maandag 25 januari 2021

Week 3 - Winters warm

Ineens zat 'ie er. Recht in het midden, onder mijn onderlip. Zo’n beetje op de plek waar nineties kids zich in het vorige decennium lieten piercen. In plaats van zo’n metalen knopje aan een staafje zag ik een glimmend rode verdikking, die van binnenuit licht klopte. Hij stond op het punt zijn witte kopje door mijn opperhuid naar boven te wringen. Als een volwassen tand die zich door het jonge kaakvlees boort. Taxerend liet ik mijn vinger over de pijnlijke plek glijden. Het had er alle schijn van dat dit exemplaar solliciteerde naar een eigen burgerservicenummer. Mijn hele kin oogt de laatste week wat puberaal. Mee-eters, droge velletjes, kleine pukkels. Het lijkt bijkans een postcodegebied op zich. Is het de winterdroogte? Zijn het muitende hormonen? Lijd ik aan coronastress?

Dat laatste zal het geval niet zijn. Ik had een goede week. Om te beginnen is het merkbaar langer licht. De lampen kunnen later aan en het zonnetje geeft zo nu en dan al een kleine hint richting het voorjaar. Tijdens de inauguratie van Joe Biden en Kamela Harris plengde ik zowaar enkele tranen van vreugde en ontroering. Het voelde alsof na een vier jaar durende winter vol kille ontberingen eindelijk de lente gloort. Bernie Sanders zal zijn wollen wanten binnenkort uit kunnen trekken.

Persoonlijk had ik weinig last van kou. Ik beweeg me haast dagelijks een verhit hoofd en natte oksels. Dat doe ik sinds een poosje op zolder. Die ruimte was al multifunctioneel maar dient naast bibliotheek, game room, washok, mediatheek en opslagruimte nu ook als sportzaal. Het hele arsenaal aan gewichtige ijzerwaren sjouwde ik twee trappen op. Dat was al een work-out op zich. Nu ik eindelijk de lol van het sporten op waarde weet te schatten deed ik mezelf een heuse halterstang met losse schijven cadeau. En ik moet zeggen; it really tied the room together.

Niet minder dan drie avonden waren gevuld geweest met online bijeenkomsten. Daar had een avondklok niets aan afgedaan. Vrijdag kende voor mij maar liefst vier sportmomenten en legde ik vijftien kilometer af voor het goede doel. Dat deed ik niet alleen te voet: ik ben er zelfs voor op de hometrainer geklommen. Als je me echt kent weet je wat voor unicum dit is. Maar ja, ook door de geplande schaatsevenementen van Skate4AIR moest helaas een dikke coronastreep. Om D-Day niet onopgemerkt voorbij te laten gaan werd er een alternatief georganiseerd: in je eigen omgeving bewegen voor CF tot het niet meer nodig is. Elke afgelegde kilometer was een euro waard. Niet minder dan 730 deelnemers legden in totaal bijna 26.000 kilometer af en hengelden daarnaast nog eens ruim 40.000 euro aan extra donaties binnen voor wetenschappelijk onderzoek naar genezing van onze taaie vijand. Hoe hartverwarmend kan iets zijn?

Het weekend werd begrijpelijkerwijs aangewend voor uitrusten. Ontspannen deed ik met het bakken van brownies en het inkloppen van de het laatste btw-kwartaal van vorig jaar. Ook nam ik de tijd voor een vochtinbrengend gezichtsmasker. Vanachter het raam genoot ik van hoe anderen buiten genoten van alweer een laagje sneeuw. Ik las intussen een boek. Mijn derde alweer dit jaar. De uitgebreide natte poets hebben we onszelf geschonken. Ik goochelde wat met Chlorix doekjes en de fles Wc-eend en Sjrd trok rap de stofzuiger van beneden naar boven door de hut. Soms volstaat een zes ook. Op zolder aangekomen ontplofte de Dyson; de motor had na vijf jaar de geest gegeven. Nu die Vesuvius in mijn gezicht nog...

1 opmerking:

Juan Gomez zei

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik niet weet waar ik moet beginnen, mijn naam is Juan, ik ben 36 jaar oud ik kreeg de diagnose genitale herpesziekte, ik verloor alle hoop in het leven, maar net als alle andere zocht ik nog steeds naar een genezing zelfs op internet en daar ontmoet ik Dr. Ogala ik kon het eerst niet geloven maar ook mijn schok na enige toediening van zijn kruidengeneesmiddelen ik ben zo blij om te zeggen dat ik nu genezen ben ik moet dit wonderbaarlijke delen ervaring, dus ik zeg tegen alle anderen met genitale herpesziekten, neem voor een beter leven en een beter milieu contact op met Dr ogala via e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com je kunt ook bellen of WhatsApp +2348052394128