fanatiek online sporten, rondjes wandelen, wat televisieprogramma's terugkijken, lezen, lekker koken en Netflixen. De gebruikelijk poets vond plaats op zaterdag. En na de gedane arbeid trakteerden we onszelf tijdens de uitlaatronde op een bosje tulpen dat in het overdekte stalletje naast de bloemenwinkel wordt verkocht.

Op zondag trokken we er met Cn en Frdrk op uit. We reden naar Ohé en Laak voor een aangeklede winterwandeling bij de Oude Maas. Samen met te veel andere weekendwandelaars, bleek op de parking. Met in de ene hand vlaai voor onderweg en in de andere een stuk of wat geplastificeerde vellen vol foto's gingen we druk kletsend op pad. In tweetallen, op gepaste afstand. Al bij de zesde foto waren we het spoor bijster en besloten we het puzzelconcept van de wandeling los te laten. We verzonnen zelf wel een route door de toter en de pratsj. Omdat het een Echt Uitje Met Andere Mensen was had ik zelfs een beha en mijn spijkerbroek aangetrokken. En rondom mijn ogen zat zowel eyeliner als mascara. Dat laatste goedje gebruik ik tegenwoordig dagelijks. Terugkijkend op de beelden van 2020 ontdekte ik dat ik op het punt ben gekomen dat mijn hoofd eigenlijk niet meer zonder kan. Daar zou je om kunnen treuren. Ik heb besloten het te zien als positieve progressie.

De ontwikkeling van de gemuteerde virusvariant in Engeland baart me grote zorgen. Met opgemaakte doch lede ogen zie ik het nieuws in de landen om ons heen. Ervan wakker liggen doe ik gelukkig niet, dat is even zinloos als het Capitool bestormen. Het heeft er alle schijn van dat onze premier aanstaande dinsdag met een wijs besluit komt en de huidige lockdown verlengt. Hoe zeer mijn hart ook huilt voor alle getroffen ondernemers, thuisscholende kinderen en met baan en onderwijs jonglerende ouders. Maar het kan niet anders. Code zwart dreigt. Daarmee is alles gezegd.

Om de week vrolijk af te sluiten geef ik je de nieuwste pandemie parodie van de getalenteerde Brit Sam Chaplin.

 

1 opmerking:

Juan Gomez zei

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik niet weet waar ik moet beginnen, mijn naam is Juan, ik ben 36 jaar oud ik kreeg de diagnose genitale herpesziekte, ik verloor alle hoop in het leven, maar net als alle andere zocht ik nog steeds naar een genezing zelfs op internet en daar ontmoet ik Dr. Ogala ik kon het eerst niet geloven maar ook mijn schok na enige toediening van zijn kruidengeneesmiddelen ik ben zo blij om te zeggen dat ik nu genezen ben ik moet dit wonderbaarlijke delen ervaring, dus ik zeg tegen alle anderen met genitale herpesziekten, neem voor een beter leven en een beter milieu contact op met Dr ogala via e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com je kunt ook bellen of WhatsApp +2348052394128