maandag 18 januari 2021

Week 2 - Veel gevallen

Er viel werkelijk van alles de afgelopen week.

Zo ontdekte ik tot mijn verbazing een indrukwekkend hoopje muizenkeutels in de garage. De kakkende knager in kwestie had ze uit het kontje laten vallen op de plek waar tot voor kort het vogelvoer voor het grijpen lag. Na de eerste twee schranspartijen had ik alle vetbollen en zakjes zaad toch maar in een keukenkastje in huis opgeborgen. Alleen de glazen potten met pindakaas en een afgesloten plastic doos vol zaadjes stonden nog op de bewuste plank. Knappe muis die zich daar doorheen weet te knabbelen. Het kan niet anders dat het pissige muisje de boel van puur gif nog eens onder scheet.

Ook viel er sneeuw. Daar had ik niet per se voor naar buiten hoeven kijken. Iedereen met een camera en een willekeurig social mediakanaal deed er zaterdag enthousiast verslag van. Hier in de tuin lag pas ver in de avond ook een dun laagje. Ik werd er niet warm of koud van. Het verklaarde in elk geval de sneeuwhoofdpijn die me al een paar dagen had geplaagd.

De grootste val was natuurlijk die van het kabinet. Rutte III heeft de eindstreep net niet gehaald. Het schandaal van de toeslagenaffaire was te onmogelijk krom om recht te lullen. Er is ons beloofd dat a) het hele toeslagensysteem op de schop gaat en b) de bestrijding van de coronacrisis er niet onder te lijden heeft. Ik probeer daar allemaal niet te cynisch over te zijn.

In de categorie overig klein leed vond ik mezelf afgelopen dinsdagmorgen op mijn knieën op de keukenvloer terug. Met het inruimen van de boodschappen had ik vrij onhandig de weckpot met koffiebonen op de tegelvoer gekeild. Hij had nokvol gezeten en nu lag de ganse inhoud wijdverspreid door de keuken. Ambachtelijk en met het geduld van een engel sorteerde ik de ontsnapte bonen stuk voor stuk tussen de glassplinters vandaan. De koffie smaakte niet extra scherp dus ik denk dat we er niks aan over hebben gehouden. Hopelijk geldt dat ook voor de koffiemachine.

Op 2 januari - sowieso een dag te laat - downloadde ik een app waarmee je elk dag een seconde van je leven kunt filmen. Aan het eind van het jaar had je dan maar mooi je eigen korte speelfilm gemaakt. Nadat ik drie dagen op rij was vergeten een onbenullig shot op te nemen verwijderde ik het programmaatje weer van mijn telefoon. Dit was niet aan mij besteed.

Dat geldt ook voor de plank challenge waar ik vol goede moed aan was begonnen. Ik kreeg het maar niet in mijn systeem om alle januaridagen in die ongemakkelijke rothouding te gaan liggen. Een blokjesbuik is met mijn anatomie per definitie een utopie. Zelfkennis boven buikspieren. 

Aan dry january zijn we hier in huis niet eens begonnen dus door die mand kunnen we niet vallen. We schroefden ons beider alcoholconsumptie al veel eerder drastisch terug. Het enkele weekendwijntje dat nu gedronken wordt is een klein geluk in een kristallen glas.

Tot slot een tip van huishoudelijk orde. Ik ben gestopt met het schillen van de aardappels. Gewoon goed afwassen onder de kraan, in stukken snijden en hup de pan of oven in. Het scheelt tijd, bloederige snijwonden en onnodige verspilling van voedzaam eten. Dat ze dat in de tijd van Rembrandt niet al konden bedenken.

De tere zielen wens ik sterkte met Blue Monday. Als je bedenkt dat het net zo'n commercieel verzinsel is als Valentijnsdag valt het allemaal wel mee. De aanstaande avondklok die ons boven het hoofd hangt drukt wellicht zwaarder op het gemoed. Zie je, het kan altijd erger.

1 opmerking:

Juan Gomez zei

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik niet weet waar ik moet beginnen, mijn naam is Juan, ik ben 36 jaar oud ik kreeg de diagnose genitale herpesziekte, ik verloor alle hoop in het leven, maar net als alle andere zocht ik nog steeds naar een genezing zelfs op internet en daar ontmoet ik Dr. Ogala ik kon het eerst niet geloven maar ook mijn schok na enige toediening van zijn kruidengeneesmiddelen ik ben zo blij om te zeggen dat ik nu genezen ben ik moet dit wonderbaarlijke delen ervaring, dus ik zeg tegen alle anderen met genitale herpesziekten, neem voor een beter leven en een beter milieu contact op met Dr ogala via e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com je kunt ook bellen of WhatsApp +2348052394128