maandag 8 februari 2021

Week 5 - Medium Mols

Ik werd wakker van stemmen. Luid en opgetogen trokken ze onder ons slaapkamerraam langs. Bijna twee maanden was het stil geweest toen ik op dit tijdstip uit mezelf ontwaakte. Het voelde gelijk vertrouwd, deze uittocht naar de dorpsschool. Meteen daarna realiseerde ik me welke akelige dentale droom ik achter me had gelaten in mijn slaap. Schriks gleed ik met mijn tong langs mijn gebit voor een inspectieronde. De binnenboel mocht dan onwelriekend geuren naar dode papegaai maar alle tanden zaten stevig op hun plek. Toch nog.

Vind je de weken ook omvliegen? Tijdens de eerste lockdown, alweer bijna een jaar geleden, leek de tijd soms voorbij te kruipen. Maar nu, in het interbellum tussen de tweede en de derde golf, lijkt alles zich met dubbele snelheid te voltrekken. Alsof de tijd zich aanpast aan het tempo van de oprukkende Britse variant. Drie keer met je ogen knipperen en er is weer een week voorbij. Om deze maand wat extra duiding te geven gaf ik me op voor de februari challenge die mijn fysiopraktijk organiseert. Drie keer per week krijgen de deelnemers een leuke opdracht. Zo moesten we al wandelen en planken. Daarnaast werden we uitgedaagd een gezonde smoothie te maken en het recept te delen. De besloten Facebookpagina waarop alle vorderingen in beeld worden gebracht bezorgt me meerdere keren per dag een grote lach. Fanatieke babyboomers in gympakjes op rommelzolders, zwoegend tussen de werkloze koffers en uitgeklapte wasrekken. Foto's van stapels laminaat. De keur aan getoonde vloeibare brouwsels benam me af en toe de adem. Hiermee vergeleken was de beruchte kleibrij van Rens Kroes kinderspel. Alleen al hierom is de challenge een feest. Nog drie weken te gaan.

Omdat de gezondheidsvoordelen van een smoothie zich bij mij uiten in hoge bloedsuikers en verstopte darmen hield ik het bij thee. Ik dacht altijd dat ik daar geen liefhebber van was, totdat ik op de laatste dag van 2020 een beker heet water met een zakje Clipperthee erin geserveerd kreeg. Alsof de hemel zich opende en de engelen me toezongen. Ik hield niet van thee omdat ik blijkbaar nooit de juiste smaak uitzocht. Inmiddels heb ik aandelen Clipper en een nagenoeg vol doosje Chai Green Tea waar ik toch niet zoveel aan vind. Welke theeleutende lezer kan ik hiermee verblijden? Ik stuur de zakjes met liefde naar je op.

Opruimen en ontspullen is ook tijdens deze lockdown onze favoriete bezigheid. Die zakjes thee zijn klein bier in verhouding tot de stapels gelezen boeken waar we deze ronde van af proberen te komen. Het is te veel om allemaal te bewaren en te leuk om zielloos af te voeren naar de kringloop. Zodoende zette ik alles op de foto en maakte advertenties op Marktplaats en Vinted. En ik deelde de hele zwik via mijn Instastories op Instagram. Ook hiervoor geldt: neem een kijkje en reageer als er iets van je gading bij zit!

 
 
En zo worstelt Splinter zich door deze ridicule winter. De aangebroken zak kruidnoten ligt nog steeds in de kast te wachten om opgegeten te worden maar de glazen showpot op het dressoir zit al tot de rand gevuld met chocolade eitjes. Het is een grote blur, dit seizoen in dit pandemische jaar. Gekscherend voorspelde ik afgelopen zomer een horrorwinter met perfecte omstandigheden voor een Elfstedentocht. Zou je net zien, en dat die dan natuurlijk niet door kon gaan vanwege het virus. Ik denk dat ik me toch maar eens bij het UWV ga melden voor een opleiding tot spiritueel consulent. Sneeuwjacht, ijzel, de aanhoudende vorst, en vanmorgen nog die onder dromenduiders bekende uitvallende tandennachtmerrie. Hoeveel voortekenen heeft een mens nodig?

1 opmerking:

Juan Gomez zei

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik niet weet waar ik moet beginnen, mijn naam is Juan, ik ben 36 jaar oud ik kreeg de diagnose genitale herpesziekte, ik verloor alle hoop in het leven, maar net als alle andere zocht ik nog steeds naar een genezing zelfs op internet en daar ontmoet ik Dr. Ogala ik kon het eerst niet geloven maar ook mijn schok na enige toediening van zijn kruidengeneesmiddelen ik ben zo blij om te zeggen dat ik nu genezen ben ik moet dit wonderbaarlijke delen ervaring, dus ik zeg tegen alle anderen met genitale herpesziekten, neem voor een beter leven en een beter milieu contact op met Dr ogala via e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com je kunt ook bellen of WhatsApp +2348052394128