maandag 19 april 2021

Week 15 - Versoepelingen afdwingen

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik momenteel liever lees dan schrijf. Ik bevind me in een voor mijn doen ongekende leesflow. Sinds een paar dagen zit ik vastgezogen in De Tweeling, van Tessa de Loo. Het was er niet eerder van gekomen om deze oorlogsklassieker open te slaan. In het eerste kwartaal las ik al acht boeken uit. Er waren jaren dat me dat in 365 dagen nog niet lukte.

Desondanks heb ik mezelf even achter de machtige pil vandaan getrokken. Niet in de laatste plaats om met een lichte vertraging de zestiende verjaardag van mijn blog te vieren! Op 6 april 2005 zette ik mijn eerste schreden in de wondere wereld van het digitale dagboek. Ik kan geen andere hobby bedenken die ik zo lang volhield. En zoals dat met schrijven gaat groeit het plezier met ieder aan mijn brein ontsproten woord. Dat is met dit stukje niet anders.

Om de feestvreugde te verheugen werden we verblijd met het jaarlijkse bezoek van de stinkende onderhoudsmonteur. Ook tijdens de pandemie stelde zijn onwelriekende lichaamsgeur niet teleur. Daar kon nog geen doos mondkapjes iets aan veranderen. Het belang van goede ventilatie was tijdens zijn aanwezigheid extra groot en dus liet ik ostentatief alles met een draai- dan wel kiepmechanisme lustig scharnieren. Onderwijl banjerde het walmende heerschap door ons huis alsof hij hier woonde en wij te gast waren. Toen zijn karwei erop zat zette hij zich aan de eettafel, sloeg zijn map open en ging uitgebreid zitten schrijven. Net toen ik vanuit de geopende tuindeur wilde vragen of het een roman werd schoof hij me een werkbon toe. Of ik even wilde tekenen. Oh. En toen moest de persco over het al dan niet versoepelen van de maatregelen van Rutte en de Jonge nog komen.

Inmiddels snak ook ik naar flarden van het oude normaal. De doodse pleinen, gesloten horecapanden, dichte winkeldeuren. De sluier van stilte die over alles heen hangt. Ik word er met tijden best wat droevig van. Mijn wekelijkse winkeluitje deed ik bij de Action. Met de boodschappenlijst in mijn geheugen gegrift racete ik als een ware Max door de winkel. Printerpapier, opbergmandjes, vogelvoer, een insectenhotel, chocoladebollen, mini marshmallows; het verdween allemaal in mijn kar. Het tijdslot van twintig minuten was een lachertje, evenals de handhaving ervan. Intens gelukkig schoof ik drie kwartier later achter het stuur van mijn volgeladen bolide.

Het zakje marshmallows was een toevalstreffer. Ik was al voornemens alle restanten paaschocolade om te smelten tot een rocky road fudge. Van alle benodigde ingrediënten ontbraken alleen de mini spekjes. Qua bereiding stelt het echt geen ruk voor. Werkelijk iedere banaan met vingers kan dit maken. Het is een kwestie van chocola smelten, noten en kaakjes hakken, alles door elkaar husselen en het boeltje in de ijskast laten stollen. En uitdelen, want gedeelde calorieën zijn halve calorieën.

Omdat de talmende lente en het slepende virus elkaar maar moeilijk los kunnen laten besloot ik tot het stellen van een daad. Niet dat ik denk over bovenmenselijke krachten te beschikken met twee shots Pfizer in mijn arm, maar ergens hoop je misschien iets van invloed te hebben op de gewenste balans tussen besmettingscijfers en weggeprikte vaccins. Teneinde de op handen zijnde versoepelingen uit het gepresenteerde openingsplan een duwtje in de goede richting te geven beslisten we unaniem tot het splijten van de dekbedden. Al sinds half november slapen we onder het dikke, donzige winterdek. Dat moest nu maar eens afgelopen zijn. Ik heb inmiddels het punt bereikt dat ik liever kou lijd dan nog langer als ijskoningin onder de wol te liggen.

Om het zekere voor het onzekere te nemen draaiden we ook de tafel en stoelen op het terras een kwartslag. Hopelijk in de goede richting...

1 opmerking:

Juan Gomez zei

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik niet weet waar ik moet beginnen, mijn naam is Juan, ik ben 36 jaar oud ik kreeg de diagnose genitale herpesziekte, ik verloor alle hoop in het leven, maar net als alle andere zocht ik nog steeds naar een genezing zelfs op internet en daar ontmoet ik Dr. Ogala ik kon het eerst niet geloven maar ook mijn schok na enige toediening van zijn kruidengeneesmiddelen ik ben zo blij om te zeggen dat ik nu genezen ben ik moet dit wonderbaarlijke delen ervaring, dus ik zeg tegen alle anderen met genitale herpesziekten, neem voor een beter leven en een beter milieu contact op met Dr ogala via e-mail: ogalasolutiontemple@gmail.com je kunt ook bellen of WhatsApp +2348052394128