maandag 22 maart 2021

Week 11 - Resocialiseren moet je leren

Halverwege de ene week op vakantie gaan betekent dat je de andere week nog steeds op vakantie bent. Deze sigaar uit eigen doos werkt gek genoeg prima als katalysator op de gevoelsbeleving. Het lijkt alsof we dubbel zo lang hier zijn. Mijn hele welbevinden klaart op bij onze aanwezigheid in het huisje op de berg. Ik slaap hier lekkerder en het toeval wil dat ik eindelijk, sinds maanden, beduidend minder jeuk op mijn hoofd heb. De rust, de natuur, het afgekoppeld raken van de buitenwereld. Het is echt terug naar de basis; hout sprokkelen, vuur maken, brood bakken. Allez, tot op zekere hoogte natuurlijk. Het water stroomt immers gewoon uit de kraan en ook voor elektriciteit hoeven we geen al te ingewikkelde capriolen uit te halen. Ook Sara vond haar draai in een mum van tijd. Buiten snuffelt ze aangelijnd aan het oranje touw tussen het loof en graaft ze kuiltjes in het grind om lekker in te liggen doezelen. 's Nachts logeert ze op onze slaapkamer en wandelt ze inmiddels blijmoedig haar bench in.

 
Maar aan al het goede komt een eind. Dus met een hart vol herinneringen, de kofferbak vol Franse wijn en een voorzichtige lenteblos op de wangen koersten we 's woensdags weer in onze als minicamper ingerichte stationwagon naar de lage landen. De groene waas die op de heenweg al over de bomen hing kleurde een week later weer een fractie feller en voller. Niettemin reden we hoe noordelijker we kwamen regelrecht de winter in. Er lag zelfs een laagje poedersneeuw in de Ardennen. Dat was even omschakelen. Zoals alles weer eigenlijk.

Het begon met een vervaarlijke uitglijder in de douche. In een poging de natte cel na gebruik droog te vegen schoot mijn gehurkte blote voet onder me vandaan en vouwde zich op miraculeuze wijze dubbel. In de wetenschap dat de meeste ongelukken in huis gebeuren en dat het veel erger had af kunnen lopen installeerde ik me de rest van de dag met mijn boek op de bank. De laatste kilometers van de Happy Fit Flow van Move4AIR legde ik mild mankend en ietwat gedrogeerd af. Al het perfecte sprokkelhout dat onderweg mijn pad kruiste hoefde ik in elk geval niet mee te sjouwen. Dat scheelde een slok op een borrel.

Een dag later werden we verblijd met een bezoekje van een mannetje dat in onze meterkast moest zijn. We kregen zogenaamde slimme meters maar de beste man hield zich virustechnisch nogal van de domme. We werden er allebei behoorlijk nerveus van. Bovendien deed hij me aan iemand denken, wie wilde me maar niet te binnen schieten. Nadat ik alle klinken, de deurbel en de restanten van zijn aura met alcohol had afgeveegd wist ik het. Jos B. Ai.

Doordat de levering van onze boodschappen deze week was komen te vervallen zag ik me genoodzaakt om bij hoge uitzondering zelf de supermarkt in te schieten. Uitgerust met een medisch mondkapje en latex handschoenen aan én in het bezit van drie weken vaccin durfde ik het risico te nemen. Hoe stressvol ik het avontuur vond bleek toen ik met mijn gevulde karretje naar onze auto sprintte en verbaasd constateerde dat de achterlichten brandden. En niet alleen dat: de motor liep nog gewoon! Een willekeurig iemand had doodleuk weg kunnen rijden terwijl ik in aller ijl mijn appels en yoghurt bijeen scharrelde. Hoofdschuddend desinfecteerde ik de binnenkant van de auto en nam bijna zelf een slok uit de fles medische alcohol.

Het moge duidelijk zijn: afschakelen is gelukt. Het op termijn terugkeren in de maatschappij gaat nog wat oefening vergen. De drang om te emigreren groeit. Het leven als kluizenaar bevalt me wel.

1 opmerking:

Juan Gomez zei

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik niet weet waar ik moet beginnen, mijn naam is Juan, ik ben 36 jaar oud ik kreeg de diagnose genitale herpesziekte, ik verloor alle hoop in het leven, maar net als alle andere zocht ik nog steeds naar een genezing zelfs op internet en daar ontmoet ik Dr. Ogala ik kon het eerst niet geloven maar ook mijn schok na enige toediening van zijn kruidengeneesmiddelen ik ben zo blij om te zeggen dat ik nu genezen ben ik moet dit wonderbaarlijke delen ervaring, dus ik zeg tegen alle anderen met genitale herpesziekten, neem voor een beter leven en een beter milieu contact op met Dr ogala via e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com je kunt ook bellen of WhatsApp +2348052394128